Bir Sosyal Medya Kullanıcısı Türk Lirası ile İran Para Birimi Olan Tümeni Karşılaştırdı

Türk Lirası'nın diğer para birimleri karşısında değer kaybetmesi, sık sık TikTok videolarına konu oluyor.

Bir vatandaş İran'da Türk Lirası bozdurdu.

Sadece 400 lira bozdurup karşılığında yığınla para alan adam, parayı bozdurduğu kişiye bu para ile İran'da neler yapabileceklerini sordu.

Soruya "Bu 400 TL ile bir sene doğalgaz parası yakılır. 1-2 sene su parası. Evimize bir sene yetiyor, ama size 10 gün yetmiyor." cevabını aldı.

İşte o video;

Bir Gurbetçi Yurt Dışında Yaşayıp Sokak Röportajlarında Türkiye'de Yaşayanlara Akıl Verenleri Tiye Aldı
Bir Kadının Sokak Röportajında Ülkeye Dair Umutsuzluğunu Dile Getirdiği Anlar Gündem Oldu
Kanada'ya Yerleşen Bir Genç Kanada'da Yaşamanın Zorluklarını Anlattı: "Burada Para Ağaçtan Toplanmıyor"

Popüler İçerikler

Eski Bakan Işın Çelebi'den Fenerbahçe'ye Sert Yanıt: ''Devletin İmkanlarını Kullanıp ‘Yapı’ Diyemezsin''
Apar Topar Çıkarılmışlardı: Kızılcık Şerbeti'nde Giray ve Heves Ayrılığının Gerçek Nedeni Ortaya Çıktı
Çanakkale'de AK Partili Belediyenin Tepki Çeken Atatürk Afişi Kaldırıldı!
YORUMLAR
07.08.2023

Bizim para zaten değersiz. Onların parası bizimkinden de değersiz...

07.08.2023

ee napak? hep beraber ülkeyi bırakıp irana mı yerleşelim? ne anlatmak istiyor yani bize bu geblo?

İran ihracat yok denecek kadar az ithalat sıfıra yakın bir ülke .. Yani dışa kapalı içe dönük kendi yağında kavrulan ülke .. Hiç bir sosyal hak güvence yok herşeyin üstü para ile kapatılır .. Birini vurdun öldürdün polise 500 dolar ver ne kadar güvenlik kamerası varsa anında siler ama aynısı sizin başınıza gelirse çoluk çocuğunuzun eşinizin sigortadan vs para almasının imkanı yok diyebilirim cesedinizi bırak ölüm belgeniz bile 20-30 yıl sürer gelmesi. O yüzden evet ucuz ülke ama bir o kadar da insan hakları ve eğitim noktasında da bitik ülke. . Pahalı bir ülke olmak her zaman için iyidir göçü engeller ve iç dinamiklerin kolay kolay değişmemesini sağlar insanlar hem eğitim hem akademik hemde çalışma gücüne katkıda bulunur.

Üniversite bitine kadar karpuz gibi yatmaz çalışıp ekonomiye katkı sağlar sadece sınav verip geçmek yerine aynı zamanda eğitimini hem pratik hem teorik olarak sağlamaya çalışır ve daha bilgili bir toplum oluşur .. Şuan fiyatların artması kötü gibi görünebilir ama ilerdr suriyeli Afgan gibi insanların ülkelerine dönmesi konusunda daha zorlayıcı olacaktır..Buna çalışma da sigorta yaptırımlarının daha ağır olmasın şartı gelirse iş verenler paşa paşa gençlere iş sağlamak zorunda kalacaklar öyle 8-12 saat değil haftada 4-5 gün ve günde 2-3-4 saat kadar .. Gelişmiş tüm ülkelerde böyledir. Ve eğer genç eğitimi aldığı alanda çalışıyorsa saat başı asgari ücretin 3 te 2 sini alıp iş verenin lise yada üniversite fonuna katkı bulunması zorunluluk haline getirilebilir bu sayede üniversiteler liseler sadece hazineden değil bölgesi sanayisi ve iş adamları tarafından aktif olarak desteklenir.. Yani önümüzde onlarca başarılı örnek ve hali hazırda alt yapılar mevcut uygulamak kalıyor sadece.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ