Biz 'Yılan' Oynarken O, Bugünleri Yazdı: Bill Gates'in 1999 Yılındaki Akıllara Durgunluk Veren Kehanetleri

1999 yılında birçoğumuzun evinde yeni yeni masaüstü bilgisayarlar vardı. Cep telefonlarımızda 'yılan' oynayıp dijital dünyayı büyüleyici bir yer olarak görüyorduk. Aradan geçen çeyrek asırda, dile kolay tam 25 yılda birçok şey değişti. Üstelik bu değişimi önceden müjdeleyen bir isim de vard: Bill Gates!

Forbes'un açıkladığı listeye göre Microsoft'un kurucusu Bill Gates, 104 milyar dolarlık servetiyle dünyanın en zengin 6'ncı insanı olarak anılsa da o sadece bir listeye giren zengin birinden ibaret değil!

Popüler kültür içinde kendine bir hayli göze çarpan bir yer edinen Bill Gates, özellikle pandemi döneminde yaptığı 'kehanet' dolu açıklamalarla çok konuşulmuştu.

Bill Gates, bu teknoloji çağının ayak seslerinde, yani 1999 yılında bugünlere dair şaşırtıcı 'kehanet'lerde bulunarak aslında her birimizin yaşantısını tahmin etmişti!

1999 yılında kaleme aldığı 'Business @ the Speed of Thought' adlı kitabında öngörüler, bir hayli tanıdık!

“Aileniz ve arkadaşlarınız için özel siteler yaygınlaşacak, kendi aranızda mesajlaşmanızı ve etkinler organize etmenizi sağlayacaklar. Şehir ve ülke sakinleri İnternet tabanlı müzakereler gerçekleştirebilecek, onları etkileyen siyasi kararları, şehir planlama süreçlerini tartışabilecekler.”

Üstelik bu satırları günümüzdeki ilk büyük sosyal medya platformu Facebook'un kuruluşundan tam 4 yıl önce kaleme almış Bill Gates!

Günümüzde uygulanan 'akıllı reklamcılık' sistemine de o tarihlerde enteresan bir şekilde değinmiş üstelik:

“Cihazlar akıllı reklamcılığa sahip olacak. Satın alma trendlerinizi takip edecek ve size uygun üretilmiş reklamları size gösterecek. Bir uçuş ayarladığınızda yazılımlar size gideceğiniz yöne dair tavsiyeler yönlendirecek. Aktiviteleri, indirimleri, fırsatları ve ucuz fiyatları size tavsiye edecek.”

Akıllı telefonlarla istediğimiz her şeyi birkaç tıkla halledebileceğimizi bile tahmin etmiş Gates:

“İnsanlar yanlarında küçük cihazlarla gezecek ve sürekli olarak kontaklarıyla bağlantıda kalıp istedikleri noktada iş yapabilecek hale gelecekler. Haberleri okuyabilecek, bilet rezervasyonu yapabilecek, finansal marketleri inceleyebilecek ve daha pek çok şey yapabilecekler.”

25 yıl önce yani tam çeyrek asır önce Bill Gates bu cümleleri kaleme aldığında biz henüz 'akılsız' telefonlarımızda 'yılan' oynuyorduk, hatırlatalım!

İlginizi Çekebilir

Silikondan Önce Ne Yapılıyordu? Tarihten Bugüne Göğüs Büyütme Yöntemleri
"Nükleer Savaş Medeniyeti Bitirebilir": ABD'li Gazeteciye Göre Dünyanın Sonuna 72 Dakikada Varılabilir!
Ufkunuzu Açacak ve Gününüzü Aydınlatacak Birbirinden İlginç Tarihi Fotoğraflar

Popüler İçerikler

Pucca, Narin'in Babası Arif Güran'ın Halk TV Muhabiri Ferit Demir'e Tehditvari Konuşmasına Sert Çıktı!
Esra Erol'da "Tek Suçum Güzel Olmak" Sözüyle Tanınan Yazgül Estetikle Başka Biri Oldu!
Gürgen Öz, Miss Turkey 2024 Birincisi İdil Bilgen'e Gelen Eleştirileri Dilan Polat Üzerinden Değerlendirdi!
YORUMLAR
01.08.2024

bu tarz insanlar dahi denicelek zekada ki kişiler kehanette bulunmaz..öngörüleri kuvvetlidir..50 sene sonrayı kafalarında kurabilirler..emin olun şuan kimbilir neler olacağını düşünüp stratejiler planlıyorlardır..sadece bu kişiye özel değil..devletler de böyle düşünür ama tabi her devlet değil :D

01.08.2024

Annesini dell in yönetim kurulunda olması sayesinde ilk işini alan ve o iş sayesinde bugünlere gelen bir firma adam ön görülü filan değil asdfgdsafg ailesi zengin, bizim buraya geç geldi ama o yıllarda zaten bu günkü kadar olmasa bile sosyal medya mecraları mevcuttu.

02.08.2024

Zengin olduğu için birini yermek, fakir olduğu için birini yermek ile aynı şey tabanında. Hakan ve Hacı Sabancı da zengin. Aynı öngörüyü bu ikisinden bekleyebilir misin? Para elbette büyük faktör ama tek başına yeterli değil. Adamın zeki olduğu aşikar.

Pasif Kullanıcı
02.08.2024

Bill Gates kahin gözüyle bakmaya gerek yok bu tarz kişiler zaten 2 adım önden gider kaldıki Elon musk gibi afrikada büyümedi. Öngörüleri kuvvetli ve dönemin en iyi teknolojisini kullanıyordu. Hep Bi adım ileri baktı Nokia'nın Türkiye pazarından silinmesinin tek nedeni yanlış hamleler yapması değil Gates gibi ileri çağa ayak uyduramamasıdır

Nokia'nın batmasının nedeni Microsoft tarafından satın alınmasıdır, yani yanlış hale yaptılar. Windows Mobile yerine Android'le devam etseydi şu anda Nokia, iPhone'un ardında muhtemelen pazar 2.si olurdu.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ