Biz Şeyma Subaşı'nın Nafakasıyla Neler Yapılacağını Düşünürken Teknoloji Dünyasında Geçtiğimiz Ay Neler Gerçekleşti?

Malumunuz, her ülkenin, coğrafyanın kendine özgü dertleri var.  Dolayısıyla bizim gündemimiz Acun Ilıcalı ve Şeyma Subaşı ile harlanırken teknoloji dünyasını şekillendiren ülkelerin dertleri bizimkilerle bir değil. Teknoloji dünyasında geçtiğimiz ay neler yaşandı, bir bakalım mı?

Artık doğanın yakasından düşmenin zamanı geldi diye düşünen girişimciler, kolları sıvadı.

Aldığımız çay, kahve yahut diğer içecekleri karıştırmak için kullandığımız her şey birer atığa dönüşüyor, bunu engelleyerek aslında hayli büyük çaplı atıklardan kurtulabiliriz. Bu düşünce, sadece kullanım başına birkaç kuruş elektrik tüketimi yapan bu karıştırıcıyı ortaya çıkardı.

Çift ekranlı telefon yolu gözleyenler, beklediğiniz an geliyor.

Karşılıklı görüntü izlemeye imkan veren ve neredeyse öndeki ekranı kadar kaliteli arka ekranıyla heyecan yaratan bu telefona ulaşmamız yakındır.

Google Glass 2 geldi gelecek, çok az kaldı.

Gözlükten ziyade kişisel bir asistan aslında Google Glass ve 2013'te piyasada yerini almış, yüksek fiyatı, güvenlik açıkları ve kullanım zorluğu sebebiyle pek tutunamamıştı.

Şimdi ikinci versiyonu tüm bu sorunları çözerek hayatımızın tam ortasında yerini almak için geliyor.

1000 dolar civarında bir satış fiyatı olacağı tahmin ediliyor ve telefonumuza, bilgisayarımıza olan ihtiyacımızı azaltması işten bile değil.

Kendi kendine şarj olan bir telefon hayali kurmadık mı? Artık gerçek oldu.

Arka kapağı yerine güneş panelleri entegre edilen bu modifiye iPhone X'in herhangi bir şarj cihazına ihtiyacı yok, ışık gördüğü her yerde otomatik olarak şarj oluyor. Fiyatı biraz tuzlu fakat, olsun o kadar.

Bir robotik kolu kullanmak varken, yemek yemek için ellerimizi neden kullanalım?

Bu soruyu daha önce sormamış olabilirsiniz, siz sormadan bilim insanları yanıtıyla geldi. Üçüncü kolumuz hazır fakat ihtiyacımız var mı, orası net değil.

Tabakta duran yiyecekleri alıyor ve hedefi hiç şaşırmadan ağzınıza doğru getiriyor.

Rmit Üniversitesi araştırmacılarının Arm-A-Dine adını verdiği bu aygıtla karşınızdakine yemek yedirme imkanınız da olabilir. Bir özelliği daha var, o da yüz ifadelerinizle yemeniz gerekenleri tahlil etmesi ve ona göre tabağınızdakileri seçmesi.

Keşke o kadarına da biz karar versek...

Motosiklet teknolojisini yeniden tanımlayan bu 3 tekerli motosiklet, denge sorunları sebebiyle motosiklet almaktan vazgeçenler için iyi bir seçenek olacak.

Ekstra konfor ve sağlamlık da bu dengenin yanında gelenlerden. Motosikletlerin de otomobiller gibi, belki de daha güvenli olacağı günler yakındır.

Çift kameranın nimetlerine yeni yeni alışmışken şimdi üç değil, dört değil tam on altı kameralı telefonlar geliyor.

Şimdilik sadece patent aşamasında olan bu on altı kamera, arka plan üzerinde oynamalar yapabilmeyi ve üç boyutlu fotoğraf/video çekebilmeyi en üst kaliteye çıkaracak. Milyon dolar bütçeli filmlerin telefonlarla çekilebileceği fikrine şimdiden alışalım mı?

Google'ın ürettiği kargo drone'ları kullanılmaya başlanıyor.

1.5 kilograma dek ağırlıkları taşıyabilen drone, Finlandiya'da kullanım için neredeyse hazır. Zaten Avustralya'da elli binden fazla teslimat gerçekleştiren Google Wing güvenli, hızlı ve doğayı koruyan bir biçimde teslimat evrimini hedefliyor.

Karbon emisyonunu normal transfer yöntemlerine göre neredeyse %27 azaltan Wing, bir gün kargonuzu getirecek olursa...

Böyle teslim edecek. Şimdiden hazırlıklı olun.

Sıradan ve şık bir gözlüğe benziyor, değil mi?

Aslında değil. Ünlü bir ses sistemi markasının ürettiği bu artırılmış gerçeklik gözlüğü çevresinde tatmin edici bir ses ekipmanıyla geliyor. Artırılmış gerçekliğin ses alanındaki ilklerinden olan bu gözlük sunduğu deneyime kıyasla hayli uygun bir fiyattan satışa sunulacak.

Motosiklet kullanıcıları, kaskın önündeki ufak şeffaf parçayı gördünüz mü?

İşte o parça aslında bir ekran ve motosiklet kullanıcılarının dikkatleri dağılmadan yola konsantre olabilmeleri için tasarlandı.

İster navigasyon özelliğini kullanın ister müzik dinlerken şarkılarınız arasında geçiş yapın, hepsi için önünüze bakmanız yeterli.

Ayrıca kaska entegre kamera vasıtasıyla fotoğraf ve video çekmek için de ekstra bir ekipmana ihtiyaç kalmayacak.

Teknolojiyi çok seviyoruz! 

Popüler İçerikler

Gündem Olan Görüntü: Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş 'Kelime-i Şehadet'i Yanlış Okudu İddiası
Tesadüfen Bir Evde Bulundu: 2. Abdülhamid'e Ait Olduğu Düşünülen Robdöşambrın Restorasyonu Tamamlandı
Gürgen Öz, Miss Turkey 2024 Birincisi İdil Bilgen'e Gelen Eleştirileri Dilan Polat Üzerinden Değerlendirdi!
YORUMLAR
06.12.2018

Şeyma Subaşı'nın nafakasıyla neler yapılabileceğiyle sadece ONEDİO ekibi ilgilendi valla. Kaç tane içerik üretildi hatta :D

06.12.2018

Geçen biri saymıştı. Anasayfada sadece 7 içerik vardı.. :AD:A:Da.d

06.12.2018

Yani şu güzelim içeriği ''Şeyma Subaşı'nın Nafakası'' adı altında paylaşmanız iğrenti getiriyor Erdem bey.

06.12.2018

Bizim Ledli Ekmek Dolabı bunların hepsine bin basar. Hah! :D

TÜM YORUMLARI OKU (14)