Bodrum'daki İhalede Yeni Skandal: Ablası Bakan Yardımcısı Çıktı

Bodrum’daki 180 bin metrekarelik arazinin ihalesini alan Sedat Varank’ın devlette, kuzeni olan Sanayi Bakanı Mustafa Varank’tan daha yakın akrabası çıktı. Ablası Fatma Varank, araziyi satan Çevre Bakanlığı’nda Bakan Yardımcısı.

Bodrum'da deniz manzaralı 180 bin metrekare büyüklüğündeki arazi için düzenlenen ihaleyi Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın kuzeninin şirketinin kazandığı ortaya çıkmıştı.

Bodrum'da Dev İhaleyi Bakan Varank'ın Kuzeni Kazandı

Çevre Bakanlığı'na bağlı

Turizmin gözbebeği Bodrum'da SİT alanlarının yapılaşmaya açılmasından sonra büyük rant projelerini alan isimlerin siyasi bağlantıları ‘pes' dedirtti.

Ortakent'te deniz manzaralı arsanın gelir paylaşım ihalesi, Cevahir Taahhüt İnşaat ile HB Grup İnşaat ortaklığına verildi. Şirketlerin bu ihaleden en az 6 milyar lira kar elde edeceği belirtiliyor. Emlak Konut'un kazancının da 4 milyar 61 milyon TL olacağı hesaplandı. 

Sözcü'den Zekeriya Albayrak'ın haberine göre, ihaleyi veren Emlak Konut, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın iştiraki olan bir şirket. İhaleyi alan HB firmasının ortağı Sedat Varank ile Bakanlık'ta iki numaralı koltukta oturan Fatma Varank ise abla-kardeş çıktı.

AK Parti'den aday oldu

Dev arazinin ihalesi, birinci derece akrabalık ilişkisi olan şirkete verildi. Bakan Yardımcısı Fatma Varank, 1994-2001 arasında İBB'de KİPTAŞ firmasında çalıştı, daha sonra Emlak Konut'ta Müdür Yardımcısı oldu. 

Mekansal Planlama Genel Müdür Yardımcılığına getirilen Varank, Haziran 2015 seçimlerinde AK Parti'denİstanbul Milletvekili adayı oldu ancak seçilemedi. Yeniden bürokrasiye döndü. Bu defa Müsteşar Yardımcılığına yükseldi. 2018 seçimlerinden sonra ise Bakan Yardımcısı oldu.

Popüler İçerikler

Ünlü Restorandaki Bir Buçuk Porsiyon Adana Kebabının Hesap Tutarı Dudak Uçuklattı
Kızılcık Şerbeti Fatih'e Söven Kadının Televizyonu "Öfke" Uyarısı Verdi!
'Skibidi Bop' Şarkısıyla Dans Ederek Çiftçi Hayatından Milyoner Hayatına Adım Atan 'Göbek Reis' Aslında Kim?
YORUMLAR
24.11.2022

her yer talan, her yer vurgun..

24.11.2022

2023 te Devran döndügünde Adalet özgür olacak ve sen senin gibiler Varank efendi yargi samari nedir ensenizde hissedeceksiniz.Iste o an geldiginde sizi yonanlar ilk sizi satacak olanlardir.Aile Belediyecileri Üniversitecileri makam kiyaklari bütün bunlar hesaplari sorulacak.Devran döndügünde akp tabelalarinin bile yerleri sökülecek ve tarihin derinliklerinde belkide 100 binlerce davayla iflasinizi isteyeceksiniz.Iste o boyutta bir kokmuslugunuz var.Simdilik gazete kagidiyla kokuyu örtüyorsunuz ama care degil..

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ