Biz Doktor Ela’nın Yeniden Ekranlara Dönüşünü Konuşurken Bilim Dünyasında Geçtiğimiz Haftaya Damgasını Vuran Gelişmeler

Yarım kalan hayaller, tarihe geçen keşifler bu hafta bilim dünyasında yaşanan serüvenleri kaçırmak istemeyeceksiniz!

Haftaya bomba gibi bir haberle başlayalım... 44.000 yıllık dünyanın en eski mağara resimleri keşfedildi!

Endonezya’da bulunan 44.000 yıllık mağara resmi, sanat tarihinin seyrini değiştirirken aynı zamanda dini inanışlarına dair semboller de barındırıyor olabilir. Karmaşık bir av hikayesinin anlatıldığı resimde, yarı insan yarı hayvan figürlerine de rastlanıyor.

Griffith Üniversitesi’nde arkeolog olan Adam Brumm bu eşsiz keşif hakkında 'Figürlerin maneviyatla bir ilgisi olup olmadığını bilemeyiz. Ama en azından bu sanatçıların, dine inanmak, doğaüstü olayların varlığına inanmak için ihtiyaç duyulan çeşitli kavramsallaştırma yeteneğine sahip olduğunu söyleyebiliriz.' açıklamasında bulundu.

Daha eski tarihe dayanan duvar resimleri tespit edilmişti fakat tarihe geçen en eski figür resimleri Endonezya’da bulunan resimler oldu. 

Beethoven'nın 250’inci yıl dönümü şerefine yarım kalan efsane bestesi yapay zeka sayesinde tamamlanıyor!

Alman besteci Ludwig van Beethoven’in yarım kalan 10. Senfonisi, 2020 yılında 250’inci yıl dönümü şerefine yapay zeka tarafından tamamlanacak.

Bu süreçte, 10. Senfoni üzerinde çalışırken hayatını kaybeden Ludwig van Beethoven’ın geride bıraktığı taslaklar ve diğer eserlerin akışı çözümlenip, şekillendirdiği algoritmaya göre tamamlanması bekleniyor. Tahminen 28 Nisan 2020'de, efsane eserin diğer yarısını da duyacağız...

Nefesimizi kesen bu haber hakkında daha fazlasını merak edenler için... 👇🎼

Bilimle Sanat El Ele: Beethoven'ın Yarım Kalan Eseri 10. Senfoni, Yapay Zeka Tarafından Tamamlanacak

Şimdi sizi bilim dünyasının derinliklerine götürüyoruz... Bu hafta Dünya'nın ne derin noktası keşfedildi!

Denman Buzulu'nun aşağısında, deniz seviyesinin 3 bin 500 metre altında buz dolu bir kanyon olduğu tespit edildi ve bu nokta Dünya'daki tüm kıtaların en derin noktası olarak tarihe geçti!

Brokoliden, otomobil parçasına, geri dönüşüm konusunda çığır açan "Barbara Projesi"

Barbara Projesi başlığı altında, Alicante Üniversitesi'ndeki araştırmacılar tarımsal atıklardan araba parçaları üretti. 

Sürdürülebilir parçalar limon, nar, brokoli ve badem kabuğu gibi tarımsal atıklardan elde edildi. Doğal renklendirici ve kuvvetlendirici gibi özelliklerden dolayı seçilen tarımsal atıklar, otomotiv sektörü için geleceğin projesi olurken aynı zamanda gereksiz tarımsal atıkların değerlendirilmesi ileride bizleri nasıl bir dünyanın beklediğini bilmediğimiz için kurtarıcı bir B planı olacak gibi görünüyor.

Süreç hakkında daha fazla bilgi edinmek isteyenler için... 👇🥦

Modern sanatı bir kere daha sorgulamamıza sebep olan 'Komedyen' bu haftanın gündemine oturdu.

Paris'de bir çağdaş sanat galerisinde, sanatçı Maurizio Cattelan’ın 120 bin dolar değerindeki 'Komedyen' adlı bantlanmış muz eseri kafalarda bir soru işaretiyle birlikte satışa sunuldu.

David Datuno adında bir performans sanatçısı 120 bin dolar ödeyerek satın aldığı muzu duvardan çıkarıp kameraların önünde yedi. Biz olayın trajik kısmı 120 bin dolara muz yemek zannederken, galeri çalışanları David pahalı muzunu yerken duvara yeni bir muz astı. 

Günümüzde sanatın geldiği nokta 120 bin dolarlık bir muz yerken, yerine yenisinin asılmasının verdiği o acı histen daha çok yakıyor canımızı...

"Sanat böyle bir şey miydi?" soru işaretlerine sahipseniz detaylar için içeriğimize bekliyoruz...

Bantla Duvara Yapıştırmak Suretiyle Yapılan 120 Bin Dolar Değerindeki Provokatif Sanat Eseri 'Komedyen Muz'

Aklımız almıyor olaylar böyle gelişmiş olamaz dediğiniz noktada yardımınıza içeriğimiz koşuyor.

120 Bin Dolarlık Sanat Eseri Duvara Bantlanmış Muzu Bir Başka Sanatçı Duvardan Alıp Yedi!

Bu hafta NASA'dan Dünya'nın muazzam bir fotoğrafı geldi!

NASA bu hafta Dünya'nın gece çekilen yeni bir fotoğrafını yayınladı. Bu zamana kadar birçok defa yayınlanan ve uzay çalışmalarında kullanılan görüntüler aynı zamanda bizlere büyüleyici bir serüven sunuyor. 

Suomi NPP isimli bir uydu tarafından çekilen 'Dünya'nın karanlık yüzü' fotoğrafı, ışık kaynaklarını doğru algılayan ve özel bir filtreleme tekniğine sahip, VIIRS isimli bir sistem sayesinde birbirinden kaliteli fotoğrafları uzaydan bizlere ulaştırmaya devam ediyor...

Haftayı bu nefis fotoğrafla kapatırken, bilim dünyasında yaşanan gelişmeleri yakından takip edebilesiniz diye bir önceki içeriğimizi de şöyle bırakıyoruz. 👇

Biz Can Yaman'nın Libidosunu Konuşurken Bilim Dünyasını Bu Hafta Türkiye Salladı!

Popüler İçerikler

Gazeteci Fulya Öztürk'ün Azerbaycan Milletvekiline Ağladığı Anların Beden Dili Analizi Çok Konuşuldu
Görüşme Esnasında Erkeğe Maddi Sorular Sorulmasını Destekleyen Kadın Tepkilerin Odağında
Wanda Nara ile Yasak Aşk Yaşadığı Öne Sürülen Keita Balde Sivasspor'dan Gönderildi
YORUMLAR
Pasif Kullanıcı
15.12.2019

içeriğin başlığını niye bu kadar dramatikleştiriyorsunuz? doktor ela yı konuşanlar bilimsel gelişmelerle ilgilenemez mi. ikisi farklı alanlar. kimse ülkenin gidişatını beğenmiyor peki sen kendini geliştirmek için ne yapıyorsun?

Keşke bilime daha aç bir toplum olsak... Dünyada bu kadar heyecan verici buluşlar ortaya çıkıyorken, icatlar yapılıyorken biz hala, neyse...

15.12.2019

o buluslar ıcın beyın, eğitim ve vizyon lazım. bızım ulkemızde bunlar yok maalesef !! bız anca kendi kendine hatim indiren robot fln yapabılırız o kadar yani, o da bilimdeki max levelimiz olur...

15.12.2019

Şu başlığı atıp durmayın yeter artık. Gereksiz ne varsa paylaşan ne varsa onedio ama sanki herkes bunları konuşmak istiyor gibi gösteren de onedio. Eskiden bu sitede sadece güzel ve ilginç bilgiler olurdu. Şimdi on haberden dokuzu Şeyma Subaşı can yaman gereksiz ne varsa paylaşıyorsunuz sonra da bu başlığı atıyorsunuz. Her editör farklı ama yine de onedio eski paylaşımları gibisi yok.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ