Bolca Özlem İçerir: Herkesi Ekran Başına Toplamayı Başaran 1996 Yılında Yayınlanmış 11 Dizi

90’lı yıllarda yayımlanan diziler herkesi ekran başına toplamayı başarmıştı. O yılların kendine has samimiyeti izleyiciyi daha çok ekrana bağlamıştı. Pek çok kişi hala eski dizileri tekrar tekrar izleyerek o güzel günleri kendilerince yad etmekte. 1996 yılının dizilerini incelerken adeta o zamanlara gidip o günleri yeniden yaşamanın mutluluğunu tadabilirsiniz. İşte 1996 yılında yayımlanmış Türk televizyon dizileri...

1. Bizim Aile

Bizim Aile, 1996-1997 yılları arasında Kanal D'de yayımlanan aile ve komedi türündeki Türk televizyon dizisidir. Dizi, 30. bölümü ile sona ermiştir.  90'ların sıcak aile dizilerinden olan Bizim Aile dizisi Yeşilçam etkileri taşımaktadır. Yönetmenliğini Kartal Tibet ve Sema Okay üstlenmiştir.

2. Çılgın Bediş

Çılgın Bediş, 1996 yapımı komedi ve gençlik türündeki Türk televizyon dizisidir. Dizi, 8 Temmuz 1996 tarihinde yayımlanmıştır. 3 Mart 2001 tarihinde yayımlanan 70. bölümü ile sona ermiştir. Toplam 4 sezondan oluşmaktadır. Oyuncu kadrosunda Yonca Evcimik, Cenk Torun, Çiçek Dilligil gibi ünlü isimler yer almıştır.

3. Feride

Feride, 1996 yılında Star TV ekranlarında yayınlanmış olan dram türündeki Türk televizyon dizisidir. Dizi, 15. bölümü ile sona ermiştir. Başrol oyuncularından Şevval Sam'ın Süper Baba dizisinden sonraki ikinci dizisidir. Tolga Çevik'in ise TV ekranlarındaki ilk oyunculuk deneyimidir.

4. Fırtınalar

Fırtınalar, 1996-1998 yılları arasında Star TV'de yayımlanmış olan dram ve aile türündeki Türk televizyon dizisidir. Yönetmenliğini ve senaristliğini Ünal Küpeli'nin yaptığı dizide Ebru Gündeş ve Kerem Alışık başrolde yer almıştır. Dizi, Ebru Gündeş'in 1995 yılında çıkardığı Fırtınalar adlı single'ının ardından çekilmeye başlanmıştır. 2 sezondan oluşan dizi 42. bölümü ile sona ermiştir.

5. Gözlerinde Son Gece

Gözlerinde Son Gece, başrollerini Türkan Şoray, Rutkay Aziz, Kaan Girgin ve Levent Özdilek'in paylaştığı, 1996-1997 yılları arasında Star TV'de yayımlanan drama türündeki Türk televizyon dizisidir. Ünlü ve zengin bir iş kadını olan Selma'nın çalkantılı aşk hikayesini konu almıştır. Dizi 13. bölümü ile sona ermiştir.

6. Gurbetçiler

Gurbetçiler, 1996-2000 yılları arasında yayımlanan Türk yapımı drama türündeki televizyon dizisidir. Dizi, 13 Eylül 2000 tarihinde yayımlanan 152. bölümü ile ekranlara veda etmiştir. Başrollerinde; Aykut Oray, Ruhsar Öcal, Özgür Özgülgün, Yeliz Doğramacılar ve Kemal Kuruçay yer almıştır.

7. Hülya Avşar Show

Hülya Avşar Show, sunuculuğunu Hülya Avşar'ın yaptığı, uzun yıllar Birkan Uz ve Uğur Aksay yönetmenliğinde ekranlarda yer alan talk show programıdır. İlk etapta 18 Şubat 1996'da Ramazan Bayramına özel olarak hazırlanmıştır. Program yayımlandığı dönemde yoğun ilgi görmüştür.

8. Oğlum Adam Olacak

Oğlum Adam Olacak, Türkiye'nin yakın geçmişteki siyasi ve sosyal tarihçesini ve kuşak çatışmalarını irdeleyen, 1996-1997 yılları arasında Star TV'de yayımlanan Türk televizyon dizisidir. Umur Bugay'ın senaryosunu yazdığı diziyi Yalçın Yelence yönetmiştir. İçinde dram unsurları da barındıran komedi ağırlıklı dizi, toplam 10 bölümden oluşmaktadır.

9. Sırlar Dünyası

Sırlar Dünyası, Reha Yeprem'in sunumu ile sırlı ve esrarengiz olayları anlatan Türk televizyon programdır. İzleyicilerinden gelen mektuplarla yaşanmış hayat hikâyelerini ekrana yansıtan programdır. Program, 2007 yılında bitmiş ve 2010 yılında yeniden yayımlanmıştır.

10. Şaşıfelek Çıkmazı

Şaşıfelek Çıkmazı, 1996-1998 yılları arasında yayımlanan Türk televizyon dizisidir. Toplam 4 sezondan oluşan dizi, 63. bölümü ile sona ermiştir. Güçlü kadın karakterleri ve doğal yazılmış diyalogları ile, bugüne kadar yayımlanmış Türk televizyon dizileri içerisinde, kendisine özgü bir yer edinmiştir. Gördüğü ilgi nedeniyle, 2001 yılında yeni bölümleri çekilmiştir.

11. Tatlı Kaçıklar

Tatlı Kaçıklar, başrollerinde Yalçın Menteş ve Mehmet Ali Erbil'in oynadığı, oyuncu kadrosunda İsmet Ay ve Erol Günaydın'ı barındıran durum komedisi türündeki Türk televizyon dizisidir. 'Ulusal Radyo Televizyon'a yaptırılmış ve 1996-2001 yılları arasında yayımlanmış olan dizinin yönetmenliğini Temel Gürsu ve Aram Gülyüz yapmıştır. 5 sezondan oluşan dizi 165. bölümü ile ekranlara veda etmiştir.

Popüler İçerikler

Kızıl Goncalar Naim'in Yıllar Öncesinin Efsane Dizisinde Oynadığı Ortaya Çıktı!
İsrail’de Türk Turist Öldürüldü İddiası: Polise Bıçakla Saldırmış!
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan 1 Mayıs Açıklaması: "Taksim Uygun Değildir"
YORUMLAR
23.09.2022

O yıllardaki diziler güzeldi 6 yaşındaymışım.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ