Biz Bu Dünyayı İzlemeye Gelmişiz! Servetlerini Tamamen Kendileri Kazanmış Dünyanın En Zengin 10 Çocuğu

Bu çocukların çoğunun daha ehliyeti bile yok ama milyonları var...

10. Isabella Barrett

Kariyerine TLC'nin Toddlers & Tiaras isimli programında başlayan Isabella, 6 yaşına geldiğinde bir milyonerdi. Şu an kendisi bir genç kız ve 5 markaya sahip. Ayrıca genç yıldızlara stilistlik de yapıyor.

9. Farrhad Acidwalla

10 yıldan fazla bir süredir girişimci olan Farrhad şu an 27 yaşında ama her şey o 13 yaşındayken başlamış. Havacılık ve hava araçları modelleri hakkında çevrimiçi bir forum kurmak için ailesinden 10 dolar borç almış ve bu projesini daha sonra bir hayranına 1200 dolara satmış. Kendisi 16 yaşındayken markalaşma, reklamcılık ve internet sitesi geliştirme odaklı 'Rockstah Media' isimli kendi işini kurmak için toplam 400 dolar harcamış. Farrhad'ın bugünkü net değeri 4 milyon dolar...

8. Evan

Evan'ın hikayesi henüz 5 yaşındayken başlamış. Evan ve babası Angry Birds temalı oyuncaklarıyla minik bir film yapıp internete yüklemiş. Bu video aslında Evan'ın ailesi ve arkadaşları içinmiş ancak diğer insanlar da görüp videoyu beğenmişler. 2015 yılına kadar kendisinin YouTube'da milyonlarca izlenmesi oluştu ve yılda yaklaşık olarak 1.3 milyon dolar kazandığı ortaya çıktı... Bugün Evan ve ailesinin toplam 5 YouTube kanalı bulunuyor.

7. Kyle Giersdorf

Yalnızca 16 yaşındayken New York'ta düzenlenen Fortnite Dünya Kupasını kazanan Kyle, anında milyoner oldu... 3 milyon dolarlık ödül havuzundan 1.8 milyon dolar kazandı. Bu başarısından önce kendisi sadece internette yayın yapan bir çocuktu.

6. Nick D’Aloisio

12 yaşındayken kendi kendine yazılım öğrenen Nick, 15 yaşındayken Summly isimli ücretsiz bir iPhone uygulaması geliştirdi. Bu uygulama, uzun haber makalelerini küçük telefonlar için kısaltıyordu. Daha sonra kendisi 17 yaşındayken bu uygulamayı 20 milyon dolara Yahoo! Inc.'e sattı.

5. Alina Morse

Alina, 9 yaşındayken şeker içermeyen şeker şirketini kurdu. Bu şirketin çıkış nedeni ise babasının kendisine, dişlerinin çürüyeceği için şeker yememesini söylemesi... Kendisi YouTube'dan tarifler izleyerek şeker içermeyen şeker tarifleri öğrenmeye başladı. 13 yaşındayken evinin mutfağından Zolli Candy isimli şirketini kurdu ve 2018'de 6 milyon dolar kazandı. Şirketi 'şeker içermeyen' şekerleme satışlarında bir numara.

4. Moziah Bridges

Moziah küçük bir çocukken bile şık bir şekilde giyinmeyi severmiş. Parka giderken bile takım elbise giyermiş ancak mağazalarda satılan papyonlardan nefret ettiği için 9 yaşındayken kendi şirketini kurmuş. Büyükannesi eski bir terzi olduğunu için kendisine papyon dikmeyi öğretmiş. Kendisi şu an fiyatları 15-50 dolar arasında değişen papyon ve kravat gibi aksesuarlar üretiyor. Şirketi 6 yıl içinde 600 bin dolar değerinde ürün satmış.

3. Matthew David Morris

MattyBRaps ya da MattyB olarak da bilinen Matthew David Morris, kariyerine YouTube'a ünlü şarkıları söylediği videoları paylaşarak başlamış. İlk videosunu 2010 yılında paylaşmış. Söylediği şarkı ise Justin Bieber'ın 'Eenie Meenie' şarkısı idi... Kanalının 4 yıl içinde milyarlarca izlenmesi oldu ve şu an günümüzdeki net değeri 3 milyon dolar.

2. Nastya

Anastasia Radzinskaya, küçük bir YouTuber. Kendisi Rusya'da doğmuş ve doktorlar tarafından serebral valsi teşhisi konulmuş. Doktorlar Nastya'nın hiç konuşamayacağı konusunda endişeliymiş ancak 2015 yılında ebeveynleri şanslarını denemek istedi. Annesi ve babası, Like Natsya isimli bir YouTube kanalı kurdular. Bu kanalda Natsya oyuncakların kutusunu açtığı videolar paylaşıyor. Kanalın 190 milyondan fazla abonesi var ve Anastasia 2020 yılında 18 milyon dolardan fazla para kazanmış.

1. Ryan Kaji

Ryan Kaji, YouTube'da oyuncakların incelendiği videoları izlemeyi çok sevdiği için annesinden ona da bir kanal açmalarını istemiş. Oğullarının bu istediğini kabul eden aile ona da bir YouTube kanalı açmış. Attığı videoları ilk başta kimse izlemiyormuş ancak Ryan'ın Arabalar filminin oyuncaklarıyla oynadığı videosu viral olarak kanalının patlamasına neden olmuş. Kendisi bugün 9 yaşında ve yılda yaklaşık 30 milyon dolar kazanıyor.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Senden YouTuber Olur mu?
Ünlü YouTuber Nikita Dragun'un Sansasyonel Doğum Günü Partisi Pek Çok Açıdan Tartışma Yarattı
Dudak Uçuklatan Rakamlar! Forbes'un Tahminlerine Göre 2020 Yılının En Çok Kazanan YouTuberları

Popüler İçerikler

'İmam' Halil Konakçı, İlber Ortaylı'ya Ateş Püskürdü! 'Bizans Tohumu, Yunanlı, Dönme!'
Yalı Çapkını Hayranları Ferit'i Görmek İçin Tekneyle Sete Gitti!
İlk Buluşmada Alman Usulü Hesap Ödediği İçin Buluştuğu Kişinin Cimriliğinden Dem Vuran Kadın Tartışma Yarattı