Boğaziçi Üniversitesi'nde 16 Akademisyenin Dersleri İptal Edildi

Boğaziçi Üniversitesi’ne atanan rektör Naci İnci’nin kararları tartışılmaya devam ediliyor. Boğaziçi Üniversitesi’nde Naci İnci yönetimi, 16 akademisyenin daha derslerini iptal ederek ofislerini boşaltmasını istedi.

'Kendi kadrolarını yerleştiriyorlar'

Geçen günlerde mahkeme kararına karşın üniversiteyle ilişiğini kestiği Can Candan’ın 15 yıllık ofisi boşaltılmıştı. Önceki gün de ekonomi bölümü başkanı Ünal Zenginobuz görevinden uzaklaştırıldı. İnci yönetimi bu kez de okulda yıllardır ders veren ve fakülteler tarafından başarılı bulunan 16 akademisyenin derslerini iptal etti. 

Cumhuriyet’ten Sena Tufan'a konuşan endüsti mühendisliği bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Tınaz Ekim Aşıcı, rektörlüğün eğer hocalar ofislerini boşaltmazsa biz boşaltırız tehdidinde buluğunu söyledi. Aşçı, şöyle konuştu: “Mesnetsiz bahanelerle hocalara disiplin soruşturmaları açıyorlar. Bir yandan korku salıp susturmaya çalışıyorlar, bir yandan da çok değerli hocalarımızı hem idari görevlerinden hem de fiziksel olarak üniversiteden uzaklaştırıyorlar. Boğaziçi Üniversitesi’ni hızla tahliye ediyorlar ve artık tamamen hâkim oldukları Üniversite Yönetim Kurulu ve Senato vasıtasıyla kendi kadrolarını yerleştiriyorlar. Bu yapılan her şeyden öte kamu zararıdır.”

İçeriğin Devamı İçin Tıklayın

Popüler İçerikler

RTÜK'ün İnceleme Başlattığı Jasmine Dizisine En Üst Sınırdan İdari Para Cezası ve Katalogdan Çıkarma Uygulandı
İşçi ve Memur Arasındaki Fark Kapanıyor! Doğum İzni 6 Ay Oluyor: Çalışan Anneleri Sevindiren Yeni Düzenleme
Müzik Grubu Manifest'in Tüm Üyelerine Ayrı Ayrı Hapis Cezası Verildi: Hükmün Açıklanması Geri Bırakıldı
YORUMLAR
24.08.2022

Her yeri yakıp yıkıp öyle gidiyorlar!

24.08.2022

Okulumun bu halini görmek beni kahrediyor. Az sabır hepsi bitecek. Turnikelerin olmadığı, tüm halkın kampüsten yararlandığı, okula çevik kuvvetin giremediği eski güzel günlerine geri dönecek.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ