Suriyelilerin 'Türkiye'de Yaşayan Suriyeliler Geri Dönmesin' Diye Protesto Yaptıkları İddiası

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı 1 Milyon Suriyelinin geri dönüş projesi Suriye'de tepki çektiği iddia edildi.

Sosyal medyada paylaşılan iddialara göre, Afrin'de yaşayan bir grup Suriyeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasına tepki göstererek, Türkiye'de yaşayan Suriyelilerin Suriye'ye dönmesini istemediler.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'de yaşayan 1 milyon Suriyeli'nin geri dönüşü için hazırlıklar yapıldığını ve bu kapsamda İdlib'deki briket ev sayısının 100 bine çıkarılacağını açıklamıştı.

İşte o iddiaların yer aldığı protestolardan kaydedilen görüntüler: 👇

Teyit.org'un yaptığı incelemeye göre, "Videoda Türkiye'nin Suriye'deki mülteciler için yerleşim yeri inşa etme kararı protesto ediliyor."

Sosyal medyada paylaşılan protesto görüntülerinde, insanların sığınmak zorunda kaldıkları bölgelerden asıl yaşadıkları memleketlerine dönmek istediklerini söyledikleri belirtildi.

Teyit.org'un incelemesinin tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

Popüler İçerikler

Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan 'Audi A8' Savunması: 'İhtiyaç'
Dilber Yine Yürek Hoplattı: Yeni Pavyon Dansı Geldi!
Dünyanın En Güzel 100 Kadını Listesine Türkiye'den 3 Ünlü Oyuncu da Girdi!
YORUMLAR
16.05.2022

arkadaşlar türkler gitsin ister misiniz ? sizler burada rahatça yaşarsınız...

17.05.2022

İyide dostum biz gidersek o insanlar kimin vergisi ile geçinecek, burada onlara kim hizmet edecek yol su elektrik hizmetlerini mecbur bizim vermemiz gerekiyor o yüzden biz kalıp onların her zamanki gibi hizmet karlılığını yapalım muhacir kardeşlerimizin ((((

16.05.2022

Şöyle anlatayım daha net anlayın. Def olup gideceksiniz bu toptaklardan. Bu ülkeden tıpış tıpış gideceksiniz biz de insanca yaşayacağız müsaade ederseniz artık kendi ülkemizde. Kimseye bakacak durumda değiliz kardeşim açız. Doktorlarımızın bile kursağından ekmeği zor geçirecek durumdayız. Gidip ülkenizi geri mi alırsınız başkalarına yamanıp dağdan gelip bağcıyı mı kovmaya çalışırsınız orası sizin meseleniz.. Benim ülkemde insanları yaşadığı topraktan çalıştığı işten okuduğu okuldan soğuttunuz. Çoluk çocuğumuz kadınımız sayenizde sokağa çıkmaya korkar oldu. Hadi abicim hadi bi düşün yakamızdan hadi artık.

16.05.2022

Din kardeşimiz onlar bizim yapma ayıp

16.05.2022

Adamlar ülkeyi savunmak için böyle toplansalar ülkeyi kurtarırlardı

TÜM YORUMLARI OKU (10)