Biz Kadın Cinayetlerine Bir Dur Diyecek Yasayı Beklerken Geçtiğimiz Hafta Bilim Dünyasında Yaşananlar!

Ülke gündeminin hepimizi son derece gerdiği şu günlerde, bilim dünyasındaki gelişmelerin bir nebze olsun kafanızı dağıtmasını temenni ediyoruz... 😶

Güneş yüzeyinde Dünya'yı da etkileyebilecek bazı olaylar keşfedildi.

Güneş'in ısı geçişlerini araştıran bilim insanları, bölge bölge olan anormal ısı değişimleri gözlemlemişler. Bu değişimlere 'radyo parıltısı' adı verilen komplikasyonların neden olduğunu ancak henüz buna neden olan etmenlerin belirlenemediğini de eklemişler. Yapılan araştırmaların devam etmesinin yanı sıra Dünya üzerindeki teknolojiyi ne boyutta etkileyebileceğini de henüz bulmuş değiller.

Türk bilim insanı Zümra Çetinler, toprağa karışabilen aynı zamanda hayvanların da yiyebileceği 'organik plastik' üretti.

İstanbul Bilgi Üniversitesi Endüstriyel Tasarım Bölümü son sınıf öğrencisi Çetinler, bu projeyi doğaya verdiği zarar tartışılamaz derecede büyük olan tek kullanımlık plastiklerin önüne geçebilmek için tasarlamış. Sulardaki plastik atık seviyesinin 150 milyon tonu aştığına vurgu yapan Çetinler, “Türkiye’de denizlerde bulunan balıkların yüzde 44’ünün midesinde mikroplastiklere rastlanıyor. Bunun nedeni tek kullanımlık plastikler. Bu projeyle tek kullanımlık plastiklerin doğaya verdiği zararı azaltmayı hedefledim. Bu ürünü pek çok restoran kullanabilir” demiş.

Güneş enerjisini kullanarak içilebilir su üreten süper emici alüminyum panel üretildi.

Temiz su kaynağına erişimin kısıtlı olduğu durumların ortadan kaldırılabilmesi için uğraşan Amerikan Ordusu ve Rochester Üniversitesi’ndeki araştırmacılar, büyük ölçüde sonuç veren çalışmada sona gelmiş. Femtosaniyelik ultra kısa lazer teknolojisiyle güneş ışınlarının tüm enerjisini toplayarak suyu buharlaştıran yeni teknoloji, ileri seviye süzme sistemiyle suyu temiz hale getiriyormuş.

Bir grup araştırmacının dünyanın en küçük dinozor fosili sandığı şeyin bir kertenkeleye ait olduğu ortaya çıktı.

Neredeyse 100 milyon yıldır kehribar içinde zarif bir şekilde korunmuş olan küçücük bir kuş benzeri kafatası bilim dünyasında ses getirmişti. Ne yazık ki bir dinozora ait olduğu düşünülünce kulağa büyüleyici gelen keşfin devamında araştırmacılar hayal kırıklığına uğramış. Bu kafatası minik bir kertenkele dostumuzdan başka bir canlıya ait değilmiş.

Veee hepimizin pür dikkat kesildiği haber; Rusya devlet bünyesinde yürüttükleri çalışmalarda Kovid-19'un aşısını nihayet tescillediğini duyurdu.

Putin, aşının kızının da aralarında bulunduğu 38 kişi üzerinde denendiğini ve sonucun başarılı oluğunu söylemiş. Aşının en kısa sürede üretime başlayacağını belirterek bu konuda gönüllü olmanın esas olduğunu da eklemiş kendisi...

Koronavirüs aşısı hakkında ayrıntılı bilgi için sizi şuraya alalım;

Rusya'nın Aşısına Dair Merak Edilenler: İsmi Ne Olacak, Kaç Ülke Sipariş Etti ve Etkisi Ne Kadar Sürecek?

Bu içeriklerimize de göz atabilirsiniz. 🤗👇

Varoluştan Bu Yana Süregelen Vahşet Asla Sona Ermedi! Bunu Apaçık Gösteren Azılı Katillerin Olay Yeri Fotoğrafları

👇

Evlat Acısıyla Kana Susamış Aç Bir Kaplana Dönüştü! İlk Türk Kadın Hükümdar Tomris Hatun İntikamını Nasıl Aldı?

👇

Pedofili Komşuları Tarafından İki Kez Kaçırılan Jan Broberg ve Ailesinin İnsanı Dehşete Düşüren Hikâyesi

Popüler İçerikler

Çekirdek Sabancılar Nazlı, Hacı ve Arzu Alara'dan Klasikleşen Aile Pozuna Güncelleme Geldi!
THY Hostesine Saldırdığı İddia Edilen ve Ağza Alınmayacak Sözler Sarf Eden Dilan Çıtak'tan Açıklama Geldi!
Kayserili Damat Adayı Gelinin Düğünden Önce Talep Ettiklerini Duyunca Arkasına Bakmadan Kaçtı
YORUMLAR
Pasif Kullanıcı
13.08.2020

Aynen dünyada hiç olay yaşanmıyor hepsi güllük gülistanlık sadece Türkiye'de yaşanıyor.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ