Hikayelerimizin birçok noktada kesiştiği ve bunları birbirimizle paylaşarak “daha iyi!' olabileceğimiz de güçlü bir şekilde ifade edilmiş. Bununla birlikte birkaç kez meydana gelen patlamalarla, çığlıklarla şok etkisi de yaratılmış. Birçok kez ve farklı yorumlarla da sahnelenmiş oyunun bu patlamalarla seyirci üzerinde bıraktığı etki şüphesiz hesaba katılmış ve değerlendirilmiştir.
Oyunun hemen başında dikkat çekilen matruşka çok az kullanılsa da oyunun her anında anlamı destekliyor. Belki de kullanılan bu sembolün de yardımıyla gerçek ve hayal gücü - insanların iç dünyaları, anıları yorumlayışı, psikolojileri - arasındaki geçişler güçlü bir şekilde kurulmuş ve bulanıklaşmasına izin verilmemiş. Farklı olaylarda tekrar tekrar karşımıza çıkan şiddetin yapısının matruşkaya benzerliği de dikkat çekmektedir.
Başta oyunun yazarı Zehra İpşiroğlu olmak üzere, yöneten Ayşe İnci ve emeği geçen, katkı veren bütün tiyatro emekçilerine teşekkürler. Güçlü oyunculuğuyla ilgimizi bir an bile kaybetmeyen Filiz Demiralp’ e de son olarak tekrar teşekkürler.
Her ne kadar sürçü lisan ettikse affola!
Bu makalede öne sürülen fikir ve yaklaşımlar tamamıyla yazarlarının özgün düşünceleridir ve Onedio'nun editöryal politikasını yansıtmayabilir. ©Onedio