Bir Veli Ödevdeki Domuz Görselini Şikayet Etti, Milli Eğitim İnceleme Başlattı

İlkokul ikinci sınıfa giden öğrencilere verilen İngilizce ödevinde domuz görseli bulunması şikayete konu oldu. Zeytinburnu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü velinin şikayeti üzerine 'inceleme' talep etti. 

Olayı gazeteci Burcu Karakaş Twitter hesabından duyurdu. Karakaş'ın verdiği bilgiye göre, İstanbul'un Zeytinburnu ilçesindeki bir okulda, ilkokul ikinci sınıfa giden öğrencilere hayvanların isimlerini İngilizce olarak öğretmek için ödev verildi. Ödev görselinde çok sayıda hayvanla birlikte domuz da yer alıyordu.  Ancak bu durum bir veliyi rahatsız etti ve şikayetçi oldu. 

Şikayet üzerine Zeytinburnu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü de harekete geçti. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, geçtiğimiz günlerde okula yazdığı resmi yazıda gerekli incelemelerin yapılmasını ve sonuçla ilgili bilgi verilmesini talep etti.

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

İşte Karakaş'ın paylaştığı ve şikayete konu olan o domuz görseli ile inceleme talep edilen yazı:

Popüler İçerikler

Fatih Erbakan'dan Devlet Bahçeli'yi Kızdıracak Sözler: "Dedem Yaşında İnsan"
Premier Lig Devinden Arda Güler'e Çılgın Teklif! Bonservis İçin 50 Milyon Euro Düşünülüyor
Akılalmaz Olay: Sadece 2.5 Ayda İki Kez Büyük İkramiyeyi Kazandı
YORUMLAR
28.05.2019

burada en büyük suçlu, inceleme başlatılmasına karar veren milli eğitim müdürlüğüdür. veli cahildir, şikayet eder. siz, bu şikayeti nasıl ciddiye alıp da inceleme başlatırsınız, bu cehalete nasıl ortak olabilirsiniz ? bundan sonra o öğretmen, dersine istekli girecek mi acaba?

28.05.2019

Cehaletin eyleme geçmiş hali. Allah yaratmadı mı domuzu da? Yeme diyor sadece. Atı da yeme diyor. O da mı çizilmesin?

29.05.2019

Allah domuzun etini yemeyi haram kılıyor sadece. Aşağılamayı bırak zaruret hariç öldürmeye, zarar vermeye hatta hakaret etmemize bile müsaade verilmiyor. Ben çarşaflıyım. 4 yaşındaki kızım domuz taklidi yapıp eğlendiriyor bizi. Napıyım ağzına kürek mi vurayım? Saçmalıyorsunuz bazen 😪

TÜM YORUMLARI OKU (98)