Biz Değil, Bilim Söylüyor: Azıcık Kafadan Çatlak Olan İnsanlar Daha Çekici!

Toplumun gözünde 'deli' olarak adlandırılabilecek insanların daha yoğun, tutkulu ilişkiler yaşadığını ve kendileri için her şeyi yapmaya hazır bir sevgilileri olduğunu daha önce fark etmiş miydiniz? Bunu fark ettiyseniz büyük ihtimalle gayet normal davranan, düzenli bir hayata sahip olan kontrollü insanların genellikle yalnız olduklarını da fark etmişsinizdir. Görünüşte herkes tutarlı, oturaklı ve sakin bir partner istiyor ancak görünen o ki, karşısına böyle biri çıktığında yüzüne bile bakmıyor...

1. Yapılan çalışmada araştırmacılar 1,000'e yakın heteroseksüel erkek ve kadını inceledi.

Bu insanların tümü çeşitli patolojik kişiliklere sahipti ve rahatsızlıklarının düzeyi farklılık gösteriyordu. Araştırmayı yürüten Dr. Fernando Gutiérrez ve ekibi, katılımcılara öncelikle hayatları boyunca kaç tane sevgilileri olduğu ve kaç çocukları olduğu gibi sorular sordu ve bu bilgileri kişilerin kariyerleri, kazançları gibi diğer sosyodemografik verilerle birleştirerek belirli sonuçlara ulaştı.

2. Araştırma sonuçları gösterdi ki, patolojik kişiliklere sahip insanlar genel anlamda daha çok partnere ve çocuğa sahip.

Sonuçlara göre nevrotik ve impülsif (fevri) davranışlara sahip insanlar partner bulmak konusunda daha başarılı sevgili dostlar. Aynı zamanda anksiyete ve aşırı bir kişiliğe sahip olmak da çekiciliğinizi artıran unsurlardan.

3. Obsesif kompülsif bozukluk, erkekleri daha çekici kılan özelliklerin başında geliyor.

Üstelik çekici kılmasının yanı sıra, bu bozukluğa sahip olan erkekler genellikle daha uzun süreli ilişkilere sahip. Ancak araştırmayla ilgili bir başka detay, OKB'ye sahip erkeklerin diğerlerine göre daha yüksek kazançlara sahip olduğunu gösteriyor ki bu da onların çekici bulunmasına sebep olan önemli etmenlerden.

4. Nevroz, kadınlar için de çekiciliği artıran özelliklerden.

Araştırma, nevrotik özelliklere sahip olan kadınların da partner bulmak ve uzun süreli ilişkilere sahip olmak konusunda daha başarılı olduğunu gösteriyor. Sonuçlara göre bu kadınlar %34 oranında daha fazla uzun süreli ilişki yaşıyor ve duygusal olarak stabil, sakin ve güvenli kadınlara göre çocuk sahibi olma oranları %74 daha fazla.

5. Araştırmayı yürüten Dr. Gutiérrez, konu üzerinde ulaşılan bu ilk sağlam kanıtların evrim süreciyle olan bağlantısına dikkat çekiyor.

Ona göre bazı psikolojik bozuklukların partner seçimini etkiliyor olması, evrim sürecinde yer alan ihtiyaçlarımızdan kaynaklanıyor olabilir. Özellikle fevri ve aşırı kişiliklere sahip olmak, atalarımızın yaşantısında partner seçimini etkileyen önemli bir faktör olan cesaret ve atılganlık gibi özelliklere dair bir ipucu verdiği için tercih ediliyor olabilir.

6. Peki insanlar niçin davranışları normların dışında kalan bu insanlarla evlenmek ve onlardan çocuk sahibi olmak istiyorlar?

Gutiérrez, bir seferinde bir danışanına, niçin nevrotik bir kadınla evlendiğini sorduğunu ve 'çok kadınsı olduğu için' cevabını aldığını belirtiyor. Bu cevap ona göre toplumda yer alan cinsiyet algısını ve stereotipleri meydana çıkarıyor. Çünkü toplumdaki algıya göre, kadınların erkeklere göre daha nevrotik olması normal kabul ediliyor.

7. Bu durum, impülsif ve risk almayı seven insanlar için de geçerli!

Fevri, beklenmedik ve risk almayı seven bir kişiliğe sahip olmak da çekiciliği artıran özelliklerden. Bu insanların özellikle kısa süreli ve çok sayıda ilişki yaşadıkları kaydedilmiş. Gutiérrez'e göre bu tipler genellikle bencil, kural tanımaz, düşüncesiz ve asi olsalar da; aynı zamanda cesur, özgür, kendine güvenen ve çılgınca yaşayan kişiler oldukları için pek çok insanın ilgilisini çekmeyi başarıyorlar. Ona göre bu da, evrimsel süreçle birlikte gelişen sebeplerden bir tanesi.

8. Obsesif insanların çekici olarak görülmesinin birden fazla sebebi var.

Çünkü obsesif insanlar, karşı cins tarafından hem güvenilir hem de tedbirli kişiler olarak görülüyorlar. Ayıca Darwinci bir bakış açısından düşünüldüğünde, OKB'li erkeklerin daha yüksek kazanca sahip olduğunun kaydedilmesi, onların yaşamı sürdürebilmek, ailenin güvenliğini sağlayabilmek ve çocuklarına daha iyi kaynaklar sağlayabilmek açısından daha yetkin olduklarını gösteriyor. Ancak aynı durum OKB'li kadınlar için geçerli değil.

9. Ayrıca karşıtların birbirini çektiği düşüncesi de her zaman için geçerli değil.

Araştırmayı yürüten bilim insanlarından biri olan Dr. Löckenhoff'a göre, insanlar kendilerine benzeyen partnerleri seçmeye daha fazla eğilim gösteriyorlar. Bu yüzden nevrotik kişilere daha fazla ilgi duyuyor olmanız, kendinizin de benzer problemlere sahip olmanızdan kaynaklanıyor olabilir.

10. Hepimiz olduğumuz gibi güzeliz; gerisini bırakın onlar düşünsün!

Kısacası eğer sık sık panik ataklarla boğuşan bir kadın ya da takıntılarından bir türlü sıyrılamayan bir erkekseniz, kimsenin sizinle birlikte olmak istemeyeceğini düşünmeniz çok saçma olacaktır. Hepimiz olduğumuz gibi güzel, çekiciyiz ve başkaları için kendimizi değiştirmek zorunda değiliz. Daha çekici bulunmak için şu anda nevroz geliştirmeye karar verenlere de ayrıca duyurulur!

Popüler İçerikler

Kanseri Yenen Eski Arka Sokaklar Oyuncusu Dizi Setlerine Yeniden Dönme Kararı Aldı
Ayliz Duman Çok Sade Kaldı: Miss Universe 2024'te Gelmiş Geçmiş En Çarpıcı Ulusal Kostümler Giyildi!
Demet Akalın 'Laiklik' Açıklamasıyla Gündem Olan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e Ateş Püskürdü!
YORUMLAR
24.07.2016

Bir editörün ilk kez böyle bir yazısı görüyorum. "Darwinci bakış açısıyla düşünürsek... " demesi inanılmaz güzel. Bilimi kişisel görüşlere veya diğer inanışlara bağlamadan belirtmesi cidden toplum olarak belki birbirimize daha saygılı olabiliceğimize dair umut verici. Sağol.

24.07.2016

Yıldız Tilbe zamanında gayet güzel bir kadındı. o zamanlar az çatlaksa şimdi tümden gitmiş kadın

25.07.2016

Ulan zaten erkeklerin sürekli trip atan kafadan çatlak kadınları daha olgun sakin anlayışlı olanlara tercih etmesinden anlıyoruz bu durumu vay Arkadaş bu içerikte de yine ego tatmin edemedik

TÜM YORUMLARI OKU (19)