Onedio Logo

Bm Genel Sekreteri Guterres, Libya'daki Geçici Yönetime Saygı Duyulması Ve İş Birliği Çağrısı Yaptı

Kapak Görseli

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER (AA) - Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Libya'da seçimlere kadar yeni geçici hükümetin belirlenmesini memnuniyetle karşıladığını belirterek tüm Libyalı taraflara ve uluslararası aktörlere seçim sonucuna saygı duyulması çağrısı yaptı.

Libya'da geçici hükümetin belirlenmesi için yapılan oylamanın tamamlanması ve sonuçların açıklanmasının ardından, BM Genel Merkezi'nde basın toplantısı düzenleyen Guterres, geçici hükümetin yeni üyelerini tebrik etti.

Bu sürecin Libya'daki tüm aktörler tarafından kabul edildiğine dikkati çeken Guterres, tüm tarafların 'şeffaf ve kapsayıcı' bir şekilde yürütülen bu sürece ve seçim sonuçlarına saygı duyması, Libya'da barışın sağlanması için yeni geçici yönetimle iş birliği yapılması çağrısında bulundu.

BM öncülüğünde İsviçre'nin Cenevre kentinde toplanan Libya Siyasi Diyalog Forumu (LSDF) üyelerinin oylaması sonucunda, 24 Aralık 2021'de yapılması planlanan seçimlere kadar Başkanlık Konseyi Başkanlığına Muhammed Menfi, Başbakanlığa da Abdulhamid Dibeybe seçildi.

Popüler İçerikler

Gelenek Bozulmadı: ODTÜ Mezuniyet Töreninden Birbirinden Yaratıcı Pankartlar
Gelenek Bozulmadı: ODTÜ Mezuniyet Töreninden Birbirinden Yaratıcı Pankartlar
Rabia Naz'ın Babası Şaban Vatan Cezaevine Girdi
Rabia Naz'ın Babası Şaban Vatan Cezaevine Girdi
Haftalık İzinde Yeni Dönem: Haftada 1 Gün İzin Hakkı Turizm Çalışanları İçin 10 Günde 1 Güne Çıkarıldı
Haftalık İzinde Yeni Dönem: Haftada 1 Gün İzin Hakkı Turizm Çalışanları İçin 10 Günde 1 Güne Çıkarıldı