Baltimore’daki Maryland Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden Samuel Tisherman, bir hastayı anabiyoz (geçici ölüm) durumuna sokarak ameliyat etti ve başarıyla sonuçlandı.
Peki ama neden geçici de olsa ölüm içeren bir tedavi geliştirildi?
Silahlı ağır yaralanmalar veya ciddi kan kaybı yaşayan hastalar aldıkları ağır hasarlar sonucunda tedavi edilemeden hayatlarını kaybedebiliyorlar. Kısacası ölümle sonuçlanma ihtimali yüksek olan hastaları, geçici ölümle tedavi etme yöntemi de diyebiliriz. Bu deneysel çözüm biraz kulağa korkunç gelebilir, hastanın vücut ısısı 10 veya 15 derece soğutularak, beyin fonksiyonları tamamen durduktan sonra 2 saat gibi bir süre daha kazanan doktorlar ameliyat ettikten sonra hızlı bir şekilde vücut ısısını yükselterek, kalbin çalışmasını sağlıyor. Geçici de olsa her canlı ölümü tadacaktır sözünün tıp dünyasında da yer edeceği hiç aklımıza gelmezdi.
yani içerik fena değil de başlık sakat. ben o acayip mevlide bakıp ta ah ulan çocuğa böyle mevlid yapamadık aq diyecek biri olduğunu sanmıyorum :D.
Yaa sorma,millet de ölüp bitiyodu bu görgüsüz mevlüt'ü yapamadım diye.:)ya bırakın bu şatafatı,genel kural,tavuklu pilav ve ayranın önüne geçemez.:) artı,daha önemli meseleleri var bu halk'ın.örn.en son erzurum da,yaşanan intihar vakası ve etkilenen 17 vatandaş.millet yaşam savaşı veriyo,hayatta kalırsa teknolojiye vakit ayırır.ama önce,hayatta kalmak önemli,öyle değil mi?hah,o postayı da kendine koy bi zahmet.gelen giden,millete laf sokuyo.
mevlit değil "mevlüt."