Boğaziçi Üniversitesi'nde LGBTİ+ Bayrağı Taşıyan Öğrencilere Gözaltı

Boğaziçi Üniversitesi’ne Prof. Dr. Melih Bulu’nun rektör olarak atanmasının ardından başlayan protestolar sürüyor. Öğrenciler, okulda bir araya gelerek eylem yapıyor.

Dayanışmanın Twitter hesabından yapılan paylaşımda, dört öğrencinin LGBTİ+ bayrağı taşıdığı gerekçesiyle bugün gözaltına alındığı belirtildi.

Hisarüstü'nde 4 arkadaşımız LGBTİ+ bayrağı taşıdıkları gerekçesiyle gözaltına alındı. Kampüslerimizde ve mahallelerimizdeki sonu gelmeyen polis şiddetini teşhir ediyoruz. LGBTİ+ mücadelesi onurumuzdur! #BundanSonrasıHepimizde

Öğrencilerin gözaltına alındığı anlar böyle görüntülendi 📹

Gözaltı sayısı 12'ye yükseldi

Fotoğraf: Twitter

Arkadaşlarının gözaltına alınmasına tepki gösteren diğer Boğaziçi öğrencilerini de ablukaya alan polis, ardından sekiz öğrenciyi daha gözaltına aldı.

'Arkadaşlarımız serbest kalmadan dağılmıyoruz'

Polis ablukasındaki öğrenciler ise yaptıkları basın açıklamasında, 'Gökkuşağı bayrağı açtığı için soruşturma açılan arkadaşımıza destek olmak için Güney Kampüs'ten Kuzey Kampüs'e yürüyen dört arkadaşımız polis tarafından ellerindeki bayraklar gerekçe gösterilerek gözaltına alındı. Arkadaşlarımızı geri almaya çalışırken Kuzey Kampüs'e doğru polis şiddetiyle sürüldük. Bu sırada sekiz arkadaşımız daha işkenceyle gözaltına alındı' dedi. 

Protestocu öğrenciler, arkadaşları serbest bırakılmadan bir yere gitmeyeceklerini sözlerine eklediler.

Hollanda Polisinden Irkçılık: 16 Yaşındaki Kızın Ölümünün Ardından 'Bir Türk Daha Azaldı' Yazmışlar
Fırat Kaya Tutuklandı! Öldüresiye Dövdüğü Genci Sosyal Medyadan Paylaşıp Tepki Toplamıştı
Kaftancıoğlu: 'Tek Adamı Çok Kadınlar Olarak Göndereceğiz'

Popüler İçerikler

Cem Yılmaz'dan Küfürlü Gönderme Gelmişti: Hasan Can Kaya'dan Ünlü Komedyene Cevap Geldi!
Doğum Günü Pastasının Rengi ve Deseni Yüzünden Yanlış Anlaşılan Yasemin Sakalloğlu'ndan Açıklama Geldi
Kimse Bunu Beklemiyordu! Galatasaray'ın Yıldızı Mauro Icardi 23 Nisan Paylaşımında Fenerbahçe U19'a Yer Verdi
YORUMLAR
25.03.2021

Geçen gün Ankara'da gökkuşağı çıktı. Devlet yetkililerimize sesleniyorum bu hemen kaldırılsın. Çocuklarımız eşcinselliğe ÖZENİYOR?! Sayın savcım, sayın içişleri bakanım hemen müdahale edilmeli. Muhteşem Türk aile yapısı bozuluyor.

25.03.2021

Ey Mikail! Sen kimsin?

25.03.2021

Lan bozuluyor dediğiniz aile yapısı size girsin inşallah şerefsiz pislikler. Sanırsın aile yapımız dört dörtlük, harika bunlarla bozulacak. Şaka gibi ya. Allah belanızı versin rahat bırakın artık bu ülkeyi ya...

ya siz kafayı mı sıyırdınız? lgbt bayrağıyla terör bayrağını nasıl bir tutuyorsunuz? geyler bölünüp ülke kuralım, vatanı satalım mı diyorlar? adamlar daha kimliğini gizlemeden iş bulamıyor, topluma karışamıyor. bir devlet kendi vatandaşına nasıl bu kadar eziyet eder? geyse de transsa da senin vatandaşın. bu insanlar da devlet için çalışıyor evine ekmek götürmeye çalışıyor. pkk'lı, ışidci, ypg'liyse tutukla ama gökkuşaklı bayrağa gözaltı nedir?

TÜM YORUMLARI OKU (9)