Biraz Korkalım Diye Başlanan Ama Komedi Gibi Devam Ederek İzleyicilerde Beyin Karmaşasına Neden Olan Yapımlar

1. Ready Or Not

IMDb: 7,2

Ready or Not, zengin bir adam ile evlenen genç bir kadının yaşadıklarını konu ediyor. Genç bir kadın, yeni evlendiği adamın eksantrik ailesi tarafından bir akşam yemeğine davet edilir. Birbirlerini daha iyi tanımalarını sağlayacak bu yemek davetini memnuniyetle kabul eden kadın, başına geleceklerden bihaber yemeğe katılır. Genç kadının sıradan bir akşam yemeği olarak düşündüğü bu davet, insanların hayatta kalmak için mücadele ettiği korkunç bir savaşa dönüşür.

2. Shaun of the Dead

IMDb: 7,9

Bir adam can çekişmekte olan hayatını kurtarmaya karar verir. İlk adım olarak da eski kız arkadaşını yeniden kazanmayı planlar. Annesi ile olan ilişkisini düzeltmek ister. Bir gün Kuzey Londra’yı zombiler basar. Sokaklarda ölüler birikmeye başlar. Bütün bunları izleyen Shaun, sevdiklerini kurtarmaya karar verir. Liz, Ed, Pete ve annesini

toparlayıp Winchester'a ulaşabilirse hayatta kalacaklarına inanan Shaun'u zorlu bir macera beklemektedir. Annesi bir zombi tarafından ısırılır. Shaun onu öldürmek zorunda kalır. Film aslında bir zombi komedisi.

3. What We Do In The Shadows

IMDb: 7,7

Bir belgesel ekibi, hayatlarına zarar gelmeyeceğinin garantisiyle birlikte vampirlerin yaşadığı bir eve konuk olma fırsatı yakalar. Bu evde Viago, Vladislav ve Deacon isimli üç vampir yaşamaktadır. Bütün dertleri oldukça sıradandır; hatta yalnızca beslenme alışkanlıkları normal insanlardan farklıdır. Belgeselciler, vampirlerin gündelik hayatlarını en ince detaylarına kadar belgelemenin peşine düşerler. Bu dünyada vampir olmak hayata devam etmek tahmin edilenden daha zordur.

4. Wellington Paranormal

IMDb: 7,5

Çavuş Maaka ve Memurlar Minogue ve O'Leary, Yeni Zelanda'nın Wellington şehrinin polisleridir. Görevleri paranormal olayları araştırmaktır.

5. Housebound

IMDb: 6,8

Kylie Bucknell mahkeme tarafından ev hapsi ile cezalandırılınca, büyüdüğü eve geri dönmek zorunda kalır. Üstelik bu evde, evin perili olduğuna inanan annesi ile yaşamak zorundadır. Kylie, Miriam'ın doğa üstü güçlerine dair hiçbir takıntısına kulak asmadan evde yaşamaya çalışırken, nerden geldiğine anlam veremediği fısıltılar, gece yarısı birtakım sesler duymaya başlar. Bu sesler kendi hayal gücünün bir ürünü müdür yoksa evde gerçekten garip bir şeyler mi dönmektedir?

6. Scream Queens

IMDb: 7,1

Her sezon farklı konu ve karakterleri işleyenkorku/komedi türündeki dizinin ilk sezonu, iki kadın karakteri merkeze alıyor. Sezon, seri cinayetlerin işlendiği bir üniversite kampüsünde gerçekleşiyor.

7. Santa Clarita Diet

IMDb: 7,8

Los Angeles’ta yaşayan evli çift Joel ve Sheila aynı zamanda şehrin en iyi emlakçılarıdır. Bir gün Sheila’nın yaşadığı büyük bir değişimin ardından çiftin hayatlarına ölüm ve yıkım kavramları girer.

8. Los Espookys

IMDb: 7,5

Bir grup arkadaş, korku sevgilerini, tuhaflığın ve ürkütücülüğün günlük yaşamın bir parçası olduğu rüya gibi bir Latin Amerika ülkesinde bir işe dönüştürür ve buna ihtiyaç duyanlara korku sağlar.

9. Jennifer's Body

IMDb: 5,2

Bu komedi denemesinde lise öğrencisi ve amigo kaptanı Jennifer'ın, şeytani bir ruh taşıması ve okulundaki erkekleri vahşice katletmesi gibi klişe temalar işleniyor. Yakın arkadaşı Needy, Jennifer'ın içinde bir iblis barındığını öğrendiğinde arkadaşını ve çevresini kurtarmaya çalışacaktır. Fakat bununla uğraşırken Jennifer'ın kurbanlarının sadece erkekler mi olduğu sorusu da kafasını meşgul etmektedir.

10. Zombieland

IMDb: 7,6

Ruben Fleischer’ın yönetmenliğini üstlendiği korku komedi türünde bir zombi filmi. Bir grup bozulmamış insan, zombilerin ele geçirdiği dünyada hayatta kalmaya çalışıyor.

11. The Cabin in the Woods

IMDb: 7,0

5 kafadar arkadaş tatile çıkar ve ormanın derinliklerinde terk edilmiş kulübe bulur. Başta her şey normal gibi görünür, göle girer, parti yapar ve eğlenirler. Fakat bu kulübede ters giden bir şeyler olduğunu fark etmeleri uzun sürmeyecektir...

12. The Final Girls

IMDb: 6,6

1980’lerde kalitesiz bir korku filmi yıldızı olan annesinin (Malin Akerman) ölümü sebebiyle büyük üzüntü içinde Max (Taissa Farmiga) ve arkadaşları, birden kendilerini Max’in annesinin en ünlü filminin dünyasına çekilirken bulur. Annesiyle yeniden buluşan Max ve arkadaşları, filmdeki palalı ve maskeli manyak katile karşı savaşmak zorundadır. Cesetlerin sayısı artarken bu filmden kaçmayı başaran kişi kim olacak?

13. One Cut Of The Dead

IMDb: 7,7

Terk edilmiş bir II. Dünya Savaşı dönemi Japon tesisinde, düşük bütçeli bir zombi filmi çekerken, gerçek zombilerin saldırısına uğrayan yönetmen ve film ekibi için işler kötü gider.

14. Little Evil

IMDb: 5,7

Gary, hayallerindeki kadın Smantha ile yeni evlenmiştir. Eşi  ile hayatının en güzel günlerini geçiren Gary, bir yandan da üvey oğlu ile iyi bir ilişki kurmaya çalışır. Fakat bir süre sonra oğlanın iblis olduğundan şüphelenmeye başlar.

15. The Babysitter

IMDb: 6,3

Cole sıradan bir aile hayatı olan, okulunda arkadaş edinmekte zorlanan bir çocuktur. Cole aynı zamanda bakıcısı Bee'ye deliler gibi aşıktır. Bee, Cole'un olmadığı her şeydir; havalıdır, çekicidir, eğlencelidir... Bee'nin Cole'a bakıcılık yaptığı sıradan bir akşamda gizlice yatağından çıkan Cole, Bee ve arkadaşlarını gözetlemeye başlar. Ancak hiç ummadığı sahnelere tanık olacaktır. Zira Bee ve arkadaşları aslında ayinler ve cinayetlerle dolu bir hayat yaşamaktadırlar. Cole'un önünde bu genç katillerden kaçmaya çalışarak geçirmesi gereken kanlı ve uzun saatler vardır...

16. Scream

IMDb: 7,2

Bir lise öğrencisi olan Casey tuhaf bir telefon alır. Telefonun öteki ucundaki sesi tanımamaktadır. Bir süre sonra yaşanan bir cinayet üzerine polis ve medya olayın üzerine gitmeye başlar. ‘Hayalet surat’ adı verilen bir katil, çevresinde gördüğü gençleri birer birer öldürmektedir. Korku filmlerinin belli klişelerle örüldüğünü düşünen bir grup genç ise, naklen yaşadıkları bir korku filminin içerisinde hayatta kalmaya çalışacaktır. Katille bir kedi-fare oyununa tutuşacaklardır.

17. Tucker and Dale vs. Evil

IMDb: 7,5

Eli Craig'in yazıp yönettiği bu yapımda, Tucker ve Dale'in çıktıkları serüvende başlarına gelen ürkütücü-komik olaylar sinemaya aktarılıyor. Bir grup üniversiteye hazırlık öğrencisi, kahramanlarımızın başına bela olacak ve Tucker ve Dale'in kötülüğe karşı 'ölümcül' mücadelesi start alacaktır.

18. Happy Death Day

IMDb: 6,5

Sıradan bir hayat yaşayan üniversite öğrencisi Tree'nin hayatı, maskeli bir katil tarafından şaşırtıcı bir şekilde değişir. Katil tarafından korkunç bir şekilde öldürülen Tree, mucizevi bir şekilde hiç yaşanmamış gibi aynı günün sabahına uyanır. Öldürüldüğü günün tüm detaylarını ve korkunç sonununu tekrar tekrar yaşamaya başlar. Ta ki katillinin kimliğini ortaya çıkarana kadar.

Sizce listede olması gereken diğer filmler ve diziler neler? Yorumlara yazmayı unutmayın!

Popüler İçerikler

Dünyanın En Güzel 100 Kadını Listesine Türkiye'den 3 Ünlü Oyuncu da Girdi!
TikTok’ta "Karagül" Adıyla Açtığı Yayınlarla İnfial Yaratan Kadının Çocuklarını Devlet Korumaya Aldı!
Konya'da 14 Yaşındaki Öğrencisini Taciz Eden Lise Öğretmeninin Cinsel İçerikli Mesajları Mide Bulandırdı
YORUMLAR
08.07.2021

Korku komediyle "teen slasher" türlerini biraz karıştırmış olabilir misiniz?? (:

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ