Boğazımızda Bir Yumru, Soruyoruz: ''Vicdanınızı Nasıl Bu Kadar Körelttiniz?''

Her şey Cihan Çelik'in Kadıköy-Pendik dolmuşunda eski bir öğrencisini, Alican'ı, görmesiyle başladı... Alican, otizmli bir çocuk, annesi babası bırakmış, dedesi ve nenesi bakıyor. Boğazımızda bir yumru, Cihan gibi biz de soruyoruz; ''20 dakikalık minibüs yolculuğunda bir çocuğun bağırmalarına tahammül edemeyecek kadar nasıl körelttiniz vicdanınızı?''

Kaynak: Cihan Çelik(@cihancelik3)

Lütfen vicdanınıza kulak verin, kafanızı yastığa koyduğunuzda onunla baş başasınız...

Popüler İçerikler

Ünlü Restorandaki Bir Buçuk Porsiyon Adana Kebabının Hesap Tutarı Dudak Uçuklattı
Kızılcık Şerbeti Yapımcısından Müjdat Gezen'in Olay İddiasına Sert Yanıt!
Avukatı Doğruladı: Tutukluluğunun Devam Etmesini Kaldıramayan Dilan Polat İntihara Kalkıştı!
YORUMLAR
22.12.2016

Bizim minibuse de zihinsel engeli olan bir çocuk biniyordu. Neyseki kimse ona böyle davranmıyordu. Gayet bizden biri gibi davraniliyordu. Ilk başlarda çocuk aşırı utangaçtı. Ama kimsenin onu yargılamadigini gördüğünde her gün daha iyi oldu. Konuşmaya başladı. Oturuduğu yerde yaşlılara bile yer verdi. Inenlere yardım etti. Kısacası yargilamayin, dişlamayin. Yapmayın. Böyle yaptiginizda daha da kötü duruma getirirsiniz. Bu kadar nefretli olmayın. Tek bir sicak gulumseme bile yeter.

23.12.2016

o zaten bizden biri güzel kardeşim... bizden farksız davranılıyordu demek istedin ama yanlış oldu sanırım kelimeler :(

23.12.2016

Ankara dan İzmir e doğru yolculuk ediyorum. Oğlum daha 1.5 yaşlarında yolda giderken doğal olarak sıkılıyor ve ara ara mızırdanıyordu.. Arka koltukta da bir baba ve 9 10 yaşlarında kızı oturuyor.. Oğlum her ses çıkardığında kız koltuğu öne doğru itekliyor homurdanıyordu.. Babası da hiç sesini çıkarmıyor insan evladı derki "Kızım o daha küçük olur böyle" demek ki dedim adamın işine geliyor nede olsa bu da çocuk sesini çıkarmaz oğlunu susturmaya çalışır falan diye düşündü sanırım.. ki 1.5 yaşında çocuk sus dan ne anlar? Kalktım koltuğumdan "abicim o daha küçük sıkılıyor ağlaması normal" dedim.. 10 dk her şey normal sonra yine aynı şeyi yapmaya başladı.. Babası bir tepki versin diye bekledim adamda tık yok.. Tekrar yerimden kalktım bir daha o koltuğu tekmeler isen babanı eşek sudan gelinceye kadar döverim dedim.. Kalan yolculuğu mutlu mesut yaptık.. Bazen efendiliği bir kenara bırakmak gerekiyor..

24.12.2016

Yanlış anlamayin ama kahkaha attim fbdbxs güzeldi son cümle

23.12.2016

5-6 sene önce yurtdışında yaşamak ister mısın diye sorduklarında, istemem çünkü bu ülkedeki insan ilişkisini, gelenekleri, samimiyeti oralarda göremem derdim. Ama artık bunlardan eser kalmadı. Nefret, ayrımcılık, ötekileştirme, iftira, yalan aldı başını gitti. Her toplum dejenere olur bir zaman sonra ama bu kadar hızlı olanını Dünya görmemiştir.

23.12.2016

Cafeye giderler garsonu satın aldığını sanarlar, minibüse binerler minübüsü satın alırlar, hastaneye giderler hastanede çıngar çıkarırlar, O kadar kibirliler ki her gittiği yeri her işini yapanı sadece kendine çalışıyor zannediyorlar,kimi kendinden aşağı görüyorsa onu ezip lime lime etmek isteyenlerle doldu ortalık, Acımasızlık ve vicdansızlık had safhada, Ama bunları yapanların sosyal medya hesaplarına da bakarsan adeta birer iyilik meleği duyarlılık tanrısı.

TÜM YORUMLARI OKU (66)