Deniz Tekin'in Anne ve Babalar İçin Yaptığı Eleştirel Paylaşım İnsanları İkiye Böldü

Bahsettiği konularda uzun uzun düşünmeye sevk ettiği kesin...

'deniz the unprecedented' isimli Twitter kullanıcısı; bizim bildiğimiz adıyla Deniz Tekin, anne babaların çocukların üzerindeki genel davranışları ve dayatmalarıyla ilgili böyle paylaşımlarda bulundu.

sen uyurken odana teklifsizce dalıp elektrik süpürgesi çalıştırabilirim çünkü sen bir hiçsin.

ben seslendiğimde elindeki işi bırakıp odağını direkt gösterdiğim yere taşımak zorundasın. önemli bir işle uğraşıyor olmanın önemi yok çünkü sen bir hiçsin.

⬇️

rıza almadan sana sarılabilir, beden sınırlarını hiçe sayabilirim. doğumuna ben sebep olduğum için benim uzantım ve mülkümsün. bir hiçsin.

⬇️

yapacağın mesleği senin için belirledim. bunun bir milim dışına çıkarsan hiçsin.

senden beklediğim şeylerin tamamını kafamdaki ideal sene yaraşır şekilde yapmak zorundasın. kendin olmaya hakkın yok sen bir hiçsin.

⬇️

ne okuyon sosyoloji mi, üzülme kızım. edebiyat mı? öğretmen olursun hem yarım gün eksik de olsa ev hanımı olursun, çocuğuna bakarsın. hiçsin. bir araçsın. bir tarlasın.

⬇️

yıllardır yaşadığın evde hiç temizlik yapmadığını, yapmayı bilmediğini varsayabilirim çünkü sen bir hiçsin.

bir şey bana çöp gibi gözüküyorsa atabilirim, senin için önemli miydi? umrumda değil çünkü bir hiçsin

⬇️

25 yaşına kadar hem akademik kariyere müsait bir ortalama hem de 7 senelik iş tecrübesine sahip olman gerek ve sana orospu dememem için yetişkin bir insan olarak bira içmeye falan çıkmaman gerek. bir hiçsin.

⬇️

sana bitir bitir dediğim okulun vize final dönemlerinde gelip öğrenci evinin altını üstüne getirebilirim. oğlumun/kızımın evinde de kalmayacak değilim ya. hiçsin çünkü.

madden manen bana hizmet etmen için doğurdum seni. ilerde bana yazlık alacaksın. bir hiçsin.

⬇️

sözün özü senden hep bir şeyler talep edeceğim ve beni eleştiremezsin.

beni sorgulayamazsın.

seni ben doğurdum, eski türkiye'yi bilmiyorsun

seni ben doyurdum, yol yaptım, bak herkes bize imreniyor, daha ne istiyorsun

SEN BİR HİÇSİN.

Bu paylaşıma destek verenler oldu...

⬇️

⬇️

⬇️

⬇️

Aynı fikirde olmayanlar da oldu...

⬇️

⬇️

⬇️

⬇️

Günün sonunda yine ortaya goygoycular çıktı ve bu konuda da dalga geçecek bir nokta buldular ve konuyu kapattılar. 😂

⬇️

⬇️

⬇️

⬇️

İstanbul Sözleşmesi İçin Yürüyen Kadınlardan Pandemide Bozulan Arkadaşlıklara Son 24 Saatin Viral Paylaşımları
'Fındık' Teyzenin Dokunaklı Ad Hikayesi Okuyanları Hem Duygulandırdı Hem de İsyan Ettirdi
Televizyon Dünyasıyla İlgili Attıkları Komik Tweetlerle Hafta Boyunca Güldürenler

Popüler İçerikler

Bozdoğan Kemeri'ndeki Polis Barikatına Sosyal Medyadan Gelen İlk Tepkiler
Türkiye'den İsrail Kararı: Türkiye, İsrail ile Tüm Ticari İlişkilerini Durdurdu
MHP, TikTok'un Kapatılması İçin Kanun Teklifi Hazırlıyor: "Ahlak Yok Olursa Gelecek Yok Olur"
YORUMLAR
03.07.2021

Kesinlikle doğru insanlar çocuk yapmadan önce hiç düşünmüyorlar. Türkiyedeki insanların %95 i sadece laf söz olmasın evlendik çocuk yok denmesin diye çocuğun hayatını yaşam standartlarını düşünmeden çocuk yapıyorlar.

03.07.2021

Türk insanının işine gelmeyeceği için linç etmeleri normal. Kaç yaşında, hangi dönemde olursa olsun genelde iki birey değil aileler evlenir bu ülkede. İleride bana baksın, benim de olmasın mı, çevreden çok sorup istiyorlar diye çocuk yapılır ve birey olarak yetiştirilmez, şımartılmaması gereken alanlarda gereksiz şımartılır, rahat bırakılması gereken yerlerde baskı yapılır. Zaten en çok korktuğumuz konu bireysellik, özgür ve mutlu bireyler olma korkumuz var.

03.07.2021

Genel anlamda haklı olduğunu düşünüyorum. Evlilik ve çocuk düşünmediğimi, evlenmek için evlenmek istemediğimi, otuzlu yaşlarımda kafama yatan, hayatı beraber yaşamak,paylaşmak isteyeceğim biri olursa belki evlenebileceğimi söylediğim herkes aaaa niye öyle düünüyorsun, bir an önce evlen, çocuk yap, yaşlılığında bakacak biri olsun baskısı yapıyor. Çevremdeki yaşlıların çocuklarına bakıyorum ölse de biraz miras gelse diye bekliyorlar, ebeveynlerinin emekli maaşı varsa biz bakalım bize versin, destek olsun diye bakıyorlar. Corona testinin pozitif olduğunu bildiği halde 80 yaşındaki adamın evine gelip babasına Corona bulaştıran var adam aylarca yoğun bakımda kaldı şu an bakıma muhtaç şekilde yaşıyor. Demem o ki insanlar zaten iyi bir insan yetiştirme isteği ve motivasyonu ile çocuk istese ve yapsa o çocuk zaten yaşlandığında da size bakar, destek de olur. Siz yaşlanınca bakacak biri olsun kafasıyla en baştan bozuk vizyonla çocuk büyütürseniz ve onun bireyliğini kabul etmezseniz olacağı bu.

TÜM YORUMLARI OKU (48)