Dünyanın çeşitli üniversitelerinden bilim insanları araştırdı ve başarılı ve mutlu çocuk yetiştiren ailelerin ortak özelliklerini saptadı. İşte o 13 özellik!
Dünyanın çeşitli üniversitelerinden bilim insanları araştırdı ve başarılı ve mutlu çocuk yetiştiren ailelerin ortak özelliklerini saptadı. İşte o 13 özellik!
Stanford Üniversitesi'nden Julie Lythcott-Haims’e göre, ev işleriyle ilgili sorumluluk verilen çocuklar daha başarılı ve mutlu oluyorlar.
Penssylvania State ve Duke Üniversitesi'nin yirmi yıl süren ve 700 çocuğu kapsayan çalışmasına göre, erken çağda sosyal beceri kazanan çocuklar problem çözme odaklı oluyorlar.
'Çalışan anne' kavramı her ne kadar ayrımcı olsa da toplumumuzda bir gerçek ve Harvard Üniversitesi İşletme Fakültesi’ne göre annelerin ev dışında çalışmaları çocuklarının daha başarılı ve mutlu olmalarını sağlıyor.
Kaliforniya Üniversitesi'nden Diana Baumrind tarafından 1960 yılında yapılan araştırmaya göre, bu üç tip ebeveyn tipinden saygı duyulmayı tercih edenler bunu çocuklarına da aşılıyorlar.
Northwestern Üniversitesi'nden Greg Duncan 2007 yılında ABD, Kanada ve İngiltere'de yapılan çalışmayla erken çağda matematik becerilerinin gelişmesinin aileyle ilgisi var.
Stanford Üniversitesi'nde yapılan bir araştırmaya göre, sosyoekonomik düzeyi düşük olan ailelerin çocukları farklı sorunlarla baş etmek zorunda kalıyorlar. Bu da başarı ve mutluluk seviyesini etkiliyor elbette.
Illinois Üniversitesi'nce yapılan bir araştırmaya göre, parçalanmış olsun ya da olmasın, tartışmaların sürdüğü ve ilişkilerin sağlıksız bir şekilde yürüdüğü bir ortamda büyüyen çocuklar daha az başarı elde ediyorlar.
Bowling Green State Üniversitesi’nden Eric Dubow'un yaptığı bir çalışmaya göre, ailenin eğitim seviyesi çocukların akademik ve iş hayatındaki başarısının bir göstergesi oluyor.
Kaliforniya Üniversitesi'nden Neal Halfon'a göre, ebeveyn beklentisiyle çocukların başarısı arasında doğru orantı bulunuyor.
Yenidoğan bebekler üzerinde yapılan bir araştırmaya göre, hassas bir şekilde özenle bakılan 0-3 yaş arasındaki bebeklerin ileride daha mutlu ve başarılı oldukları gözlendi.
Pennsylvania Üniversitesi Angela Duckworth'un dayanıklılık olarak tanımladığı bu süreçte aileler düştüğünde yeniden kalkmayı öğreterek çocuklarının mutlu ve başarılı birer birey olmalarına katkıda bulunuyorlar.
''Başarılı ve mutlu çocuklar yetiştiren aileler, sosyoekonomik olarak diğer ailelerden daha iyi durumda oluyorlar.'' sadece bunu yazsaydınız yeterliydi. diğer özellikler bu sayede oluyo zaten. buna ek olarak anne baba da eğitimliyse çocuğun başarısız olması imkansız gibi bi şey.
Hiçbirini Ailemden görmedim. Sınavdan kötü alsak bağırır çağırırdı ki ödev yapsak evde internet dahi yoktu interneti bırak pc bile yoktu pc yi bırak akıllı telefon bile yoktu. Aq fakir yetiştik angutgibi. bırak başarılı olmaya herşeye isyan eden başarısız biri çıktım. hepside. Beni Bu Dünyaya getirenlerin suçu. Hiç doğmayıp varolmasaydım benim açımdan daha iyi olurdu.
tamam da,çalışan anne nası oluyo da başarlı ve mutlu bi çocuk yetiştirebiliyo?üstüne üstlük bu çocuk annenin çalışmasını istiyo?ancak rahat etmek,karışmaması için ister!..bu saçma..