Boğaz Köprüsü'nde Tezkere Protestosu: 16 Gözaltı

Fotoğraf: Etha

Fotoğraf: @kadinhukumet

Kadınlar, Boğaziçi Köprüsü'nde eylem yaparak, savaş tezkeresinin geri çekilmesini istedi. Kadınlar, IŞİD çetelerinin katliamlarını da protesto etti.

Savaşa Karşı Kadın İnisiyatifi, bugün Meclis Genel Kurulu'nda görüşülecek olan savaş tezkeresine karşı Boğaziçi Köprüsü'nde eylem yaptı. Köprüden pankart asan 16 kadın, gözaltına alındı.

Kadınlar, tezkere ve IŞİD'in Kobane'ye yönelik saldırılarını protesto etmek için Boğaziçi Köprü'ne gelerek, köprüden üzerinde 'Tezkere IŞİD'e destek, savaş, işgal ve kadın katliamıdır. Barış böyle olmaz' ifadesi olan dev bir pankart sarkıttı.

Kadınlar, ayrıca yine aynı ifadelerin olduğu ikinci bir pankartı da köprünün üzerinde açarak, 'Katil IŞİD, işbirlikçi ABD', 'Tezkere ile barış olmaz', 'Tezkere kadın katliamıdır', 'Kadınların isyanı sınırları aşıyor' sloganlarını attı.

Bir süre sonra olay yerine gelen polis kadınları gözaltına almak istedi. Ancak polis aracına binmek istemeyen kadınlar sloganlarla eylemi sürdürdü. Polis pankartlara el koyarken, kadınlar gözaltına alınana kadar eylemi yarım saat boyunca sürdürdü. Polisle tartışmalar sırasında bazı kadınlar da basın mensuplarına açıklama yaparak, eylemin amacını anlattı.

Kadınların eylemine bazı araçlar da korna çalarak destek verdi.

Kadınlar, IŞİD'in halklara yönelik katliamlarını protesto etmek için bu eylemi yaptıklarını söyledi. Tezkerenin geçmesine izin vermeyeceklerini belirten kadınlar, 'IŞİD'in kadınları ve halkları katletmesine sessiz kalmayacağız' dedi.

Eylem yapan 16 kadın gözaltına alındı. Kadınların Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüleceği öğrenildi.

Etha

İşte Boğaz Köprüsü'nde yaşananlar

Popüler İçerikler

Narin Güran Cinayetinde Yeni İddialar Yeni Detaylar: 'Eczaneden Ertesi Gün Hapı Aldılar' İddiası!
Eski Milli Sporcu Emre Başkan'ı Makas Atarken Öldüren Sürücü Serbest Kaldı
Narin Cinayetiyle İlgili "Aile Bizim Dostumuz" Diyen AK Parti Milletvekili ile Salim Güran Aynı Karede