'Bisiklet Başkenti' Kopenhag'da Bisiklet Trafiği Araba Trafiğini Yendi

Dünyanın bisiklet başkenti olarak bilinen Kopenhag'da bisikletlilerin sayısı araba kullananların sayısını aştı.

Copenhaganize.com adlı internet sitesi 2007 yılından bu yana Kopenhag'daki bisiklet yaşamı üzerine istatistikler paylaşıyor.

Paylaşılan grafik, kasım ayında kent merkezine giren bisiklet sayısının arabalardan daha fazla olduğunu anlatıyor.

Grafikte, 1970'den bu yana Kopenhag'da özel araç kullanımının azaldığı ve buna karşın bisiklet kullanımının hızla arttığı görülüyor.

Kentte motorlu araç kullanımını azaltmak ve bisiklet kullanımını teşvik etmek üzere uzun yıllardır birçok düzenleme uygulanıyor.

Kopenhag Belediyesi, bu konudaki gelişmeleri görmek amacıyla da bisiklet trafiğinin değişimini düzenli olarak kaydediyor.

Sonuçlara göre her gün evinden işine veya okuluna gidip gelen vatandaşların %56'sı bisiklet, %20'si ise toplu taşıma araçlarını kullanmayı tercih ediyor.

Kentte, bisiklet trafiğinin ve toplu taşıma kullanımı oranının %30'un altına düşmemesi ve araç trafiği oranının %30'un üzerine çıkmaması hedefleniyor. Bu anlamda altyapı yatırımları, toplu taşımayı güçlendirecek ve araç trafiğini azaltacak şekilde gerçekleştiriliyor.

Popüler İçerikler

Fatih Erbakan'dan Devlet Bahçeli'yi Kızdıracak Sözler: "Dedem Yaşında İnsan"
Bahar Dizisinde Timur'un Her Şeyi Anladığı Sahnedeki Çekim Hatası Gündem Oldu!
Araştırma: Türkiye'de En Çok Hangi Yemekler Sipariş Ediliyor?
YORUMLAR
23.11.2016

adamlar böyle zengin oluyor: Benzin derdi yok, araba vergisi, damgası pulu yok, arabaya para vermek yok. Bizde çoluk çocuğa bile araba alıyorlar. İnsandan çok araba var özellikle İstanbul'da. Lüks merakından gelecek başımıza ne gelirse.

23.11.2016

Ülkenin ağırlıklı iki gelir kaynağı var. Petrol ve balıkçılık... Fakat şöyle bir zihniyetleri var; çevreyi (fosil yakıtlarla) kirletirsek, bizden sonra gelecek olan nesillere yaşanabilir bir ülke bırakamayız. Adamlar bu sebeple çok ciddi fiyatlara akaryakıt satıyorlar. İnsanlar da aynı bilince sahip, bu yüzden de toplu taşıma ve bisiklete ağırlık veriyorlar. Yaya, kaldırımdan adımını atmaya niyetlendiği anda trafik duruyor! Kimse kornaya basmıyor ya da sana bağırmıyor yola çıktın diye... Senin de dediğin gibi, lüks merakından ve ek olarak cehaletimiz yüzünden başımıza gelmeyen kalmayacak.

23.11.2016

Adamları tebrik etmek lazım. Bu işin şehrin düz veya eğimli olmasıyla alakası yok. Tamamen ileri görüşlülükle ve dünyaya bakış açısıyla alakalı bir olay. Ankara' da bir metre bile bisiklet yolu yok ve zor olsa da bir yerlere bisiklet ile gitmeye çalışıyorum. Robotları ve dinozorları ile meşhur belediyemiz ise eften püften işlere tonlarca para harcıyor ama böyle önemli meselelere hiç el atmak istemiyor. Böyle bir zihniyetten bunu beklemek de hata aslında, bu tipsizler yönetimde olduğu sürece bu tür şeyler hep hayal olarak kalacak.

24.11.2016

melih gökçek'in böyle bir vizyonu var mı sence, olabilir mi? yıllardır koltuğa yapışmış ve onu bırkmak istemeyen bir adamdan bahsediyoruz bu bir. ikincisi ankara bisiklet sürmeye uygun bir şehir değil bisikleti çok sınırlı insan kullanabilir. ama toplu taşıma için aynı şeyi söyleyemem, metro istasyonları arttırılmalı, insanlar toplu taşımaya özendirilmeli.

23.11.2016

Bizim ülkemiz de de otobüslere ve metrolara bisikletleri almazlar... İleri görüşlülükte çığır aşmışlar arkadaş..

TÜM YORUMLARI OKU (32)