BM Genel Sekreteri'nden Filistin İtirafı: 'Utanıyorum'

Görev süresi bu yıl sonunda bitecek olan Ban, halka açık son konuşmasını Londra’da, BM Genel Kurulu’nun 1946’da ilk toplantısını gerçekleştirdiği Central Hall Westminister’da yaptı.

Düşünce kuruluşu Chatham House ile İngiltere Birleşmiş Milletler Derneği’nin düzenlediği toplantıda Ban, konuşmasına dün Londra’da yapılan Suriye Donörler Konferansı’nı överek başladı.

"Daha önce bu kadar para toplanmamıştı"

Suriye İçin Hedefe Ulaşıldı: 10 Milyar Dolar

Ban, dün konferansta da kullandığı “Uluslararası toplum bugüne dek tek bir günde, bir tek kriz için hiç bu kadar para toplamamıştı” ifadesini yineledi.

"BM'nin yeniden yapılandırılması gerekiyor"

Toplantıda kendisine sosyal medya üzerinden yöneltilen soruları da yanıtlayan Ban, BM Güvenlik Konseyi’nin yapısıyla ilgili bir soru üzerine, 5’i sürekli 15 üyeli kurulun dünyadaki diğer önemli ülkeleri de temsil edecek şekilde yeniden yapılandırılması gerektiğine inandığını ancak bu değişikliğin nasıl yapılacağına BM üyesi ülkelerin karar verebileceğini söyledi.

Filistin ile ilgili bir soru üzerine de Ban, 'Dünya liderlerinin, ben dahil, bu sorunun çözümünde ilerleme sağlayamamış olmasından dolayı zaman zaman kendimi suçlu hissediyorum, utanıyorum” yanıtını verdi. Ban, bölgedeki çatışmanın sona ermesinin İsrail ile Filistin yöneticilerinin tutumlarına bağlı olduğunu kaydetti.

AA

Popüler İçerikler

Kimse Bunu Beklemiyordu! Galatasaray'ın Yıldızı Mauro Icardi 23 Nisan Paylaşımında Fenerbahçe U19'a Yer Verdi
Konya'da 14 Yaşındaki Öğrencisini Taciz Eden Lise Öğretmeninin Cinsel İçerikli Mesajları Mide Bulandırdı
Demet Akalın 5 Bin TL Ödeyen Kiracısının Üstüne Bir de Misilleme Yaptığını Görünce Sinirlerine Hakim Olamadı
YORUMLAR
Pasif Kullanıcı
05.02.2016

Ne kadar da duygulandım (!) 2007'den bu yana görevde olan bir insan 9 yıldır neredeydi? Aslında suç kurumda... Siyonizme hizmet eden bir kurumun başına ancak bir siyonist geçirilir zaten. İnsanlar, insan hakları koruyucusu(!), barış elçisi(!) bir kuruluşa bakın. Bu kuruluşun başındaki adam İsrail'e en büyük yardımı yaparken utanıyormuş(!)

06.02.2016

2006da mıydı çok da net hatırlamıyorum, israilin gerçekleştirdiği bir katliam sonrasında çıt seslerini çıkarıp "napıyon sen" diye bile diyemeyen bir kuruluş filistin için üzülüyormuş. haha duy da inanma. birleşebilmek namına yaptıkları tek şey çalışanları farklı etnik kökenden seçmek. bunun da sana bana bi faydası yok zaten

06.02.2016

bi boka yarasaydın da az müdahale etseydin madem. bunlara da anca show yap diyesin. bünyesinde neredeyse 200 tane üye var, daha şöyle aşırı mühim bi olayda tuttuğunu kopardığını göremedik. 3/A sınıf başkanı bu adamlardan çok işe yarıyor muhtemelen. bu galeriyi alkışlayan da neyi alkışladı acaba. ha o kadar paranın toplanmasını bu kadar alkışladılarsa, zahmet edip şunu da akıl etsinler; suriyenin yardım ihtiyacı bugün doğmadı. başlıca üyelerinin arasında 10 milyar doları paradan saymayacak kadar zenginleri de var. türkiyenin zaten yıllardır tek başına harcadığı para bu kadar, belki daha fazladır. bir ülke bu kadar çok harcayabiliyor da onlarca ülke bir araya gelip anca bu kadar mı toplayabiliyor? sahtekarlık zaten burda belli ediyor kendini o kadar samimilerse yıllardır çıkarıp verselerdi. anca eleştirmeden atlamayı biliyorsunuz her şeye. rüşvet desen bunlarda, emperyalizm zaten dibine kadar. insani bakış açısından tamamen uzak, tüm tarafsızlığını yitirip gücün ve politikanın kölesi olmuş. bir de "yenilen yapılandırılmalı" diyor. yapılandırılmamak üzere kapatılsa daha bi faydası dokunur, en azından sinir sistemimiz yıpranmaz bu ikiyüzlüleri gördükçe. buram buram yapmacıklık kokuyor, parasıyla da yalan merhametleriyle de. tanımasak inanırız

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ