Bir Üniversitenin 'Kurtlar Vadisi' Dizisinin Felsefi Açıdan Tartışılması Duyurusuna Yorum Yağdı

Yurt dışında üniversitelerde dizi ve filmlerin felsefi açıdan tartışılması çok yaygın olsa da ülkemizde bu durum henüz o kadar yaygın değil. Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi tarafından yapılan bir etkinlik de bu yüzden pek çok kullanıcının radarına takıldı. Twitter üzerinden duyurusu yapılan etkinlikte Kurtlar Vadisi dizisinin okumalarının yapılacağı belirtilirken, söz konusu duyuruya yorum yağdı.

Özellikle yurt dışındaki üniversitelerde film ve dizi okumaları sıklıkla yapılsa da ülkemizde bu durum henüz çok yaygın değil.

Sinema ve Televizyon öğrencilerinin yanı sıra özellikle felsefi tartışmalar için film ve dizilerle çözümlemeler yapılırken, olaylar çoğunlukla bir filozofun bakış açısıyla ele alınıyor.

Dünyada bu kadar yaygınken Türkiye'den bir üniversite film ve dizi okumalarını felsefi bir tartışma eşliğinde ilgi duyanlara sunmak için bir duyuru yaptı.

Kurtlar Vadisi dizisinin okumalarını düzenli olarak yapan Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi, bu okumaların 4.sünü duyurunca Twitter'da pek çok kullanıcı bu duruma anlam veremedi ve farklı yorumlar yaptı.

"Hegel'e göre Kurtlar Vadisi dizisinin ana karakteri Aslan Akbey mi?" başlığıyla duyurulan etkinliğe gelen yorumları sizler için derledik.

İşte o yorumlardan bazıları:

👇

👇

👇

👇

👇

👇

👇

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Kurtlar Vadisi Karakterlerinin Hangi Partiye Oy Vereceğine Dair Enfes Analiz
Bu Kadro Bir Daha Bir Araya Gelmez! Kurtlar Vadisi'nin Efsanevi Kurtlar Konseyi'ni Masaya Yatırıyoruz!
Ölen Karakterlerin Ardından Lokma Dökülen Kurtlar Vadisi Dizisi Oyuncularının Yıllar İçindeki Değişimi

Popüler İçerikler

MHP, TikTok'un Kapatılması İçin Kanun Teklifi Hazırlıyor: "Ahlak Yok Olursa Gelecek Yok Olur"
Premier Lig Devinden Arda Güler'e Çılgın Teklif! Bonservis İçin 50 Milyon Euro Düşünülüyor
Dilber Yine Yürek Hoplattı: Yeni Pavyon Dansı Geldi!
YORUMLAR
31.05.2023

Bence Diriliş Ertuğrul üzerine de böyle bir tartışma platformu oluşturulmalı. İçinde felsefe olmaz ama pembe oyuncak at, tencereden miğfer ve oklavadan kılıçla hayal dünyasında yaşayan şeylerin topluma zararı ve olası tedavileri için faydası dokunabilir belki. Belki!

31.05.2023

bence mantıklı... çok sevmememe rağmen özellikle ilk Kurtlar Vadisi'nde senaryonun ve öykünün ön plana çıktığı ve genel olarak her duygunun dengede götürülmeye çalışıldığı bir hikaye vardı..

Pasif Kullanıcı
31.05.2023

Kurtlar vadisi bu amk boru mu

TÜM YORUMLARI OKU (6)