BM 1915 Olaylarını 'Katliam Suçları' ve 'Trajik Olaylar' Olarak Niteledi

onedio.com

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki Moon'un Sözcüsü Stephane Dujarric, 1915 olaylarını 'trajik olaylar' ve 'katliam suçları' olarak niteledi.

New York'ta BM Genel Merkezi'nde günlük basın toplantısında, Ermeni iddiaları ve Papa'nın açıklamalarına ilişkin soruları yanıtlayan Dujarric, Ermenilerin 24 Nisan'da 1915 yılındaki 'trajik olayların' 100. yılını anacaklarını söyledi.

BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon'un, yüz yıl önceki olayların tanımlanmasına ilişkin duyarlılığın farkında olduğunu belirten Dujarric, 'Genel Sekreter Ban Ki Moon, 1915 yılının 'trajik olaylarının' anılması ile o dönemde yaşanan gerçeklerin ortaya çıkarılması için işbirliğinin sürdürülmesinin, benzer 'katliam suçlarının' gelecekte de yaşanmaması için ortak kararlılığı güçlendirmesi gerektiğine inanmaktadır' diye konuştu.

1915 olaylarına ilişkin kullandığı tanımlamaların herhangi bir 'yasal etkisi' olmadığını belirten Dujarric, olaylarla ilgili olan ülkelerin bu konudaki görüşmeleri sürdürmesinin önemine inandıklarını söyledi.

  • DHA
İçeriğin Devamı İçin Tıklayın

Popüler İçerikler

İşçi ve Memur Arasındaki Fark Kapanıyor! Doğum İzni 6 Ay Oluyor: Çalışan Anneleri Sevindiren Yeni Düzenleme
RTÜK'ün İnceleme Başlattığı Jasmine Dizisine En Üst Sınırdan İdari Para Cezası ve Katalogdan Çıkarma Uygulandı
Melisa Döngel, Mert Vidinli, Yusuf Güney… 11 Ünlü Hakkında Uyuşturucudan Yakalama Kararı!