Bodrum Otelciler Derneği Başkanı Ömer Faruk Dengiz, iki yıl önce başlattıkları su tasarrufu projesinin bu yıl yeniden devreye alındığını belirtti. Proje kapsamında oteller, sezon sonunda havuzlarındaki suyu boşaltmak yerine bakım ve kimyasal dengeleme çalışmalarıyla muhafaza edecek. Böylece aynı su, gelecek yaz sezonunda yeniden kullanılabilecek hale getirilecek.
Dengiz, 'Havuz suyunu boşaltmadan gelecek yaza tekrardan kullanıyoruz. 48 otel bu projeye katkı sağladı. Yaşanan su sıkıntısının önüne geçebilmek için bu uygulamayı tekrar hayata geçiriyoruz. Havuzdaki suyu dışarıdan takviye almadan koruyarak, gerekli bakımları yapıyoruz. Ayrıca 22 otel, denizden su kullanımı konusunda çalışmalarını tamamladı. Bu su hem otelin genel kullanımı hem de havuzlarda değerlendiriliyor' diyerek detayları paylaştı.
her bok dahil ganj nehri resort&spa
Yakinda Otelde bitlendik haberleri gelmeye baslar fjldksfjdsk
Bu onlara ek maliyet getirecek olmasına rağmen böyle bir karar vermiş olmaları güzel. Ellerini taşın altına koymuşlar en azından. Öyle sadece "havlularınızı günlük yıkatmayın" yazısı koyarak su tasarrufu olmaz.