Böbrek Ağrısı İçin Hangi Doktora Gidilmeli? Böbrek Ağrısına Hangi Bölüm Bakar?

Ağrıya sebep olan rahatsızlar tedavi edilmediği sürece böbrek ağrısı kendiliğinden geçmez. Bu ağrıya sebep olan rahatsızlıkları teşhis etmek tedaviyi hızlandırmak açısından önemlidir. Peki, böbrek ağrılarının tedavisi için hastanenin hangi bölümüne ve hangi doktora gidilmelidir? İşte detaylar..

Böbrekler omurganın her iki tarafında da bulunan organlardır. Çeşitli nedenlerden dolayı ağrı oluşturabilir. Vücudun başka bir bölümündeki rahatsızlıklar böbrek ağrısı ile kendini belli edebilir. Kişi böbrek ağrısını hissetiği zaman vakit kaybetmeden doktora görünmelidir. Böbrek ağrısının ne gibi belirtileri olduğunu, hangi doktora gidilmesi gerektiğini sizler için derledik.

Böbrek Ağrısı Nedenleri Nelerdir?

Birçok rahatsızlık böbrek ağrılarına sebep olabilir. Herhangi bir üşütmeden kaynaklı rahatsızlık bile ağrı yapabilir. Eğer kişi ağrı çekiyorsa vakit kaybedilmeden ilgili doktora gidilmelidir. 

brek ağrılarına neden olan bazı durumlar şunlardır: 

  • Dehidirasyon 

  • Böbrek Kanaması

  • Böbrek Kanaması 

  • Böbrek Kistleri

  • Böbrek Taşı

  • Hidronefroz

  • Ateroksklerotik Renal Arter Stenozu

  • Böbrek Hasarları

  • Glomerülonefrit

  • Polikistik Böbrek Hastalığı

Böbrek Ağrılarının Belirtileri Nelerdir?

Böbrek ağrısı, rahatsızlığının bulunduğu yerde şiddetle hissedilir. Bu ağrılar bazen kısa bazen uzun sürebilir. Böbrek ağrısı sadece rahatsızlığın bulunduğu yerde değil omuzlarda, sırtlarda ve kasıklarda da ağrıya sebep olabilir.Ağrı ile beraber eşlik eden idrara çıkmada güçlük, idrarda yanma ve kanama yaşamsal açıdan tehlikeler doğurur. Mide bulantısı, kusma, yüksek ateş ve halsizlik gibi durumlarda sık görülen belirtileri arasındadır. İdrar rengi de böbrek sağlığı açısından bilgi verir. İdrarın bulanıklaşması böbrek rahatsızlıklarının belirtilerinden biridir.

Böbrek Ağrısı İçin Hangi Doktora Gidilmeli?

Ağrıya sebep olan rahatsızlar tedavi edilmediği sürece böbrek ağrısı kendiliğinden geçmez. Bu ağrıya sebep olan rahatsızlıkları teşhis etmek tedaviyi hızlandırmak açısından önemlidir. Böbreklerle ilgili rahatsızlıklarda dahiliyenin alt bölümü olan üroloji veya nefroloji ilgillenir. Üriner sisteminin cerrahi bölümleri dışında kalan rahatsızlıkların tedavisi için üroloji doktorlarına başvurulmalıdır. Üroloji bölümü doktorları böbrek taşı, kum, prostat ve mesane gibi sorunların teşhisini ve tedavisini yaparak rahatsızlıkları azaltabilmektedir. Böbrek yetmezliği, kistik böbrek hastalıkları gibi rahatsızlıkların tedavisinde aynı zamanda böbrek nakli gibi cerrahi operasyon gerektiren durumlarda nefroloji bölümüne başvurulmalıdır. Böbrek ağrısı ile ilgilenen bu bölümler ilk başta hastaya fiziksel muayene yapmaktadır. Çeşitli idrar ve kan testleri yapılarak böbreklerin işleyişini yapıp yapmadığı anlaşılır.

Aşağıdaki İçerikler De İlginizi Çekebilir

Diş Temizliği İçin Hangi Bölüme Gidilmelidir ?
Karaciğer Hastalıkları İçin Hangi Bölüme Gidilir?
Yanık İçin Hangi Bölüme Gidilir?

Popüler İçerikler

Kızılcık Şerbeti'nin Görkem'i Özge Özacar'dan Pembe'nin Osmanlı Tokadına Yanıt
Berfu ve Eser Yenenler'in 3. Kez O Ses Yılbaşı'na Katılmaları Tepki Topladı
Okullardaki Yılbaşı Kutlamalarına Gelen Yasağa Mustafa Sandal'dan "Onlara İnat 'Duble' Kutlayacağız!" Tepkisi
YORUMLAR
26.11.2022

Herkese iyi günler! Bu, Unity Health Hastanesi'nden bir kamu duyurusudur. Dünyanın her yerinden böbrek bağışçıları arıyoruz ve iyi ödüller için, böbrek bağışçısı olmakla ilgileniyorsanız, lütfen aşağıdaki +1 (213) 927-2588 numaralı telefondan whatsapp kullanarak bizimle iletişime geçin. veya unitypointhealthiowa@gmail.com adresinden bize e-posta gönderin

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ