Birkan Nasuhoğlu, Nova Norda, Canozan ve Sedef Sebüktekin'in Yeni Albümü EVDE Yayınlandı!

2020’nin Eylül ayında Birkan Nasuhoğlu, Nova Norda, Canozan ve Sedef Sebüktekin Sapanca’da birkaç haftalığına bir eve kapandı ve müzikal yeteneklerini, vizyonlarını yepyeni fikirler ile bir araya getirerek sekiz şarkı kaydettiler. Ve bu sekiz şarkı EVDE isimli albümle tüm dijital platfomlarda yayında. Gelin bu albümle ilgili detaylara daha yakından bakalım!

EVDE fikrinin tohumları aslında bir konser projesi olarak ortaya çıkmıştı. Ev konsepti taşıyan bir sahnede konser verme fikri, pandemi koşullarında Canozan’ın önerisiyle beraber bir eve kapanma ve albüm kaydetmeye evrildi.

21 gün boyunca dış dünyaya kapılarını kapatan dört vizyoner müzisyen, birbirlerinin fikirlerini, birbirlerinin tarzlarından, müzikal yaklaşımlarından, şarkı yapma metotlarından etkilenerek geliştirdi.

Özel bir görsel yapım için kayda alınan bu süreç enerjisi yüksek, yeni şeyler vaat eden, melodik şarkılar ortaya çıkardı. Birkan Nasuhoğlu albümün tarzını indie elektronik olarak tanımlıyor. Nova Norda’ya göre ortaya çıkan, dört müzisyenin müziklerinin kaynaştığı melez bir tarz.

Birkan Nasuhoğlu: “Melodik ve ritmik bir sound oldu. Sanırım bizim ismimizi yanyana gören çoğu insan akustik bir şeyler hayal etmiş ama sekiz şarkı içerisinde sadece yalnızca bir şarkı akustik. Indie elektronik bir vaziyet var albümde.”

Sedef Sebüktekin: “Evde çok çalıştık, tatile pek fırsat olmadı ama çok uyumluyduk ve çok eğlendik. Albüm hepimizin ortak tınısıyla oluştu ama içinde farklı türler de barındırıyor. Böyle bir iş yaptığımız için çok mutluyum.”

Nova Norda: “Birlikte müzik yaparken sürecin normalde bireysel ilerleyen haline göre ne kadar kolay aktığını gördük. Şarkı yapma süreci dört beyin bir aradayken çok daha rahat ilerledi. Çok keyifliydi benim için. Kendi evime döndüğüm akşam üzerimde büyük bir işin altından kalkmanın rahatlığı vardı.”

Canozan: “Elimdeki bütün enstrümanları ortaya yığdım; synthesizerlar, akustik gitarlar, elektro gitar ve pedallar, davul makinesi vs."

'Bunlara Nova’nın Korg elektro-piyanosu ve Sedef’in Dynaudio monitörleri eklenince, oraya gidip setup kurulduğunda herkesin silahını seçmesi uzun sürmedi. Birkan, Fender Telecaster’ı aldı ve kendine güzel bir ton ayarladı, Sedef microKORG’u seçti. Nova, elektro-piyano ve Novation Bass Synth’i çok sevdi. Ben Ableton’ın başında kayıt, edit ve miksten sorumlu bakan görevi üstlendim daha çok.”

Nova Norda: “Can Özen yönetmenliğinde hayat bulan klibimiz de şu ana kadar içinde yer aldığım en devasa prodüksiyondu. Standartlarımızı çok fazla yükseltti Palm Film ekibi. Uzun süredir böyle heyecanlı hissetmemiştim. Umarım bizim yaşadığımız heyecanı hisseder izleyenler de.”

Birkan Nasuhoğlu: “Bir Yol Buldum benim için önemi bir yerde. Evdeki ilk günlerimizde yapmaya başlayıp son günlere doğru tamamladığımız bir şarkı oldu. Şarkının müzikal hissiyatı ve sözleriyle anlatmaya çalıştıklarımız beni çok etkiledi.”

Sedef Sebüktekin: “Bir Yol Buldum” için çok güzel bir klip çekildi. Yönetmenimiz oldukça yetenekli, klip de epey eğlenceli oldu.”

EVDE projesi, pandemi koşulları sebebiyle dinamikleri değişen, rutininden çıkmak zorunda kalan müzik sektörü için yaratıcı, ezberbozan dinleyici için ise heyecan verici, alışılmışın dışında bir albüm.

Kendi markalarını yaratmış dört saygın müzisyen, konfor alanlarından çıktı, ekip olarak yeni bir çalışma metodunu benimsedi ve orijinal bir proje için çalma listelerinize eklemeye layık sekiz şarkıya imza attı. Bu işbirliği ardından gelecek benzerlerinin ufuk açıcı bir öncülü ve 2021 yılının müziği için umut verici bir başlangıç olabilir.

Nova Norda: “Pandemi süreci boyunca geçirdiğim en güzel haftalardı diyebilirim! En sevdiğim müzisyenler, en yakın yol arkadaşlarım 7/24 yanımda, bütün gün bol müzik ve bol kahkaha, daha ne isteyebilirim ki? Pandemiden yorulduğumuz alelade bir günde aklımıza umut ışığı gibi düşen beraber yaşama fikri nasıl oldu da bu kadar büyüyüp dev bir projeye dönüştü, hala inanamıyorum. Sabahtan akşama kadar müzik ürettiğimiz, çok yorulduğumuz ama dev tatmin yaşatan bir 21 günün sonunda koskoca bir albüm tamamladık. Cidden gurur duyuyorum!”

Birkan Nasuhoğlu: “Sapanca’da, tüm bu özellikleri taşıyan, müstakil bir ev bulduk. O evde, 21 günde 8 şarkı kaydedeceğimizi önce kendimize sonra bu işin bir parçası olan birçok insana inandırdık. Ve yaptık da... EVDE albümü işte böyle ortaya çıktı. Albümde beni en çok etkileyen, sözlerinin bir kısmını yazdığım ve yazarken yeni duygularla tanıştığım Bir Yol Buldum şarkısını harika bir ekiple kliplendirdik. Biz bu albümü kötü hislerden uzak, sevgimizle ve bütün iyi niyetimizle yapmaya çalıştık. Umarım dinleyen herkese de bir o kadar iyi gelir.”

Sedef Sebüktekin: “Kendimi bireysel işlerde hep daha rahat hissetmişimdir. Bu açıdan bu kolektif proje benim için büyük bir deneyim oldu. Her şeyi rahatça konuşabilmenin çok yararı var tabii ki… Güzel iletişimi olan dört arkadaş olduğumuz için çalışmak oldukça keyifli ve verimli oldu.”

Canozan: “Karantinada ev şartlarında müzik yapmaya çalıştığım zamanlarda bu zor dönemi psikolojik olarak da atlatabilmek adına başka bir evde karantinaya girip beraber müzik üretme fikrini ekiple paylaştım. Sonrasında işler şekillenerek büyüdü ve 8 şarkılık güzel bir albüm yaptık. Diğer yandan karantinada beraber olabilmek motivasyonel anlamda hepimizi yükselten bir durum oldu, çokça eğlendik ve güzel bir anı bıraktık.”

Popüler İçerikler

'İmam' Halil Konakçı, İlber Ortaylı'ya Ateş Püskürdü! 'Bizans Tohumu, Yunanlı, Dönme!'
Göndermesiz Anket: En Komik Komedyeni Seçiyoruz!
Cezaevinde 37 Kiloya Düşen Nihal Candan İçin Tahliye Kararı Verildi