Boğaziçi Üniversitesi LGBTİ+ Çalışmaları Kulübü'nün İstiklal Marşı'nın Sözlerini Değiştirerek Attığı Mesaj Sosyal Medyanın Gündeminde

LGBT bireylerin kampüs içerisinde kendilerini daha özgür ifade edebilmeleri için 2000 yılında ilk tohumları atılan Boğaziçi Üniversitesi LGBTİ+ Çalışmaları Kulübü yeni üyelere gönderdiği bir mesajla gündeme geldi.

Yeni üyelere 'hoş geldin' demek amacıyla atılan mesajda İstiklal Marşı'nın sözlerinin değiştirilmesi ve LGBTİ+ bireylere uyarlanarak, lubunca sözlerle atılması tepkilere neden oldu.

Çok eski olan uyarlamada özellikle "Ben ezelden beri zırıl yaşadım, zırıl yaşarım; hangi eril bana zincir vuracakmış? Şaşarım" ifadeleri sosyal medyada 'skandal' olarak değerlendirildi.

İşte ilk tepkiler...

twitter.com

👇

twitter.com

👇

twitter.com

👇

twitter.com

👇

twitter.com

👇

twitter.com

👇

twitter.com

Tepkilerin ardından kulüp bir açıklama yaptı ve maksadını aştığını ifade ettiği bu içerikten dolayı özür diledi.

Popüler İçerikler

Nükhet Duru'nun Kadınlara Yönelik "Tayt Bir Kıyafet Değildir" Çıkışı Ortalığı Fena Karıştırdı!
Karısının Başka Biriyle İlişkiye Girdiğini İzleyen Adamdan Şaşırtan İtiraflar!
Hülya Avşar'a Evlenmek İstediğini Söyleyen Murat Boz "Artık Tahammülüm Yok" İtirafıyla Gündem Oldu
YORUMLAR
17.10.2019

Reşitsiniz, Boğaziçi Üniversitesi’ni kazanacak kadar da zekisiniz fakat gelin görün ki milli bir değere hassasiyet göstermeye gelince “amacımız o değildi” Yok ya! Ne kadar kolay öyle. Bu terbiyesizliğin hesabı sorulmalı. Hatta önce LGBT+ üyeleri sormalı. Çünkü bu hareketlerle insanların daha çok öfkesini üzerinize çekiyorsunuz.

17.10.2019

Hiçbir zaman insanların yaşamlarından/tercihlerinden/tercih edemediklerinden dolayı yargılanmasını desteklemedim, desteklemem de. Benim için önemli olan başkalarının haklarına ve yaşamına saygı duymak. Ama bir LGBT+ kesiminin diğerlerinin (diğer LGBT+ bireylerinin) haklarına taciz ettiğini düşünüyorum.

17.10.2019

Hem toplum tarafından kabul görülmek istiyorlar hem de saçma sapan işler peşindeler amk, gerizekalılık bu olmalı

17.10.2019

Ne yapıyorlarsa kendilerine yapıyorlar. LGBT yürüyüşlerinin yasaklanma sebebi de Ramazan ayında Cihangirin göbeğinde transların anadan doğma soyunmasıyla olmuştur. Önce saygı göstereceksin ki saygı göresin. Biz Birleşik Krallık yada ABD değiliz bayrağımızı kül tablası, yer halısı veya iç çamaşırı yapalım. Eşcinsel dostu olan insanlardan da eminim tepki aldınız.

TÜM YORUMLARI OKU (39)