Bizim Elimizde! 8 Maddede Neden Tüm İnsanların Ekoloji Hakkında Bilgi Sahibi Olması Gerektiğini Anlatıyoruz!

Öğrenelim ki, neden daha dikkatli olmamız gerektiği konusunda bilinçlenelim...

1. Ormanların yalnızca havayı temizleyip oksijen sağlamadığını biliyorsunuzdur herhalde...

İklim üzerinde de düzenleyici etkiye sahip olan ormanlar, aynı zamanda onlarca canlıya da ev sahipliği yapıyor. Ekosistemin işleyişinde herhangi bir anomalinin ortaya çıkmaması için ormanları korumak ve ormanların önemi hakkında bilgi edinmek gerekiyor.

2. Bu senenin kabusu müsilaj oldu...

Hepimizi oldukça korkutan ve denizdeki atıkların bir yansıması olarak bir anda gündemimizde yer almaya başlayan müsilaj sorunu, insanların ekoloji konusunda bilgisiz olmasından da kaynaklı olarak ortaya çıktı. Müsilaj nedeniyle denizdeki canlı yaşamı zarar gördü, balıkçılar avlanamadığı için av sezonu da büyük oranda etkilendi.

3. Nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya kalan canlılar hakkında neler biliyorsunuz?

Ekoloji bilgisi elbette bu canlıları da kapsıyor. İnsanlar bu konuda biraz daha bilinçli olabilseydi belki de nesli tükendiği düşünülen Anadolu Parsı'ndan yalnızca insanlar tarafından vurularak öldürüldüğünde haberimiz olmazdı.

4. Herkesin bir fidan diktiğini düşünsenize...

Bir kişinin birden fazla kişi yerine fidan dikmesi zor olabilir ancak eğer herkesin kendi adına fidan diktiği bir dünyada yaşasaydık bol bol hava temizlenir, toprağın verimliliği artar, enerji ve su tasarrufu yapılırdı... Herkesin bu bilince ulaşabilmesi için ekoloji konusunda bilgilenmesi gerekiyor.

5. Sürdürülebilirliğin önemini kavramak, ekoloji bilgisinden geçiyor...

Sürdürülebilirlik ile hem toplumların gelişimi sağlanıyor hem de doğa korunuyor. Geri dönüşüm uygulamaları ve sıfır atık projesini benimseyerek hayatımıza uygulamamız gerekiyor.

6. Küresel ısınmayı durdurmak aslında bizim elimizde...

Yapılması gereken tek şey, insanları ekoloji konusunda bilinçlendirerek küresel ısınmanın karanlık yüzüyle tanışmalarını sağlamak. Böylece küresel ısınmanın ne denli zarar verdiği daha net görülebilir.

7. Atmosfere salınan zararlı gazların yol açtığı etkiler de küçümsenecek gibi değil...

Asit yağmurları, solunum yolu rahatsızlıkları, ozon tabasında incelme, kuş, böcek ve benzeri canlıların hayatını riske atma gibi birçok olumsuz etki meydana gelebilir.

8. Ve bir de çevre kirliliği sorunu var tabii...

Yerlere atılan maskeler, izmaritler, boş içecek kutuları ve çok daha fazlası ekosisteme zarar veriyor. Hayvanlar bu çöpleri yiyecek sanabiliyor veya atıklar nedeniyle sağlıkları bozulabiliyor. Yere atılan çöplerin canlılara ne kadar zarar verdiği konusunda insanlar bilinçlenseydi belki de çevre kirliliği sorununu hala konuşmuyor olurduk.

Erikli'dir Uludağ'ın meskeni, lezzetimizin kaynağını korumamız gerekli.💙

Erikli olarak Uludağ'ın canlı çeşitliliğinin sürdürülebilirliği önemsiyoruz ve lezzetimizin kaynağını #KorumamızGerekli diyoruz!

Popüler İçerikler

Bahis Reklam ve Teşvik! Acun Ilıcalı, TV8 ve Exxen Yetkilileri Hakkında Soruşturma Başlatıldı
Kılıçlı Yemin Olayında Yeni Gelişme: Teğmenlerden Sonra Komutanlar da Disipline Sevk Edildi
"Bir Evim Varsa Onun Sayesinde": Hakan Meriçliler'den Vural Çelik Tartışmasında Gülse Birsel'e Büyük Destek!