Birçok İnsanın İşle İlgili Fikir ve Hayallerinden Vazgeçmesinin Nedenlerini Açıklıyoruz

Aklına birkaç kez mükemmel bir iş teklifi gelmeyen yoktur herhalde...

Çoğu kişi bu fikirler üstüne çok düşünmese de aslında iyi bir başlangıç sağlayabilirler. Karşılanması gereken bir ihtiyacı tespit edebilir veya üstüne çalışabileceğiniz bir iş modeli bulabilirsiniz. Fakat çoğu kişi bu fikirlerini ve kurdukları hayalleri unutup gidiyor. Birkaç hesaplama yapalım haydi. Dünyada yaklaşık 8 milyar insan varsa ve her biri yılda 10 kez bir iş fikri ortaya çıkarsa ancak bu iş fikirlerinin yalnızca %1'i sonunda bir iş haline gelirse bu her yıl 79.2 milyar iş fikrinin hiç hayata geçirilmeden yok olduğunu gösterir. Peki durum neden böyle? Gelin nedenlere birlikte bakalım...

1. Bir işe nasıl başlanacağını yanlış anlamak:

Bir iş kurmanın adımları, çoğu insanın düşündüğünden daha basittir. İşletmeniz için yasal yapıyı oluşturmak çok uzun sürmez ve çok paraya mal olmaz. Ücretsiz web sitesi oluşturucuların yaygınlığı sayesinde, kodlama deneyimi veya bilgisi olmasa bile herkes sıfırdan işletmesi için bir internet sitesi oluşturabilir.

İnternet sitesini nasıl oluşturacağını kara kara düşünenleri şöyle alalım. 👇

İşletmesi İçin İnternet Sitesi Kurmak İsteyenlere İzlemeleri Gereken Adımları Ayrıntılarıyla Açıklıyoruz!

Maalesef çoğu insan bunun farkında değildir.

Bir iş kurmak için zorlu bir süreç gerektiğini ve bunun kendilerinin yapamayacakları bir şey olduğunu düşünürler. Başka bir deyişle, bir iş kurmanın imkansız olduğuna kendilerini ikna ederler, bu yüzden akıllarına gelen fikirleri gerçekleştirmek için asla çaba göstermezler.

2. Rekabetten çekinmek:

Bazı insanlarsa iş kurmanın zor olduğunu düşünmeseler de rekabetten çekinirler. Piyasada onların fikirlerine benzer bir fikir önceden hayata geçirilmişse diğer ürünle rekabet etmek istemezler. Nasılsa bu fikri bulan bir girişimci olduğunu ve kendilerinin denemelerinin gereksiz olduğunu düşünürler.

Oysa ki, birçok durumda rakiplerinize karşı avantaj kazanmanın birçok yolu vardır.

Örneğin, ürünü daha düşük bir fiyata satabilirsiniz. Daha kaliteli bir ürün için daha fazla ücret talep edebilirsiniz. İşletmeyi farklı bir mahallede kurabilir veya tamamen farklı bir hedef müşteri kitlesi belirleyebilirsiniz. Daha rekabetçi olmak için her zaman kullanabileceğiniz seçenekler vardır.

3. Karşılaşılan sorunu çözememek:

Aklınıza gelen ilk iş fikirleri genellikle kusurludur. Size pazar eğilimleri, mevcut rekabet, operasyonel maliyetler ve diğer önemli hususlar hakkında bilgi vermez. Yani fikrinizi detaylıca düşünüp gözden geçirdiğinizde kusurlu yanlarını kolayca bulabilirsiniz.

Bunu yapmak oldukça kolayken çoğu insan bu noktada durur.

Kusurların kolayca bulunabileceğine ve en sonunda düzeltilebileceğine inanmak yerine bu kusurların fikirlerini tamamen işe yaramaz hale getirdiğini düşünürler. Hâlbuki, bu aşamadan geçmek ve fikri daha iyi bir hale getirmek için biraz araştırma ve yaratıcılık yeterlidir.

4. Sermaye eksikliği:

Bir işe başlamak için paraya ihtiyacınız vardır. Bu yüzden çoğu girişimci fikirlerini kendilerine saklarlar. Bunun doğru olmamasının iki nedeni vardır. İlki, birçok işletmenin çok küçük bir yatırımla bile kurulabilmesidir.

İkincisi ise, yüksek miktarda sermayeye ihtiyacınız olsa bile bunu bulabilmenin birçok yolu olmasıdır.

Sermaye bulabilmek için bir risk yatırımcısı ile çalışabilirsiniz. Diğer bir seçeceğiniz işinizi kurmak için kredi almaktır. Bununla birlikte hibe almayı da deneyebilirsiniz.

5. Yanlış zamanlama:

İnsanlar yeni bir iş kurmak için asla doğru zamanı yakalayamadıklarını söylerler. Fakat bu genelde fikirlerini hayata geçirmekten onları alıkoyan bahanelerdir. Eğer sürekli doğru zamanı beklerseniz onu asla bulamayabilirsiniz, çünkü her zaman önünüze sizi eni bir şeye başlamaktan alıkoyan bir şeyler olacaktır.

6. Tembellik:

Kabul edelim, iş fikirlerinin çoğu, tembellik nedeniyle gelişmemiş durumdadır. İnsanlar iş fikirleri hakkında düşünmek için birkaç dakikadan fazla zaman harcamak ve projeye herhangi bir para yatırmak istemezler. Bu engellerin çoğunu aşmak için birkaç saatlik çaba bile yeterli olabilir.

Bulduğunuz fikirlerin bazıları işe yaramayacak olsa bile kesinlikle potansiyele sahip olan fikirleriniz de vardır.

Girişimle ilgili fikirlerinizi tamamen terk etmeden önce onlar üstüne bir süre gerçekten düşünmelisiniz. Sonunda çok başarılı sonuçlar elde edebilirsiniz.

Bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarda buluşalım...

İlginizi çekebilecek diğer içeriklere buradan ulaşabilirsiniz. 👇

Hikâye Anlatıcılığının Her Girişimcinin Sahip Olması Gereken Bir Yetenek Olmasının Nedenleri
İş Hayatına Girmeden Önce A'dan Z'ye Bilinmesi Gereken Tüm Noktalar
Profesyonel Görünen Bir Kartvizite Sahip Olmanız İçin İzlemeniz Gereken Tüm Adımları Açıklıyoruz

Popüler İçerikler

Metin Akpınar'ın Kızı Duygu Nebioğlu Yine Ateş Püskürdü: "Birinci Bölüm Bitti, İkinci Bölüm Geliyor"
Oğlu ile Karısı Birlikte Kaçan Umut Bey'in Müge Anlı'daki Çağrıları Sonunda Yanıt Buldu!
Futbol Yatırımlarına Devam Ediyor: Hull City'nin Sahibi Acun Ilıcalı Yeni Bir Kulüp Satın Alıyor