Bir Türlü Para Biriktiremeyenlerin Denemesi Gereken 15 Şey

Ha gayret, bu sefer başaracağız!

1. Bir bütçe oluşturun...

Para biriktirme söz konusu olduğunda atmanız gereken ilk adım, aylık gelir ve giderlerinizin taslağını çizdiğiniz bir planlama yapmanız. Bütçe planını oluştururken 50/20/30 sistemini kullanabilirsiniz. 50 ile zorunlu harcamalar, 20 ile birikimler, 30 ile de kişisel harcamalar temsil edilir. Bu hesaplamayı kolaylıkla yapmak için uygulamaları kullanabilirsiniz.

2. Harcamalarınızın kaydını tutun...

Paranız bir anda bitiyor ve nereye gittiğini anlayamıyor musunuz? Öyleyse en ufak harcamalar da dahil tüm harcamalarınızın kaydını tutun. Böylece o harcamayı yapmadan önce bir kez daha düşünürsünüz ve tasarruf yapmış olursunuz. Ayrıca bunun için birçok uygulama da bulunuyor!

3. Pahalı bir şey almadan önce '30 Gün Kuralı'nı uygulayın...

Peki 30 Gün Kuralı nedir? Yapacağınız şey çok basit, alacağınız ürünün ne olduğunu ve ne kadara mal olacağını bir kenara yazın. 30 gün bekledikten sonra o nota dönüp bir daha bakın. O şeyin hala o paraya değeceğini veya gerekli olacağını düşünüyorsanız satın alın. Daha küçük harcamalı satın alma işlemleri için 30 günlük süreyi 24 saate indirebilirsiniz.

4. Kredi kartı borcunuzu zamanında ödeyin, faiz ödemeyin.

Harcamalarınızı yalnızca elinizdeki paraya göre yapın. Kredi kartı limitinin sahip olduğunuz para olmadığının farkına varın! Oldu da kredi kartından harcama yapmak zorunda kaldınız, o halde elinize para geçtiği gibi o borcu ödeyin.

5. Pahalı ürünleri tercih edin...

'Bu nasıl para biriktirme önerisi ya?' diye düşünmeyin! Aslında ucuz ve kalitesiz ürünler tercih etmek yerine birkaç sene boyunca kullanabileceğiniz pahalı ve kaliteli bir ürünü satın almanız tasarruf yapmanızı sağlar. Böylece uzun yıllar yeniden aynı ürüne para ödemek zorunda kalmazsınız. Uzun vadeli birikimler için bu yöntem işinize yarayacaktır.

6. Mobil tarifenizi değiştirin...

Mobil tarifenizde ay sonunda kullanılmamış haklar varsa bunları belirleyin ve size en uygun paketi seçebilmek için müşteri hizmetlerinden yardım alın. Böylece gereksiz para vermekten kurtulmuş olursunuz.

7. İhtiyaçlarınızı doğru zamanda satın alın...

İhtiyaçlarınızı listeleyin ve özel günler, yıl sonları veya Black Friday gibi indirim zamanlarında satın alın. Böylece ürünleri sezonda satın alacağınız fiyattan çok daha ucuza alabilirsiniz.

8. Eğlence platformlarını arkadaşlarınızla kullanın...

Netflix, Spotify ve onlarca eğlence platformu var. Bu platformların ortak kullanımlar için özel paketleri bulunuyor. Bu paketlerin kampanyaları sayesinde bireysel olarak ödeyeceğiniz fiyattan çok daha azını ödeyerek üyeliğe sahip olabilirsiniz.

9. Haftalık ve aylık yemek listesi hazırlayın...

Hem sağlıklı beslenmek hem de tasarruf yapabilmek için bir yemek listesi hazırlamak oldukça önemli. Böylece bütçenizi aşmazsınız ve farklı besin gruplarından almanız gereken miktarı yeterli derecede alabilirsiniz.

10. Nakit para yerine hesabınızı bilerek kredi kartı kullanın.

Nakit parayı harcarken hesap tutmanız zor olabilir. Ama kredi kartıyla öderken ne kadar harcadığınızı, neler aldığınızı bilirsiniz. Kontrollü harcama yaparsanız eğer kredi kartı kullanmak size fayda sağlayacaktır.

11. Bir şey almadan önce saat hesabı yapın...

Satın alma işlemini gerçekleştirmeden önce o ürünü satın almak için kaç saat çalışmanız gerektiğini hesaplayın. Gereksiz bir şeyi satın almanın önüne geçmede daha etkili bir yol olamaz herhalde!

12. İndirimlere hemen atlamayın...

Bir ürünün indirimli olması onu satın almanız gerektiği anlamına gelmiyor. Ürünün indirime girmeden önceki fiyatına bakın ve eğer indirimsiz fiyata satılıyor olsaydı alır mıydınız diye düşünün. Böylece indirim tuzağına düşmemiş olursunuz.

13. Online alışveriş sitelerine kart bilgilerinizi kaydetmeyin...

Önceden kaydettiyseniz de bilgilerinizi silin. Çünkü bilgiler kayıtlı olduğunda hızlı bir şekilde alışverişi tamamlarsınız. Satın alma işlemi ne kadar kolaylaşırsa, satın alma eğiliminiz de o kadar artar.

14. Dışarıya çıkacağınız zaman yemek ve suyunuzu evden götürün...

Dışarıda her şey çok daha pahalıya satılıyor. Suyunuzu evden doldurup kendinize güzel bir sandviç hazırlayarak dışarıda harcayacağınız parayı yarı yarıya indirebilirsiniz.

15. Kendinize bir hedef belirleyin...

Para biriktirmek için bir sebebiniz olursa o zaman çok daha başarılı bir şekilde tasarruf yapabilirsiniz. Bunun için ilk olarak hedeflerinizi kısa ve uzun vadeli olmak üzere ikiye ayırın. Kısa vadeli planınızda yazın çıkacağınız tatil veya uzun zamandır almak istediğiniz fotoğraf makinesi olabilir. Uzun vadeli planda ev veya araba almak olabilir.

Finansal ayrıcalıklardan günlük yaşama dair onlarca hizmet ve ayrıcalık sunarak sana rehberlik edecek yol arkadaşın Maximum Genç senin için burada!

Şimdi sen de Maximum Genç’e katıl, aklından geçenleri hayata geçirmeye başla!

Popüler İçerikler

Polis Şeyda Yılmaz’ı Şehit Etmişti: Yunus Emre Geçti’ye Ağırlaştırılmış Müebbet Hapis Cezası Verildi
Murat Övüç Dini Değerlerle Dalga Geçtiği İddiasıyla Gözaltına Alındı
Ferdi Tayfur Hayranlığı ile Tanınan Talha Siraç Paylaştığı Video Sonrasında Tutuklandı
YORUMLAR

16- Türkiye de yaşamayın 17- Türkiye de yaşıyorsanız işçi yada memur olmayın 18- Türkiye de yaşayıp aylıklı sabit gelirli biriyseniz bu içerikten s.ktir olup gidin 😄

Pasif Kullanıcı
12.11.2020

hahhahahahahahhaha :D :D

12.11.2020

30 gün kuralını nasıl yapacağız herhangi birşeye hergün zam geliyor

12.11.2020

Pahalı ürün tercih edin çok hatalı. Kaliteli ürün tercih edin, hatta size gereken kalitede bir ürün tercih edin. Kaliteli ürünler her zaman pahalı olmaz. Genelde en ucuzu olmazlar ama bazen en ucuzunu da kalitesiz olduğunu bilebile tercih edebilirsiniz. Her zaman her ürünün defalarca kullanmayı bekleyerek almıyor olabilirsiniz. Ne ihtiyacınız olduğunu iyi bilmeli, iyi araştırıp onu göre alışveriş yapmalısınız.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ