Bir TC Simülasyonu: Bir Yanda Anlamsızca Yazılan Cezalar Diğer Yanda Lebaleb Kongreler

Olan yine vatandaşın cebine olmuş!

Haftalardır illerde düzenlenen kongrelerin ardından şimdi de AKP'nin 7. Olağan Kongresi büyük bir katılımla Ankara Spor Salonu'nda yapılıyor.

Korona salgını olduğu bu dönemde maske takmadan binlerce insan otobüslerle Ankara'da buluştu. Yüksek katılımın olduğu kongre salonunda da sosyal mesafe kurallarına uyulmaması tepki çekti.

Koronavirüs tablosuna göre vakaların pik noktasına yaklaştığını ve ölüm sayılarının arttığını görüyoruz. Buna rağmen sosyal mesafenin hiçe sayıldığı bu görüntülerle ilgili herhangi bir ceza uygulanmayacak. Peki bu zamana kadar bu cezalar kimlere verildi? Kimler uyarıldı? Hep birlikte bakalım...

Soldaki banka önünde babasını bekleyen 15 yaşındaki çocuğa maske denetimi polis “Babana söyle, 900 lira daha fazla çeksin” diyerek tutanak tutulmuştu. Sağdakilere ise herhangi bir ceza verilmeyecek.

Soldaki vatandaşa arabada tek başınayken maske takmadığı için ceza verilmişti. Sağdaki fotoğrafta yer alan insanlar ise dokunulmaz.

Soldaki Umut Erdoğan denize girdiği sırada bekçilerle denize girme tartışması yaşamıştı ve günler sonra maske takmadığı için kendisine ceza kesilmişti. Sağdakilere ise ceza işlemiyor.

Soldaki motorsikletli çifti polis "Sizde hiç sosyal mesafe kalmamış" diyerek uyarmıştı. Sağdakiler için sorun yok.

Soldaki vatandaşa telefonla görüşme yaptığı sırada maskesini indirdiği için ceza yazılmıştı. Sağdaki maskesizler ise ayrıcalıklı bireyler.

Soldaki 65 yaşındaki teyzemiz işe gitmek için otobüse binmek zorunda kalmıştı ve şoför tarafından indirilmek istenmişti. Sağdakilerin ise maskesiz Ankara'ya gitmesi serbest.

Soldaki genç tenha bir parkta maskesini indirip tek başına sigara içtiği için ceza yemişti. Sağdakilerin ise maskesiz otobüste yolculuk yapması koronayı yaymıyor.

Soldaki 3 eczacıya çay içerken maskesiz oldukları gerekçesiyle kaymakam ceza verilmesini emretmişti. Sağdakilere ise istediklerini yapabilir.

Soldaki kağıt toplayıcısı kadınlara da hiç düşünmeden ceza yazmışlardı. Sağdakilere ise gözler kapandı.

@birazsag32

"Ben günlük 70 liraya çalışıyorum. Şimdi bu cezayı ödemek için kaç ay çalışmam gerekiyor?" diye soran gence de polis acımamıştı. Göbek atarak Ankara'ya giden üyelere sanırım acıdılar.

Gördüğünüz gibi cezalar AKP'nin kongresindeki insanlara işlemiyor. Olan yine zorluklarla geçinmeye çalışan vatandaşın cebine oldu.

Yorumlarda konuşalım!

Popüler İçerikler

Konya'da 14 Yaşındaki Öğrencisini Taciz Eden Lise Öğretmeninin Cinsel İçerikli Mesajları Mide Bulandırdı
Sonunda Bu da Oldu: Antalya'daki Bir Otelde Türk Müşteriden 120 Euro "Milliyet Farkı Ücreti" Alındı
Icardi ve Wanda Nara'yı Ahlaksız Bulan Batuhan Karadeniz'e Eski Sevgilisinden Bomba Tesirli Karşılık
YORUMLAR
Pasif Kullanıcı
24.03.2021

Bütün hayvanlar eşittir ama domuzlar daha eşittir buyurmuş George emmi.

24.03.2021

Abi sanki doğarken ileride AKP'li olacak gibi doğmuşlar. Yani sanki klonlanmış gibiler.

24.03.2021

ÇOK ŞIMARDILAR ÇOOOK. BUNNARA OY VEREN KAFAMI SKİM. VATANININI MİLLETİNİ SEVEN TÜRK MİLLETİ BU ŞIMARIK HAYİNLERİ GÖNDEREK ARTIK.

TÜM YORUMLARI OKU (18)