Birbirinden Absürt Batıl İnançlarını Anlatırken 'Abi Tamam da Neden?' Diye Sorgulamanıza Sebep Olacak 16 Kişi

1. "En garip batıl inancım uçağa binmeden önce dışına dokunmak. Bir şekilde beni güvende hissettiriyor, sanki onu evcil hayvanım gibi sahipleniyorum."

2. "Her gece yatağa girmeden önce aşağıya annemlerin yanına inip onları sevdiğimi ve yarın görüşeceğimizi söylüyorum. Onlar da aynı şeyi söylemeden yatağıma girmiyorum. Bu arada 19 yaşımdayım."

3. "Şans kurabiyesinin önce yarısını yiyorum. İçindeki kağıdı okuyorum ve eğer gerçekleşmesini istiyorsam o zaman diğer yarısını yiyorum."

4. "Her uzun araba yolculuğuna çıkacağım zaman koruyucu meleğimin kanatlarını okşarım."

5. "Her sabah mutlaka evim için dua ederim, yeterli param olana kadar hiçbir şey kırılmasın ya da bozulmasın diye."

6. "Ellerimi yıkadıktan sonra mutlaka lavaboya tükürüyorum. Neden bilmiyorum ve ne zaman başladım bilmiyorum ama yapmadan duramıyorum."

7. "Mezarlığın yanından geçerken mutlaka nefesimi tutuyorum.Biliyorum hiçbir anlamı yok ama yapmak zorundayım."

8. "Arabamda mutlaka nazar boncuğu olması gerekiyor yoksa güvende hissetmiyorum."

9. "Gece banyoyu kullanmadan önce duşu mutlaka kontrol ediyorum. Bir katilin nereye saklanacağını asla bilemezsiniz."

10. "Merdivenlerin altından kesinlikle geçemiyorum."

11. "Eğer izleniyormuş gibi hissedersem istemsiz tırnaklarımı bir yerlere vurmaya başlıyorum."

12. "6. sınıftan beri sınavlarda kağıdın başına mutlaka 'bana yardım et' yazıyorum. Sanki daha iyi not alacakmışım gibi hissediyorum."

13. "Bana göre başka birisinin açtığı çakıyı kapatmak kötü şans getiriyor. Eğer o gün hayatımdan nefret ediyorsam kapatırım."

14. "Başka birisinin elinden makas ya da bıçak almam. Büyükannem öyle söylemişti bu yüzden de hiç almadım."

srv.onedio.com

15. "Köprülerden geçerken nefesimi tutmanın iyi şans getirdiğine inanıyorum."

16. "Biri ayağımın üstünden süpürge geçirirse, süpürgeye tükürüyorum yoksa evlenemem."

Popüler İçerikler

Yeniden Refah Lideri Fatih Erbakan Rakamları Paylaştı: "MHP'yi Geride Bıraktık"
Kardeşlerim'in Başrolüydü... Burak Deniz'in Yeni Dizisindeki Partnerinin 15 Yaş Küçük Olması Tepki Çekti!
Cübbeli Ahmet Hoca Kalp Krizi Geçirdi: Hastaneye Kaldırılan Cübbeli Ahmet Hoca’ya Anjiyo Yapılacak!
YORUMLAR
25.08.2019

Batıl inançlara kendini fazla kaptırmak bazen ciddi akıl hastalıklarının belirtisi olabiliyor. Şizofreni hastası bir ekşi sözlük yazarı hastalığının totemler ile başladığını yazmış. Zaman zaman hepimiz yaparız ya sınava bu kalemle girmezsem kötü geçer, hadi bakalım kapıdan ilk giren kişi kadın olursa günüm iyi geçecek vs gibi başlamış. Giderek bu rutin ritüeller tüm zamaını kaplar hale gelmiş ve en sonunda amacı intihar etmek olmamasına rağmen öyle yapması gerektiğine inandığı için kendini apartmanın tepesinden attıracak noktaya getirmiş. Bazen merak ediyorum bu tür saplantılar akıl hastalıklarının belirtisimi yoksa sebebimi? Her neyse dikkat etmek, düşünce ve alışkanlıkların, batıl inançların yaşam kalitesini etkilemesine izin vermemek lazım.

25.08.2019

sanıyorum, başa gelebilecek kötü bir şeyden korunmak için yapılan bir şey genelde, sonrasında kompulsiyon gelişiyor. sistematik hale geldiğinde al sana din. üç kez yıka, beş kez eğil...

25.08.2019

Bunların bazıları psikolojik rahatsızlığa giriyor. Allah sabır ve şifa versin gerçekten onlarla yaşamak çok zor. Nereden mi biliyorum? Ben de yukarıdaki maddelerden 9 numarayı abartı derecede yaptığım için psikolojik tedavi gördüm doktordan aylarca. Nöbetlerim dahi oldu. Ben de yaptığım batıl inançları yazsam roman olurdu herhalde. Neyse tekrardan Allah şifa versin bu insanlara. Gerçekten üzüldüm.

TÜM YORUMLARI OKU (19)