Black Mirror izlediyseniz neden bahsettiğimizi anlayabilirsiniz! İki bilim kurgu yazarı, gelişen teknolojinin yarattığı tehlikeleri hayal etmek için Birleşik Krallık Savunma Bakanlığı ile iş birliği yaptı. Detaylara buyurun 👇
Black Mirror izlediyseniz neden bahsettiğimizi anlayabilirsiniz! İki bilim kurgu yazarı, gelişen teknolojinin yarattığı tehlikeleri hayal etmek için Birleşik Krallık Savunma Bakanlığı ile iş birliği yaptı. Detaylara buyurun 👇
Yazarlar, Peter Warren Singer ve August Cole, gelişmekte olan teknolojilerin önümüzdeki 20 yıl içinde sunabileceği potansiyel tehditleri araştıran sekiz kısa öykü yazdılar.
Black Mirror'ın mini bölümleri gibi, her hikaye, yapay zeka (AI), veri modelleme, insansız hava aracı sürüleri ve kuantum hesaplama gibi belirli alanlardaki gelişmelere bakıyor ve bunları savaş alanına uyguluyor. Ayrıca, yeşil teknolojilerdeki radikal değişimlerin yeni jeopolitik çatışmalar ürettiği bir dünyanın sonuçlarını da keşfediyorlar.
MOD'un projeyi görevlendiren bölümü olan Savunma Bilimi ve Teknoloji Laboratuvarı'na (Dstl) göre, yazarlar, hayal edilemeyeni hayal etme konusunda benzersiz bir yeteneğe sahipler. Bu yüzden de tür senaryolar değerli olabilir.
'Savunma ve güvenlik topluluklarında fikir paylaşımı için çok yaygın olan PowerPoint gibi teknolojiler yalnızca otuz yıllıkken anlatı, ilk çağlara kadar uzanan tüm insanlık tarihi boyunca insan çatışmasını aktarmak için kullanıldı. Paleolitik mağaralarda ateş etrafında yapılan sohbetler bile bunlara dahil.'
Nihayetinde, bu hikayelerin eğlenceli ve bilgilendirici olmaları, araştırma fikirlerini paylaşan anlatı ortamları ve karakterler aracılığıyla bir okuyucunun bazı teknolojilerin sahip olduğu dönüştürücü potansiyeli ve gelecekteki çatışmaları nasıl şekillendirebilecekleri hakkında bilgi sahibi olabilmesi umuluyor.
Hikayeler, birinci ve üçüncü şahıs anlatılarının yanı sıra gazete kupürleri ve ölüm ilanları dahil olmak üzere çeşitli formatlarda anlatılıyor. Hikaye koleksiyonu, kuantum bilişimin gelecekteki bir çatışmada sahip olabileceği rolü ve bir ulusa diğerine göre nasıl avantaj sağlayabileceğini inceleyen A Glimmer of Hope ile başlıyor.
A Model Peace, şirketlerin ve ulusların verileri ve veri modellemeyi nasıl etik olmayan ve hükmedici şekillerde kullandıklarına bakarken, üçüncü hikaye olan Chasing Glory, bir dijital gazetecinin internet üzerinden yaptığı yayın üzerinden yeni bilgisayar paradigmalarından doğabilecek tehditleri ve fırsatları anlatıyor.
Sondan bir önceki hikaye olan Green Wars, net sıfır karbondioksit emisyonuna yönelik toplumsal bir değişimin jeopolitik üzerindeki etkilerine, özellikle de yeni yeşil teknolojileri ve kaynakları kimin kontrol ettiğine odaklanıyor.
Siz bu gelişmelere ne diyorsunuz? Yorumlarda buluşalım!