Bitcoin Madencileri İçin Sürdürülebilir Enerji Kaynağı Olarak Nükleer Enerji En İyi Seçim mi?

Birkaç büyük oyuncu, nükleer enerjinin Bitcoin madencileri için en iyi seçim olabileceğini söylüyor.

Peki gerçekten öyle mi? 

Detaylar içerikte! 

Not: Bu içerik bilgilendirme amaçlı üretilmiştir. Herhangi bir yatırım tavsiyesi içermemektedir. 

Bitcoin (BTC) madencilik endüstrisindeki büyük oyuncular, çevreci olmaya yönelik baskı arttıkça nükleer enerjiye odaklanıyorlar.

Bitcoin madenciliğinin önde gelen oyuncuları temiz ve karbonsuz enerji olarak gördükleri nükleer enerjinin madenciliğin enerji ihtiyacını da büyük ölçüde karşılayacağını düşünüyor.

Bitcoin toplam enerjinin sadece %1'ini kullanıyor.

Bitcoin madenciliği için kullanılan enerjinin abartıldığını düşünenler de var. Dünyanın kullandığı enerjinin sadece %1'ini kullandığını belirterek aslında öyle bahsedildiği gibi büyük bir kirlilik yaratmadığını düşünenlerin sayısı hiç de az değil.

Rüzgar ve güneş gibi enerji kaynakları neden ihtiyacı karşılamıyor?

Rüzgar ve güneş gibi enerji kaynaklarının temel problemi tesis kuruluş maliyetlerinin yüksek olması ve verimli bir enerji akışı sunmalarının zor olması. Nükleer enerjinin hem maliyet olarak hem de verim olarak daha iyi bir seçenek olduğu düşünülüyor.

Bu yılın son çeyreğinde madencilikte enerji ihtiyacı %3 ile %55 arası artış gösterebilir.

Mevcut küresel Bitcoin ağının yaklaşık %33'ünü kapsayan bir araştırmaya göre küresel madencilik endüstrisinin sürdürülebilir elektrik ihtiyacının yılın son çeyreğinde %3 ila %55 arasında artması bekleniyor.

Bitcoin madencilerinin tercihi bulabilecekleri en ucuz eneri olacak.

Bitcoin madenciliğinin büyük oyuncularının tercihi maliyetlerin düşük tutulması adına en ucuz enerji olacaktır. Bu nedenle enerjide sürdürülebilirliğe ve ucuz enerjiye odaklanacak olan sermayelerin Bitcoin dünyasında sağlam yer edineceği düşünülüyor. Peki siz bununla ilgili ne düşünüyorsunuz? Sizce de nükleer enerji madencilik için en iyi tercih mi? Yorumlarda buluşalım...

Popüler İçerikler

Kızılcık Şerbeti Umut'un En Başından Beri "Umutsuz Vaka" Olduğunu Anlatan Enfes Flood
Cem Yılmaz'dan Küfürlü Gönderme Gelmişti: Hasan Can Kaya'dan Ünlü Komedyene Cevap Geldi!
Premier Lig Devinden Arda Güler'e Çılgın Teklif! Bonservis İçin 50 Milyon Euro Düşünülüyor