Bitcoin'de Yeni Hile Ortaya Çıktı! Dünyada İlk...

Dünyada pek çok ülke, kripto cinsinden kara para aklama ile mücadelenin yollarını arıyor. Bitcoin araştırmacıları, suçluların dijital para birimleri ile kara para aklamak için kullandığı bir karanlık ağı keşfetti. BBC'nin Siber Güvenlik Muhabiri Joe Tidy, siber suç dünyasında bir araç olarak kullanılan internet sitesini uzmanlara sordu. İşte detaylar...

'Parayı takip et' sözü, kuşaklardır suçluların peşine düşenlerin en büyük sloganı. Siber dünyada ise suçlular ile peşlerindeki yetkililer arasındaki mücadele yıllardır sürüyor.

Kripto para birimleri anonim bir niteliğe sahip olsa da, yetkililer kripto para birimleriyle işlem yapılan blokzincirler (blockchain) üzerinden yeni yöntemler kullanarak son iki yılda onlarca siber suçluyu yakalamayı başardı.

Dünyada Bir İlk..

Araştırmacıların keşfettiği ve karanlık ağ üzerinden ulaşılan yeni bir internet sitesiyle siber suçlular, yetkililere yakalanmamak amacıyla kripto paralarının 'temiz' olup olmadığını kontrol edebiliyor.

BBC Türkçe'nin haberine göre; Siteyi keşfeden analiz şirketi Elliptic'in kurucusu Dr. Tom Robinson, 'Suçluların blokzincir analistlerine karşı koymaya başladığını görüyoruz, bu site de bu açıdan bir ilk' diyor.

Popüler İçerikler

Esra Erol'da "Tek Suçum Güzel Olmak" Sözüyle Tanınan Yazgül Estetikle Başka Biri Oldu!
Derbiyi İzlemek İçin Nişan Atan Fenerbahçe Taraftarı Viral Oldu
Diyarbakır’da Kaybolduktan 19 Gün Sonra Ölü Olarak Bulunan Narin Güran’ın Adli Tıp Raporu Tamamlandı