Bloomberg: Apple Yeni Nesil iPhone Üretimine Başlıyor

Görsel: iMore (iPhone 5S)

Bloomberg, Apple’ın yeni nesil iPhone üretimine başlamak üzere olduğuna ilişkin bir haber yayınladı. 

Habere göre yeni nesil iPhone 6s ve iPhone 6s Plus modelleri Force Touch desteği ile üretilecek. Kısa bir süre önce yeni nesil iPhone modellerinde Force Touch teknolojisinin kullanılacağına yönelik haberler gelmişti.

Force Touch, ilk olarak Apple Watch ile kullanılmaya başlandı. Ardından Apple’ın Retina ekranlı MacBook Pro ve 12 inçlik MacBook modellerinin izleme dörtgenlerinde görüldü. Kullanıcının normal dokunuştan daha fazla bir güç ile dokunmasını, kademeli olarak algılayabilen bu teknoloji ile işletim sistemi veya uygulamaların arabirimlerinde yepyeni kullanım deneyimleri ve yeni birtakım komutlar seçebilmek mümkün hale geliyor.

Bloomberg’in haberine göre Apple üretime önümüzdeki ay başlayabilirmiş. Şimdiye kadarki tüm ‘S’ güncellemelerinde olduğu gibi cihaz tasarımında bir değişiklik bulunmayacağı tahmin edilse de ay başında ortaya çıkan farklı bazı raporlarda yeni iPhone’ların Force Touch teknolojisine gereken bileşenlerin eklenebilmesi ve kamera çıkıntısının ortadan kaldırılması için cihazın 0,15mm uzayacağı ve 0,2mm kalınlaşacağı söylentisini de hatırlatalım.

Yeni iPhone modelleri ve iOS 9 önümüzdeki sonbaharda kullanıcılara sunulacak.

ElmaDergisi

Popüler İçerikler

Çok mu Çok İddialıyız? Brad Pitt'ten Daha İyi Oyuncu Olduğunu Söyleyen İlker Aksum Dillere Fena Düştü!
Nusret, 2022 Dünya Kupası Finalinde Sahaya ‘Kaçak’ Girmiş! Nusret Yüzünden Türk Yöneticinin Hayatı Kararmış!
İdeal Evlilik Yaşı Tartışması Aldı Başını Gitti "Çağımız 30 Yaşından Önceki Evliliği Taşıyamaz"