Bodrum’da Su Krizi Alarmı: Oteller Havuzlarını Boşaltmama Kararı Aldı

Muğla’nın turizm cenneti Bodrum, son yıllarda artan kuraklıkla birlikte ciddi bir su sıkıntısı yaşıyor. Özellikle yaz aylarında turist sayısının katlanmasıyla birlikte oteller çözüm arayışına girdi. Bodrum Otelciler Derneği’nin öncülük ettiği yeni projeyle 48 otel, havuzlarındaki suyu boşaltmadan gelecek sezona kadar koruyacak.

48 otelden ortak proje: Havuzlar artık boşaltılmayacak.

Bodrum Otelciler Derneği Başkanı Ömer Faruk Dengiz, iki yıl önce başlattıkları su tasarrufu projesinin bu yıl yeniden devreye alındığını belirtti. Proje kapsamında oteller, sezon sonunda havuzlarındaki suyu boşaltmak yerine bakım ve kimyasal dengeleme çalışmalarıyla muhafaza edecek. Böylece aynı su, gelecek yaz sezonunda yeniden kullanılabilecek hale getirilecek.

Dengiz, 'Havuz suyunu boşaltmadan gelecek yaza tekrardan kullanıyoruz. 48 otel bu projeye katkı sağladı. Yaşanan su sıkıntısının önüne geçebilmek için bu uygulamayı tekrar hayata geçiriyoruz. Havuzdaki suyu dışarıdan takviye almadan koruyarak, gerekli bakımları yapıyoruz. Ayrıca 22 otel, denizden su kullanımı konusunda çalışmalarını tamamladı. Bu su hem otelin genel kullanımı hem de havuzlarda değerlendiriliyor' diyerek detayları paylaştı.

Bodrum Otelciler Derneği Başkan Yardımcısı Alişir Şahin, suyun artık en değerli kaynaklardan biri haline geldiğini vurguladı.

Şahin, 'Küresel ısınma dünyada her yerde yaşanıyor. Bununla birlikte su sıkıntısı da artıyor. Bodrum’da bu sorun çok daha belirgin. Bu sene havuzu boşaltmayarak su tasarrufuna destek olacağız. Su artık çok kıymetli ve sürdürülebilir turizm için çok önemli. Bakımını düzgün bir şekilde yapmış olacağız. Diğer otellerimiz ve havuzu olan villaların sağlayacağı katkı da çok önemli.' dedi.

Turizmciler, su tasarrufu konusunda sadece otellerin değil, havuzlu villaların da sorumluluk alması gerektiğini belirtiyor. Bodrum’daki bu uygulamanın yaygınlaşmasıyla birlikte bölgedeki su kaynaklarının daha verimli kullanılması ve sürdürülebilir turizm bilincinin güçlenmesi hedefleniyor.

İlginizi çekebilir:

Genç Hemşirenin Maaş Paylaşımı Gündem Oldu: Emekliler İsyan Etti
İşçi, Emekli, Memur... Tüm Türkiye’nin Beklediği Asgari Ücret Dönemi Geliyor: Asgari Ücret Ne Kadar Olacak?
Bir Dönemin Vergi Rekortmeni Olan 67 Yıllık Karataş Grup’a Bağlı Bazı Şirketler Resmen İflas Etti
İçeriğin Devamı İçin Tıklayın

Popüler İçerikler

İşçi ve Memur Arasındaki Fark Kapanıyor! Doğum İzni 6 Ay Oluyor: Çalışan Anneleri Sevindiren Yeni Düzenleme
Müstehcen Sahneler Dikkat Çekmişti! Asena Keskinci'nin Jasmine Dizisine İnceleme Başlatıldı
Kasım Garipoğlu'nun Tüm Mal Varlığına El Konuldu! Evinde Çok Sayıda Suç Aleti Ele Geçirildi
YORUMLAR
17.10.2025

her bok dahil ganj nehri resort&spa

17.10.2025

😂😂😂👍

17.10.2025

Yakinda Otelde bitlendik haberleri gelmeye baslar fjldksfjdsk

17.10.2025

Bu onlara ek maliyet getirecek olmasına rağmen böyle bir karar vermiş olmaları güzel. Ellerini taşın altına koymuşlar en azından. Öyle sadece "havlularınızı günlük yıkatmayın" yazısı koyarak su tasarrufu olmaz.

17.10.2025

Çok komiksin , havuzdan anlıyorsun ama bu herifleri tanımıyorsun

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ