Boğaziçi Üniversitesi'nden İşe Alımda Cinsiyet Şartı!

Boğaziçi Üniversitesi yönetimi, önemli akademisyenlerin sözleşmelerini ve derslerini iptal ederken, okulda yeni işe alımlar yapmaya da devam ediyor.

Üniversite yönetimi 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu ve Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar’ın ilgili maddeleri uyarınca 2022 KPSS (B) grubu puanına göre 21 sözleşmeli personeli işe alınacağını duyurdu.

Teknikerlik şartı: Erkek olmak

Gerçek Gündem'in haberine göre, bilgisayar teknikeri ilanında “Cinsiyeti erkek olmak” kriteri kondu. 

İşe alımda diğer bir kriter ise “Yükseköğretim Kurumlarının Bilgisayar Programcılığı, İnternet ve Ağ Teknolojileri, Bilgisayar Teknolojisi ve Programlama, Web Teknolojileri ve Programlama, Bilgisayar Donanımı, Bilgisayar ve Enformasyon Sistemleri, Bilgisayar Destekli Tasarım, Bilgisayar Operatörlüğü ve Teknikerliği ön lisans programlarının birinden mezun olmak” olarak belirlendi.

"Hukuksuz bir ilan"

Gerçek Gündem’e konuşan Eğitim-Sen İstanbul Üniversiteler Şube Başkanı Beyzade Sayın, ilanın belirli bir kişiye açılmış özel ve hukuksuz bir ilan olduğunu belirterek, kurumun bu ilanı açarak işgüzarlık yaptığını söyledi:

“Kurum bu ilanda işgüzarlık yapmış çünkü o bölümü bitiren kadın adaylar direkt elenmiş. Bu ilan bilgisayar teknikeri ilanı olduğu için bilgisayar bölümü mezunu arıyorlar. Bilgisayar bölümünde okuyan ya da mezun olacak sadece erkek öğrenciler de yok. Bu ilan kadın adayların iş başvurusunu engelliyor.”

İlanın Anayasanın çalışma hayatındaki başvuru esaslarına ve eşitlik ilkesine tamamen aykırı olduğunu ifade eden Sayın, hukuksuz olan bu ilanın bir başvurucu tarafından dava edilirse ilanın iptal edilebileceğini söyledi.

Popüler İçerikler

Kızılcık Şerbeti Fatih'e Söven Kadının Televizyonu "Öfke" Uyarısı Verdi!
Dilber Yine Yürek Hoplattı: Yeni Pavyon Dansı Geldi!
Cumhurbaşkanlığı Uçağını Kullanan Gazeteci Emin Pazarcı'dan Olay Yaratan Paylaşım: "Höst, Helaldir Helal"
YORUMLAR
29.11.2022

Afganistan?

29.11.2022

5 sene teknik serviste çalıştım ve teknik işler için kadın personel istenmemesinin nedenini çok iyi anlıyorum. Hayır, kadınlarda bu işi yapabilir ama kralını getir, ortalama bir erkek personel kadar hızlı çalışmıyorlar. Ve stresi kaldıramıyorlar. Bence sorun yok.

orumlara bakıyorum da herkes olaya kendi penceresinden bakıp konuşmuş. Bilgisayar teknikeri dediğiniz insan yazılımcı olabilir ama aslında donanımcıdır. Yeri gelir tozun toprağın içinde ağ kablosu çekersin, yeri gelir kasa, monitör, yazıcı vs malzeme sırtlanırsın. Bu yüzden kamuda çalışan bir bilgi işlemci olarak çok mantıklı olduğunu söyleyebilirim bu ilanın. Kimse kusura bakmasın ama böyle bir ortamda kadın çalışma arkadaşı destekten çok köstek oluyor. Hele adını vermek istemediğim özel üniversitelerden mezun olan babalarının prensesleri tam başa bela 🤦‍♂️

30.11.2022

ne kadar içi boş bir yorum lütfen artık şu feneri kendinize yorumlarınızı ulu orta yerde paylaşmayın tuhaf fikirlerinizi kendinize sakladığınızda uzaktan daha akıllı görünüyorsunuz

TÜM YORUMLARI OKU (25)