BM: 'Musul'da 16 Bin Sivil Halk Yerlerinden Edildi'

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) basın sözcüsü Matthew Saltmarsh Musul'un güneyindeki Şura ve doğusundaki Başika'dan 327 aileye mensup yaklaşık 2 bin kişinin yerlerinden edildiğini açıkladı.

Cenevre Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) basın sözcüsü Matthew Saltmarsh yaptığı yazılı açıklamada Musul'un DEAŞ (IŞİD) 'dan kurtarma operasyonun başladığı tarihten beri 2 bin 761 aileye mensup 16 bin 556 sivilin yerlerinden ayrılmak zorunda kaldıklarını açıkladı.

Siviller kampa bilinmeyen çöl yollarından 15 günde yürüyerek geliyorlar

Saltmarsh BMMYK'ın bölgede inşa ettiği Zelika ve Amalla da insani kampların 4 bin den fazla aileyi barındırmak için hazır olduğunu belirterek bölgede toplam 120 bin kapasiteli 11 insani kamp açmayı planladıklarını ifade etti. .

Sözcü Saltmarsh, söz konusu kampa sivillerin bilinmeyen çöl yollarından 15 gün yürüyerek ancak ulaşabildiklerini ve halen kampta 956 Iraklının bulunduğunu sözlerine ekledi.

'İstenilen finansmanın sağlanması durumunda 600 bin kişiye barınak kurma imkanımız doğacak'

Saltmarsh, uluslararası kuruluşlardan istenilen finansmanın sağlanması durumunda 600 bin kişiye barınak kurma imkanı doğacağını belirterek Suriye'nin kuzey doğusunda kurulan Al Hol Kampı'nın mevcut şartlarda 15 bin insana ev sahipliği yapabilecek durumda olduğunu ve kampın tamamen hazır olduğunda da 50 bin kişinin barınacağını aktardı.

AA

Popüler İçerikler

Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan 'Audi A8' Savunması: 'İhtiyaç'
Fatih Erbakan'dan Devlet Bahçeli'yi Kızdıracak Sözler: "Dedem Yaşında İnsan"
Premier Lig Devinden Arda Güler'e Çılgın Teklif! Bonservis İçin 50 Milyon Euro Düşünülüyor
YORUMLAR

Bi kere de başka yerden mülteci gelsin anasını satayım. Nerede zırcahil, ilkel ve pislik insan varsa ülkemize akın ediyor. Bıktık şu araplardan ya. Köpek gibi ürüyorlar. İstemiyoruz. 20 yıl sonra bu ülke mahvolacak.

30.10.2016

Gelmesin amk pislikleri Suriyeli piçleri yetmemiş gibi.

Pasif Kullanıcı
30.10.2016

Çok değil 5 sene sonra gör isyanları, ayaklanmaları. Aq mun korkakları! Tek yaptıkları şey kaçmak ve sığındıkları yerde taşkınlık çıkarmak..

30.10.2016

ÜLKEMDE SIĞINMACI İSTEMİYORUM

TÜM YORUMLARI OKU (6)