Biz Onlara, Onlar Bu Filmlere Hayran! Yabancı Ünlülerin İzlemekten En Çok Keyif Aldığı 15 Film

Onları ekranlarımızda görmeye alışkınız ama 'Bu ünlüler boş zamanlarında ne izliyor acaba?' diye pek kafa yormamıştık doğrusu. Ta ki bugüne kadar... Ünleri dünyanın dört bir yanına yayılmış isimlerin en sevdikleri 15 yapımı sizler için listeledik.

1. Uma Thurman - Yastık Sohbeti (1959)

IMDb: 7.5

Brad, çapkınlığıyla ün yapmış genç ve bekar bir bestecidir. Müzik dışındaki tüm zamanını kadınlarla geçirmektedir. Komşusu Jan ise dekoratörlük yapan genç ve bekar bir kadındır. Brad ve Jan aynı telefonu paylaşmaktadırlar. Telefon konusunda sürekli olarak yaşanan karışıklıklardan dolayı birbirlerinden hiç hoşlanmazlar.

2. Richard Gere - Yolcu (1975)

IMDb: 7.6

Mesleğini kullanarak yaşadığı düzene başkaldıran bir gazeteci olan David Locke, bir Kuzey Afrika ülkesine gerillalarla röportaj yapmaya gider. Otelde tanıştığı bir arkadaşının ölmesi üzerine David onun yerine geçer. Robertson isimli bu adamın bütün kimlik bilgilerini ve randevu defterini de yanına alarak yeni kimliği ile yeni bir hayata başlamaya karar verir. Başka bir insanın yerine geçmenin sanıldığı kadar kolay olmadığını, Robertson’un hayatı ile ilgili sırları keşfettikçe daha iyi anlayacaktır.

3. Reese Witherspoon - Güvertede (1987)

IMDb: 6.8

Zalim ama genç ve güzel bir mirasyedi, gemisi için bir marangoz tutar. Bu marangoz daha sonra bu güzel ve zalim kadını yalnız ve hafızasını kaybetmiş şekilde bulacak ilk kişidir. Bu marangozun intikamını alması için iyi bir fırsattır. Kadını kendisinin karısı olduğuna ikna edecektir.

4. Antonio Banderas - Bitmeyen Balayı (1958)

IMDb: 8.1

Amerika - Meksika sınırında bir adam, bir arabanın içerisine saatli bomba bırakır. Arabanın sahipleri, Amerikan sınırına doğru yavaş yavaş ilerlemektedirler. Araba sınırı geçtiğinde patlar ve içerisindekiler ölür. Balayında olan başarılı müfettiş Miguel Vargas ve eşi Susie olaya birebir tanık olmuşlardır. Miguel bombanın içeriğinde Amerikan yapımı bir yağın olduğunu keşfettiğinde davayı çözmeyi üstlenir.

5. Owen Wilson - Köstebek (1999)

IMDb: 7.9

Jeffrey Wigard, dönemin en önemli sigara firmalarından birinde araştırma bölümü başkanı olarak çalışmaktadır. Bir gün yönetim kurulu üyeleri ile farklı düşüncelere sahip olmasından ötürü, onlarla ters düşer ve işten atılır. İşten atıldıktan sonra şirketin sağlıksız tüm politikalarını cesur bir şekilde açığa vurmaya kalkışan Jeffrey, oldukça kallavi kişilerden uyarılar almaya başlar. Günden güne kendini daha tehlikeli bir pozisyona sokan Jeffrey, nasıl bir işin içine girdiğinden habersizdir.

6. Jennifer Lopez - Batı Yakasının Hikâyesi (1961)

IMDb: 7.6

Müzikal türündeki filmlerde standartları belirleyen kült filmlerden biri olan Batı Yakasının Hikâyesi unutulmaz şarkılara, başarılı koreografilere ve Romeo ile Juliet'in trajedisine sahip bir film. Birbirine düşman iki sokak çetesi olan Köpekbalıkları ve Jetler'e mensup bir genç kız ile bir genç erkeğin aşkını ve kavuşamama hikayelerini anlatan film, modern bir Romeo ve Juliet uyarlaması...

7. Vin Diesel - Rüzgar Gibi Geçti (1939)

IMDb: 8.2

1860'lı yıllarda Güney Amerika topraklarında geçen hikaye, zengin bir ailenin şımarık kızı Scarlett'in savaşla birlikte değişen hayatını anlatıyor. Scarlet, aşık olduğu Ashley Wilkes'in arkadaşı Melanie Hamilton'ı sevdiği ve onunla evleneceğini öğrenir. Ashley ve Melanie'nin evliliklerinden bir süre sonra savaş başlar. Orduya katılmak zorunda olan Ashley, hamile karısını Scarlett'a emanet eder ve gider. Savaş tüm hızıyla sürmekte ve artık Atlanta'yı da tehdit etmektedir. Atlanta boşaltılmaya başlamıştır. Melanie'nin doğumu başlamış ve Atlanta'dan ayrılmaları gerekmektedir. Tam bu sırada yardımlarına Rhett Butler yetişir.

8. Seth Macfarlane - Neşeli Günler (1965)

IMDb: 8.0

Maria, hayat dolu ve coşkulu bir genç kadındır ve manastır hayatı onun ruhuna hitap etmemektedir. En sevdiği şey dağlara çıkıp şarkı söylemektir, bu yüzden de pek çok dersi kaçırır. Bu duruma bir çare arayan Baş Rahibe Peggy, sorumluluk alması için Maria'yı bakıcı olarak karısını yeni kaybetmiş, 7 çocuklu Kaptan Von Trapp'ın yanına gönderir. Kaptan Trapp'ın çocuklarının haylazlığı yüzünden bütün bakıcılar bir süre sonra işi bırakmaktadırlar. Maria ise iyimserliği ve sevecenliğiyle hem kaptanın güvenini hem de çocukların sevgisini kazanacaktır.

9. Lady Gaga - Rocky (1976)

IMDb: 8.1

Rocky Balboa boş zamanlarında yaşadığı küçük şehrin yerel kulüplerinden birinde boks yapan amatör bir boksördür. Amerika'da yeni yılın boks maçlarının programları tamamlanmak üzeredir, ancak Apollo Creed isimli yenilmez boksör sakatlanmıştır. Bu başarılı boksörün önerisi üzerine turnuvaya adı duyulmamış amatör bir boksör alınacaktır. Bu isim de Rocky'den başkası değildir. Rocky artık yılın en önemli maçının aktörlerinden biridir ve bu zorlu hazırlanma sürecinde en büyük yardımcısı antrenörü Mickey ve büyük aşkı Adrian olacaktır.

10. Jesse Eisenberg - Hannah ve Kız Kardeşleri (1986)

IMDb: 7.9

Ailenin en mükemmeli ve kız kardeşlerinin çok kıskandığı kişi olan Hannah; iyi bir eş, iyi bir kardeş, iyi bir anne ve başarılı bir aktristir. Lee kendisinden yaşça büyük bir adamla bir ilişki yaşamaktadır. Holly ise hiçbir işinde ve ilişkisinde dikiş tutturamayan en küçük kardeştir. Ancak Hannah'nın hayatı aslında o kadar da mükemmel değildir, çünkü kocası uzun zamandır kız kardeşi Lee'ye aşıktır.

11. Chris Martin - Geleceğe Dönüş (1985)

IMDb: 8.5

Deli dolu bilimadamı Dr. Brown, zamanda yolculuğu mümkün kılan bir araba geliştirir. Bu makineyi ilk kullanan genç Marty ufak bir zamanlama yanlışıyla gelecek yerine geçmişe gönderilir. Otuz yıl öncesine dönen Marty’nin burada yaptığı bir hamle, kendi kaderini ilginç bir noktaya sürükleyebilecek bir hataya sebebiyet verir. Artık Marty’nin yapması gereken tek şey kendi doğumunu bile engelleyecek bu hatayı bir şekilde düzeltmeye çalışmak olacaktır.

12. Rihanna - Napoleon Dynamite (2004)

IMDb: 6.9

Napoleon Dynamite gerçek anlamda bir nerd, inek ya da 'tuhaf' denilebilecek tiplerden biridir. Ne evde, ne sokakta, ne de okulda gerçek anlamda bir arkadaşlık ya da insani bir ilişki yürütebilmektedir. Liger adını verdiği bir hayvan çizerek kimseyi etkileyememektedir çünkü bir kaplan ile aslanın kombinasyonu ilgi çekmez. Tüm bu sıkıcılıklar bir gün Pedro adındaki okula kaydını yeni yaptıran öğrenci vesilesiyle sona erecek, biçare Napoleon da bir kahramana dönüşecektir.

13. Roger Federer - Can Dostum (1997)

IMDb: 8.3

Will Hunting genel IQ’nun çok çok üzerinde bir zeka seviyesine sahip, MIT’de temizlikçi olarak çalışan genç bir çocuktur. Temizlik yaptığı akşamlardan birinde, bir sınıfın tahtasında yazılı olan bir matematik sorusuna denk gelir. Çözülmesi neredeyse imkansız olan bu problemi rahatlıkla çözen Will, sessizce ortadan kaybolur. Kısa zaman içerisinde problemi yazan profesör tarafından keşfedilen Will bu başarısını diğer sorularda da sürdürecektir. Ancak bir kavga sebebiyle hapis cezasına çarptırılan gencin, bu beladan kurtulabilmek için profesöre ihtiyacı vardır.

14. Natalie Portman - İlk Aşk, İlk Dans (1987)

IMDb: 6.9

Bir yaz kampında dans öğretmenliği yapan Johnny Castle, iş dışında kalan vakitlerinde de diğer dansçılarla dans etmektedir. Baby olarak tanınan genç bir kız Johnny’e aşık olur ve onun hem sevgilisi hem de dans partneri olur.

15. Brad Pitt - Maymunlar Cehennemi (1968)

IMDb: 8.0

Bir grup astronot, çok uzun bir yolculuğun sonunda uyanarak, bilinmeyen bir gezegene iniş yapar. Burada konuşmayı bilmeyen ilkel mağara insanları ile, konuşan, avlanan, adeta insanla yer değiştirerek medeniyet kurmuş maymunlar yaşamaktadır. Grup dağılır, astronotlardan George Taylor, insan avcısı maymunlar tarafından esir edilir. Üzerlerinde deney yapılacaktır ki, maymunlardan Dr. Zaius, esir Taylor'ın konuşulanları anlayan, 'maymunlar kadar zeki' bir insan olduğunu fark eder. Bu durumun yerleşik inançlara ters düşüp evrim kuramını altüst edeceğini düşünen tutucu doktor, olan biteni görmezden gelir. O esnada devreye idealist ve sempatik Cornelius ile Dr. Zira girerek Taylor'ı korumaya çalışırlar. Diğer arkadaşlarını bulmak ve esaretten kurtulmak isteyen Taylor, çıkan bir kargaşadan faydalanarak güzel Nova'yla beraber kaçmaya başlar.

Popüler İçerikler

'İmam' Halil Konakçı, İlber Ortaylı'ya Ateş Püskürdü! 'Bizans Tohumu, Yunanlı, Dönme!'
Babalık Davasıyla Uğraşan Uğur Dündar'ın Yıllar Önce Verdiği Bir Röportajda Söyledikleri Şoke Etti
Göndermesiz Anket: En Komik Komedyeni Seçiyoruz!
YORUMLAR
21.10.2018

Rüzgar gibi geçti favorim.Onun dışında Woody Allen filimlerine bayılan birisi olarak Hannah ve Kız Kardeşlerini de çok beğenmiştim.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ