BMW Sahipleri Buraya: Arabanızın İhtiyaçlarını Online Yedek Parça Hallediyor!

BMW yedek parça modelleri bütün BMW modellerine hitap ediyor. Bu sayede sürücüler, araçlarının sağlığını daha kolay düşünebiliyor. Bundan dolayı yedek parçaları alırken birçok detayı göz önünde bulundurmak önemli.

Yedek Parça Nedir?

Aracın orijinali ile aynı ya da orijinaline benzer nitelikte üretilen parçalara yedek parça adı veriliyor. Yedek parçalar üçe ayrılır. Bunlar: orijinal yedek parçalar, muadil yedek parçalar ve yan sanayi yedek parçalardır.

Yedek parçalar aracın ihtiyaçlarına yönelik üretilir. Ancak satın alınacak parçanın araç için uygun olması önemlidir. Mesela BMW yedek parça modelleri yalnızca BMW modelleri içindir. Bu modeller BMW dışında başka bir araç için uygun değildir.

Yedek parçalar niteliğine bakılarak farklı fiyatlara satılır. Yani orijinal bir BMW yedek parça ile yan sanayi bir parça aynı fiyata satılamaz. Çünkü üretim aşamaları, kalitesi ve üretim aşamaları birbirinden çok farklıdır.

OEM Ürün Nedir?

Original Equipment Manufacturer kelimelerinin baş harflerinden oluşan OEM Türkçeye orijinal ekipman üreticisi olarak çevrilmiştir. OEM ürün, otomobil firmasının kendi markası için ürettiği yedek parçalardır. Örnek vermek gerekirse BMW kendi aracı için yedek parça üretimi yaparken bir başka bantta da BMW’nin önerdiği marka yedek parçaların üretimini yapar. Bu sayede orijinale yakın yedek parçalara sahip olunabilir.

OEM yedek parçalar orijinal ürünle bire bir aynı kalitededir. Ancak bu ürünler orijinal parça adı altında satılmalıdır. Çünkü bu ürünler direkt olarak orijinal parça değildir.

BMW yedek parça modellerini satın alacak kişiler OEM ürünleri tercih ederse daha uzun kullanım ömrüne sahip ürünleri satın almış olabiliyor.

Yedek Parça Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler!

Aracın üzerinde yer alan bazı orijinal parçalar zamanla aşınıp eskiyor. Bu parçaların aşınıp eskimesi durumunda yedek parçaya ihtiyaç duyuluyor. Bu durumda sürücüler yedek parça alırken dikkat etmesi gereken kısasların neler olduğunu araştırıyor.

Yedek parçayı satın alırken dikkat edilmesi gereken ilk kısas parçanın araba yapısına uygun olup olmadığını kontrol etmektir. Araca uygun olmayan yedek parçanın satın alınması durumunda maddi kayıpla karşılaşılır.

Yedek parçayı alırken dikkat edilmesi gereken diğer kısas ise aracın performansını, sürüş zevkini, konforu olumsuz olarak etkileyen ürünlerin satın alınmamasıdır. Çünkü bu ürünlerin satın alınması durumunda kaza yapma ihtimali kat be kat artabiliyor.

BWM Yedek Parça Nasıl Seçilir?

BMW yedek parça ihtiyacı olan sürücüler yedek parça seçimini dikkatli bir şekilde yapmalıdır. Seçilecek yedek parçanın BMW’nin orijinalliğini bozmaması gerekiyor. Aksi halde sürücülere ekstra sorunlarla karşı karşıya kalabilir.

BMW yedek parça ürünleri satın alınacaksa yüksek kaliteye sahip, kusursuz yedek parçaların tercih edilmesi gerekiyor. Aksi halde BMW’nin maksimum güvenlik, performans ve kullanımı zarar görebiliyor.

BMW yedek parça birinci sınıf BMW uzmanlığı ile üretilmelidir. Bu kapsamda orijinal ve bire bir BMW için tasarlanmış ürünler satın alınmalıdır.

BMW yedek parça modelleri teknolojik ekipmanlarla donatılmış olmalıdır. Bu sayede araca uyumlu, teknoloji ile örtüşmüş yedek parçalar aracın üstün performansının önüne geçmiyor.

BMW yedek parça fiyatları sürücülerin bütçesini yormaması için minimum seviyede tutulmaya çalışılıyor. Ancak artan döviz kuruna bağlı olarak yedek parçaların fiyatları gözle görülür biçimde yükselebiliyor. Ancak sürücüler kaliteyi avantajlı fiyattan sunan işletmeleri tercih ederse minimum artış oranına sahip ürünleri bulabiliyor.

BMW orjinal yedek parça fiyatları ile muadil yedek parçaların fiyatları tabi ki aynı değildir. Çünkü orijinal içerikteki yedek parçalar aracın ihtiyacını direkt olarak karşılarken muadil yedek parçalar aracın ihtiyacını karşılayamaz.

Özellikle İstanbul’da yaşayan kişiler BMW yedek parça İstanbul aramasını yaparak online parça alabileceği mecraları araştırıyor. Ancak bu mecralar üzerindeki fiyatları ve parçaları iyi araştırmak büyük önem arz ediyor.

BMW Yedek Parça Modelleri

BMW yedek parçaları tek çeşit değildir. Birçok farklı aksam için parça üretiliyor. Bu sayede BMW kullanıcıları gerek motor aksamı için gerekse iç kısım için dilediği ürünü alabiliyor. 

BMW’nin yedek parçaları şunlardan oluşur:

• BMW kaporta parçaları

• BMW motor parçaları

• BMW aydınlatma parçaları

• BMW mekanik parçaları

BMW marka araçların yedek parçaları bu gruba bağlı olarak farklı alt dallara ayrılabiliyor. Bu sayede sürücüler aradığı ürünü daha kolay bulabiliyor.

BMW yedek parçaları konusunda sorulan ilk soru ürünlerin kullanım ömrüdür. Ancak kullanım ömrü her ürün için aynı değildir. Bazı yedek parçalar daha uzun süre kullanılabiliyorken bazı parçalar daha kısa ömürlüdür.

Bu konuda sorulan diğer bir soru ise yedek parçanın araca zarar verip vermediğidir. Doğru yerden, kaliteli ve garantili ürünleri satın alınan parçalar araca hiçbir zarar vermez.

Sonuç:

BMW yedek parçalarını satın almak isteyen kişiler aracının modelini iyi bilmelidir. Örneğin M serisi için BMW E36 yedek parça modelleri uygun değildir. Bunun yanında yedek parçayı avantajlı fiyatlardan almak için bilindik alışveriş sitelerinin tercih edilmesi önemlidir.

Bilindik ve avantajlı fiyat sunan alışveriş sitelerinin başında onlineyedekparca.com geliyor. Site üzerinde BMW’nin bütün modellerine uygun fiyatlardan ulaşılabilir. Bütün modellere avantajlı fiyatlardan ulaşmak isteyen kişiler rahatlıkla bu mecradan alışveriş yapabiliyor.

onlineyedekparca.com’a Whatsapp üzerinden de ulaşılabiliyor. Bu sayede olası bir sorun anında duruma kısa süre içerisinde müdahale edilebilir. Bu da güvenilir alışveriş seçenekleri için oldukça önemlidir.

Popüler İçerikler

Esra Erol'da "Tek Suçum Güzel Olmak" Sözüyle Tanınan Yazgül Estetikle Başka Biri Oldu!
THY Hostesine Saldırdığı İddia Edilen ve Ağza Alınmayacak Sözler Sarf Eden Dilan Çıtak'tan Açıklama Geldi!
JASAT Tutanağı Ortaya Çıktı: Narin'in Cesedini Gizli Tutmak İçin 6 Farklı Yöntem Kullanmışlar!