Bloomberg, Erdoğan'ın Konuşmalarını Analiz Etti: 2021'de 'Yatırım', 'Üretim', 'Büyüme' ve 'İstihdam' Vurgusu

Bloomberg, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın geçmişe kıyasla daha sık konuşma yaptığını, ancak açıklamalarını daha kısa tuttuğunu tespit etti. 

T24'ün haberine göre ABD'nin önde gelen finans yayını, Erdoğan'ın web sitesinde bulunan ve en eskisi Ağustos 2014 tarihli olan bin 56 konuşmasını analiz etti. Haberde Erdoğan'ın faiz oranları ve jeopolitika ile ilgili yorumlarının sıklıkla döviz kurlarında hareketlenmeye sebep olduğuna dikkat çekildi.

Analize göre Erdoğan bu sene 19 Aralık tarihi itibariyle 217 ile rekor sayıda konuşma yaptı ve birçoğunda alışılmışın dışındaki ekonomik planlarını anlattı. Bu süreçte Türk Lirası ciddi değer kaybı yaşadı ve Merkez Bankası artan enflasyona rağmen faiz düşürdükçe TL rekor seviyelere indi.

2021'in en çok öne çıkan 4 ifadesi 'yatırım," 'üretim', 'istihdam' ve 'büyüme' oldu

Bloomberg, 2020 itibariyle Erdoğan'ın konuşmalarında TL'yi dolardan daha fazla kullanmaya başladığını; 2021'de bu farkın daha da açıldığını ifade etti. Haberde Erdoğan'ın konuşmalarında yılın bu çeyreğinde muhalefet partilerine son 2 yılda verdiğinden daha fazla yer vermeye başladığına da dikkat çekti. 

Erdoğan'ın 2021'deki konuşmalarında 'yatırım', 'üretim', 'istihdam' ve 'büyüme' ifadelerini de rekor seviyede kullandı.

Bloomberg, Erdoğan'ın sıkça konuşma yapmasının seçmenle daha çok iletişim fırsatına gelse de aynı zamanda yatırımcıların da kendisini takip ettiğini ve daha çok kendini kurumlar üstü gösteren mesajlar vermesine odaklandığını ifade etti.

Popüler İçerikler

Vefatından İki Gün Önce Armağan Çağlayan'ın Programına Konuk Olan Metin Arolat'ın Sözleri Gündem Oldu
Galatasaray'da Mauro Icardi Oynamadığı Derbiye Damga Vurmayı Başardı
Polis Memuru Şeyda Yılmaz’ı Şehit Eden 19 Yaşındaki Katil Yunus Emre Geçti Tutuklandı