Biz Masterchef Murat'ın Garipliklerini Tartışmakla Meşgulken Geçtiğimiz Ay Teknoloji Dünyasında Neler Yaşandı?

Biliyorsunuz, her ülkenin, coğrafyanın kendine özgü dertleri var.  Dolayısıyla bizim gündemimiz televizyonları işgal eden yarışmacıların garip davranışlarıyla harlanırken teknoloji dünyasını şekillendiren ülkelerin dertleri bizimkilerle bir değil. 

Teknoloji dünyasında geçtiğimiz ay neler yaşandı, bir bakalım mı?

Bu gördüğünüz 'gıda' 3 boyutlu yazıcı tarafından üretildi ve onun herkeste şaşkınlık yaratmasının asıl sebebi bu değil.

Paketli, taze malzemelerden değil, tamamen atık gıdalardan üretildi!

'Ne gerek vardı?' diyenleri duyduk, açıklayalım. Her yıl üretilen gıdaların üçte biri türlü gerekçelerle çöpe gidiyor ve bunun bir geri dönüşü yok, en azından yoktu.

Tasarımcı Elzelinde van Doleweerd'ın projesiyle atık olarak gördüğümüz gıdalar sofralarımıza geri döndü.

3 boyutlu yazıcılar için yiyecek kalıpları hazırladı ve göze çirkin gelen gıdaları adeta bir harç gibi bir araya getirdi. Kurutulan ve pişirilen bu atıklar keyifle yenebilir hale geliyor.

Bir üniversite projesi olarak başlayan bu fikir şimdi gıda sektöründe yer almaya başladı bile.

VR teknolojisi gelişir de yan aksesuarları gelişmez mi?

Bu 'merdivensi aygıt' VR deneyimini en üst seviyeye çıkarmak için tasarlandı. Siz hareket ediyorsunuz fakat aynı zamanda da yerinizdesiniz, tam da VR'a uygun!

Apple, 'akıllı kumaş' olarak da isimlendirebileceğimiz bir teknolojinin patentini aldı.

Tam olarak işlevini henüz tahmin edemesek de ekranlar ve giysileri aynı sistemde göreceğimiz günler yakındır.

Otonom araçlar listesine otonom karavanı da eklemeye hazırız.

Tasarımında sona yaklaşılan bu karavanda uzun yolculuklarda ev ya da ofis rahatlığını sürdürebileceğiz. 

Nasıl çalışıyor? Çok basit. Biz nereye istiyorsak otonom bir araç olduğu için o noktaya kendisi götürüyor ve bu yolculuk esnasında her ne yapmak istiyorsak onu yapmakta özgürüz.

Yanınızdan böyle bir motosiklet geçtiğinde ne düşünürsünüz?

Eğer motorların hayranıysanız hisleriniz farklı olur fakat eğer bu motosiklet geçtiyse ve siz de bir teknoloji tutkunuysanız hislerinizi güncellemenizi öneriyoruz.

Neden mi?

Çünkü yanınızdan geçen bu motosiklet dünyanın ilk 'tüm parçaları 3 boyutlu yazıcıda üretilen' motosikleti.

Hava barındırmayan tekerleri ve dijital reflektörleriyle toplamda 15 parçası olan bu elektronik bisiklet bir tasarım harikası. Üzücü haberi verelim, NERA isimli bu teknolojik canavar maalesef satılık değil.

Bazen tek elin yetmediği işler olur, bunun için bir çözüm var mı acaba diye düşünürüz.

Bu robotik el, ellerimize yerleştirilen hareket sensörlerinden yararlanarak farklı durumlardaki kas tepkimelerinizi ölçüyor. Her el ayrı ayrı işlev görebildiği gibi tek bir amaç için de kullanılabiliyor.

Özellikle fabrikalarda çok işe yarayacağı kesin!

Doğanın kendi gücünden faydalanarak telefonumuzu şarj etmek... Nasıl fikir?

Rüzgar enerjisi veya su akışından elde edilecek enerjiyle telefonunuzu şarj edebilen bu yeni aygıt elektriğe bağımlılığımızı azaltacak gibi görünüyor. Bu ufak jeneratör bu yollarla elde ettiği enerjiyi depolayabiliyor ve belli bir zaman sonra kullanmanıza da imkan veriyor.

Özellikle doğa keşifleri yapanlar için mükemmel bir çözüm değil mi?

Bir akarsu içerisine atın ya da rüzgarın akışına tutun... Denemek için sabırsızlanıyoruz.

Yüksek binaların dış cephesinin temizlenmesinde saklı tehlike artık sıfıra iniyor.

Bu sadece temizlik işlemi için tasarlanan yeni dronelar sayesinde yüksek binalar, uçaklar ya da erişilmesi zor herhangi bir noktanın temizliği hayli kolaylaşacak.

Bu kulübe dış seslerin neredeyse tümünü yalıtarak köpek dostlarımızın dış etkilerden uzak, rahat bir uyku çekmesini sağlıyor.

Böylece köpekler üzerinde havai fişekler, şimşek ya da siren seslerinin yarattığı anksiyete sona erecek. Şimdilik tasarım aşamasında olan projenin yakın zamanda satışa sunulması bekleniyor, takipteyiz.

Dünyanın ilk, 3 boyutlu yazıcıda üretilen ve veganların gönül rahatlığıyla tüketebileceği bifteğiyle tanışın.

Bir araştırmacı biyomühendis, yüksek proteine sahip, tamamen bitki içeriğine sahip ve biftek dokusuna sahip bir yiyecek üretti. Yaklaşık yarım saat içerisinde hazır olan bir porsiyonuyla doğayı bir nebze daha rahat bırakabileceğimiz günlere yaklaşıyoruz.

Popüler İçerikler

Sosyal Medyada Süren Öğretmenlik Tartışması: Az Çalışıp Çok mu Maaş Alıyorlar?
Kızılcık Şerbeti'nin Görkem'i Özge Özacar'dan Pembe'nin Osmanlı Tokadına Yanıt
Kadınların Kırmızı Ruj Sürerek "Çiftleşme" Mesajı Verdiğini İddia Eden Uzman
YORUMLAR
02.01.2019

"...doğayı bir nebze daha rahat bırakabileceğimiz günlere yaklaşıyoruz..." hayvan yeyince doğayı rahatsız etmiş mi oluyoruz? biz de doğanın bi parçasıyız ve hayatta kalabilmek için bizim için uygun olan canlıları avlayıp yememiz gerekiyor. tıpkı diğer canlıların yaptığı gibi. doğa bu şekilde işliyor.

Işte olay bu, ihtiyacımız kadar olanı 'avlayip' yemek gerekiyor. Sadece et ihtiyacı için fabrika kurup, sadece bu amaç uğruna hayvan yetiştirip kesmek değil :/ ya da vücudun şeker ihtiyacını karşılamak için orangutanların soyunun tükenme tehlikesiyle karşı karşıya kalmasına sebep olmaya hiç gerek yok :/ 'dogayi rahatsız etmek' demekle söylenmek istenenin bu olduğunu algıladım ben.

03.01.2019

Bu Onedio editörleri birbirine laf sokmak için neden burayı kullanıyorlar onu anlamadım. Yan masanda oturuyordur akşama kadar Murat haberi yapanlar abicim onu dürtsene buraya ergen kız başlığı açıyorsun

02.01.2019

Et gibi görünüyor ama et değil. Veganlık bu mu?. Sonuç olarak et gibi gözüküyor.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ