Bilim insanları, bir yandan mevcut yaşamımızı kolaylaştıracak yeniliklere imza atarken bir yandan da yeni yaşam alanları kurabileceğimiz gezegenler için çalışmalarını sürdürüyor. Yeni yaşam alanı arayışlarının bir nedeni de kuşkusuz insanlığın barınabildiği tek gezegeni mahvetmesi. Ve yapılan çalışmalardan anladığımız kadarıyla bir sonraki durağımız Mars olacak.
Mars'tan tekrar gezegene dönecek olursak, yürütülen çalışmaların kayda değer bir kısmının da yapay zeka ile ilgili olduğunu göreceksiniz. Elon Musk ve Hawking ise yapay zekaya karşı gereken tedbirlerin alınması taraftarı.
İçeriği okurken Türkiye için ise iki şey dikkatinizi çekecek. Birincisi; ülkemizdeki genç beyinlerin, projeleriyle uluslararası yarışmalarda derece alıp, takdir görmeleri ve akademik başarıları... İkincisi ise; büyük başarılar getiren projelere TÜBİTAK'ın sırt çevirmiş olması... Yine de neticeye odaklanıp, enseyi karartmıyoruz 👊
2016 yılı boyunca hangi bilimsel gelişmelere şahit olduk bir bakalım ve hafızalarımızı tazeleyelim. Keyifli okumalar!
tübitakı kapatalım amk :S
Tübitaka rağmen başarılı olabilmek asıl başarıdır bence. Listede türk bilim adamlarını görmek çok güzel ama türk bilim adamlarını yurtdışında başarılı görmek ve biraz üzücü. Umarım bir gün ülkemizde de bilime gerekli değer verilir ve başarılı olan türk bilim adamlarının tamamı çalışmalarını ülkemizde devam ettirebilir.
dünya gider marsa biz gideriz orta doğuya ,elin adamı yapar ağzımız açık bakar imreniriz 'gerçi yobazlar elindeki telefondan içtikleri ilaçlara aşılara kadar gavurların icatlarını kullanır ama her türlü suçu ya şeytana ya gavurlara atarlar' kendi evlatlarımızın değerini bilmeyiz bilime sanata asla önem vermeyiz ,tek derdimiz arap sevdası arap kuralları yazımı bir filozofun sözü ile bitiriyorum . dünyada araplar kadar güzel masal uyduran,farslar kadar bu masalı güzel anlatan,türkler kadar bu masala körü körüne inanan ikinci bir millet yoktur.