Bitcoin 38.000 Dolar Seviyesine Çıktı! Yükseliş Trendi Yeniden mi Başlıyor?

Mayıs ve Haziran aylarında düşüşler yaşayarak yatırımcılarını üzen Bitcoin sonunda bekleneni yaparak yükselişe geçmeyi başardı. Eski seviyesini görmemiş olsa da yeni yükselişi ile birlikte bir çok kişiye umut verdi. Gelin birlikte yeni yükselişe ve genel olarak kripto dünyasının durumuna bir göz atalım.

Bitcoin tekrardan eski güzel günlerine geri dönecek mi?

Dünyanın en büyük kripto para birimi olan Bitcoin dün gece itibariyle büyük bir yükseliş gösterdi . Bitcoin son dönemlerde düşüşleri ile kötü sinyaller veriyordu. Özellikle geçtiğimiz günlerde 29 bin dolar seviyelerine kadar düşen kripto para herkesi korkutmuştu. Ama bir anda artış göstererek adeta ben hala buradayım ölmedim dedi.

38 bin dolar seviyelerine dönüş

Bu sabah %15 yakın bir artış göstererek 38 bin dolar seviyelerine tekrardan ulaşan dünyanın en büyük kripto parası kendisiyle birlikte diğer coinleri de hareketlendirdi. Tabi ki bu yükseliş durup dururken olmadı. Amazon ve Tesla'nın açıklamaları yükselişte büyük pay sahibi. 

Bitcoin en son Haziran ayında bu seviyeleri gördü.

Yükselişin en büyük pay sahibi Amazon

Amazon geçtiğimiz hafta ‘dijital para uzmanı’ pozisyonu için iş ilanı verdi bu da kripto para piyasasını hareketlendirmeye yetti. Online satış devi Amazon’un verdiği ilan, dünyanın en değerli şirketlerinden birinin kripto alanına yöneleceğine dair söylentilere ortaya çıkardı. Aynı zamanda Amazon’un gelecekte kripto para ile ödeme kabul edebileceği şeklinde çıkan dedikodular da kripto piyasasında büyük heyecan yarattı.

Elon Musk'ın açıklamaları da yükselişin etkenlerinden biri

Geçtiğimiz hafta katıldığı bir konferansta Musk, Tesla'nın yakında tekrar Bitcoin ile alışverişe onay verebileceğini söyledi. Musk konuşmasında, “SpaceX'in hesabında Bitcoin var. Tesla da elektrikli araç satışında Bitcoin'i büyük ihtimalle kabul edecek” ifadelerine yermişti. Bu açıklamaların ardından birde Elon Musk başka bir konferansta kişisel olarak Bitcoin, Ether ve Dogecoin aldığını açıklaması da fiyatların yükselişinde etkili oldu.

Diğer coinler de Bitcoin ile birlikte hareketlendi

Bitcoin yükselirken diğer coinler de akıma katıldı ve yükselişe geçti. Birçok coin yeşillere bürünerek piyasayı adeta orman yeşilliklerine çevirdi.

Popüler İçerikler

Araştırmaya Göre, Erkeklerin Evlendikten Sonra IQ Seviyeleri Büyük Oranda Düşüyor
Yeni Sezonda Hayata Geçecek! TFF Hakemler Konusunda Büyük Adım Attı
Bomba İddia! Şevket Çoruh "Emekli Oldum" Dediği Arka Sokaklar'a Geri mi Dönüyor?
YORUMLAR
26.07.2021

46 çok iyimser olmuş. ben 40-42k arası çakılarak çok can yakacağını düşünüyorum. böyle bir çıkış kesinlikle normal değil. bunun inişi fena olacak. 33-34 leri denediler ama kimse yanaşmadı. şimdi yeniden güven toplamak için bastılar gaza. bu süreçte şunu anladım, 29k btcnin kırmızı çizgisi. öyle 25k lara falan inmez yani. hemen müdahale geliyo. o yüzden tekrar 30k olduğunda kademeli alıma başlıycam artık. bu arada grafiğe de bakarsanız bundan 1 ay önce falan da böyle bir çıkış yaptı. sonrasını hepimiz biliyoruz :) ytd.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ