Bitlis Belediyesi'ne Operasyon: Eş Başkanlar Gözaltında

Bitlis'te sabah saatlerinde belediyeye yönelik operasyon düzenlendi. DBP'li belediye eş başkanları Hüseyin Olan ve Nevin Daşdemir Dağkıran gözaltına alındı.

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, eş başkanlar Hüseyin Olan ve Nevin Daşdemir Dağkıran'ı gözaltına aldı.

Belediye binası ve Olan ile Dağkıran'ın makam odalarında arama yapan polis ekipleri bazı belgelere el koydu.

Valilik: Çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildi

Bitlis Valiliğinden yapılan açıklamada 'PKK/KCK'nın faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve engellenmesine yönelik kapsamlı ve duyarlı çalışmaların sürdürüldüğü' belirtildi.

Bitlis Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, ''terör örgütü üyesi olmak, terör örgütü adına eylem ve faaliyetlerde bulunmak, terör örgütüne yardım ve yataklık etmek'' suçlamasıyla iki kişiye yönelik kent merkezi ve Güroymak ilçesinde eş zamanlı operasyon düzenlendiği ifade edilen açıklamada, DBP'li Belediye Başkanı Olan ile Belediye Meclis Üyesi Daşdemir Dağkıran'ın gözaltına alındığı kaydediliyor.

Açıklamada, ''Şahısların evlerinde, Bitlis Belediyesindeki makam odalarında ve Dilan Kadın Dayanışma Merkezinde arama yapılmıştır. Aramalarda çok sayıda örgütsel doküman ve dijital malzeme ele geçirilmiştir. Cumhuriyet savcısının talimatı doğrultusunda şahıslar hakkında adli tahkikat başlatılmıştır. Terör örgütleri ve bu örgütlerin gerçekleştirdikleri eylemlere karşı mücadele, halkın desteğini alan güvenlik güçlerince kararlıkla devam etmektedir.'' ifadelerine yer verildi.

DHA ve AA

Popüler İçerikler

MHP, TikTok'un Kapatılması İçin Kanun Teklifi Hazırlıyor: "Ahlak Yok Olursa Gelecek Yok Olur"
Kızıl Goncalar Naim'in Yıllar Öncesinin Efsane Dizisinde Oynadığı Ortaya Çıktı!
Bozdoğan Kemeri'ndeki Polis Barikatına Sosyal Medyadan Gelen İlk Tepkiler