Bitcoin Ayıları Geri mi Dönüyor? İşte Dönüş Yönünde Düzeltme Çizen BTC ile İlgili Detaylar

Kripto para piyasalarında sert düzeltme hareketleri görülmeye başlandı. Bitcoin geçtiğimiz günlerde 69 bin dolarla rekor kırmıştı; ancak daha fazla ileriye gidemedi. Dönüş yönünde düzeltme çizen BTC, 58 bin 500 dolara kadar geriledi. Peki, Bitcoin ayıları geri mi dönüyor? Ayı sezonu piyasayı etkileyecek mi? İşte, detaylar...

Not: Bu içerik bilgilendirme amaçlı üretilmiştir. Herhangi bir yatırım tavsiyesi içermemektedir.

Bitcoin (BTC) fiyatı 6 bin dolarlık kayıp yaşadı!

Bitcoin, haftaya iyi bir başlangıç yapmıştı. Ancak daha sonra yatay seyir izlemeye devam etti. 15 Kasım tarihinde 65 bin doların üzerinde fiyatlandırılan BTC, 6 bin dolarlık kayıp yaşadı. Daha fazla ileriye gidemeden dönüş yönünde düzeltme çizdi. Bitcoin'den 70 bin ve 72 bin dolar seviyeleri bekleniyordu; ancak bekleneni karşılayamadı. Rekor seviyesinden uzaklaşan BTC görünümü negatif olarak kalmaya devam etti. Analistler, Bitcoin'in fiyat oynaklığının devam edeceğini düşünüyor.

Peki, Bitcoin ayıları geri mi döndü?

Bitcoin günlük kapanışını 61 bin dolarla 62 bin dolar arasında yapmıştı. Analistlere göre Bitcoin ayıları yeniden sahnede. Bitcoin 66 bin 400 dolar direncini de kıramadı ve %9'luk bir geri çekilme söz konusu. Bitcoin'in kritik seviyelerde dolaşması ve ortalamanın altında işlem görmesi ayıların piyasada baskın olmasına neden oldu. Bu durum BTC'ye aşağı yönlü ivme kazandırsa da Bitcoin, 57 bin dolar aşağısına inmedikçe yükseliş trendini sürdürecek gibi görünüyor. Öte yandan, uzmanlar bu düşüşü bir silkeleme hareketi olarak gördü. Ayılar, 62 bin dolar altında hareket etmek için ciddi bir hareket kazandı.

Ethereum'da da önemli düşüşler görüldü!

Yatırımcılar tarafından ilgiyle takip edilen Ethereum, ciddi bir düşüş yaşadı. %7,54'lük bir değer kaybı oldu. Bu kaybı Bitcoin değer kaybını geride bıraktı. 3 trilyonun üzerinde seyreden piyasaların büyüklüğü 2.8 trilyon dolara gerilemiş oldu. Ethereum, sabah saatlerinde 4.300 dolar seviyelerinde zemin bulmaya çalışıyordu.

Öte yandan, bu düşüşler ABD Başkanı Joe Biden darbesi olarak görüldü!

ABD Başkanı Joe Biden, kripto paralar için vergi raporlama zorunluluğunu getirdi. İmzaladığı bu tasarı ile düşüşün tetikleyicisi oldu. Bu tasarıyla beraber tüm brokerlar müşterilerini bildirmek zorunda kalacak. Dün ABD saatlerinde başlayan kısa vadeli düşüş trendi Bitcoin ve ETH yanında birçok altcoini kötü etkiledi. Ancak sabahın erken saatlerine doğru aşağı yönlü trend azaldı. Öte yandan, hacimli alışlar henüz görülmedi.

Sermaye değerine göre ilk 20'de yer alan kripto paralar değer kaybı yaşadı!

Sermaye değerine göre ilk 20'de yer alan kripto paraların son 24 saatlik ortalama değer kaybı, 6,71 oranında. Sermaye çıkışlarından olumsuz etkilenen kripto varlıklar, %10 üzerinde günlük kayıplarıyla dikkat çekti. Chainlink (LINK), Terra (LUNA) ve Uniswap (UNI) en çok değer kaybı yaşayan altcoinler oldu. Kripto varlık dünyasında ilk 100'e bakıldığında ise ortalama değer kaybı %7 olarak görüldü. Düşüşlerden etkilenmeyen kripto paralar ise; UMA, Huobi Token, UNUS SED LEO oldu.

Popüler İçerikler

İstanbul Fikirtepe’deki Kentsel Dönüşüm Binaları Tepki Toplamaya Devam Ediyor
Narin'le İlgili Soruşturmada İmamın Gözaltı Nedeni Belli Oldu: Konuşmasınlar Diye Kur'an'a El Bastırmış
Çekirdek Sabancılar Nazlı, Hacı ve Arzu Alara'dan Klasikleşen Aile Pozuna Güncelleme Geldi!
YORUMLAR
16.11.2021

Bit Coin ayısı ne ? Jargon kullanmadan yapılır haber dediğin şey yada o jargonu en başta açıklarsın.

Onu ben de anlamadım ayı sezonu coinin düşüp alt fiyatlarda bir süre yerinde saymasına deniyor ama bitcoin ayısını anlayamadım.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ