Bir Seyirci İhbar Etmiş: Müzisyen Alpay Hakkında 'Terör Soruşturması'

Geçtiğimiz aylarda kariyerinin 50. yılını kutlayan müzisyen Alpay hakkında soruşturma başlatıldı. Sahnede Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan, Hüseyin İnan ve Berkin Elvan'ın fotoğraflarının gösterilmesi ardından Alpay'ın 'Sıradaki şarkım, devlet tarafından zalimce katledilen bu güzel insanlara gelsin' dediği ve 'terör örgütü üyelerini övdüğü ve devleti aşağıladığı' iddiasıyla bir seyirci tarafından ihbar edildiği aktarıldı. Alpay, 'Eğer Deniz Gezmiş ve arkadaşlarına, Berkin Elvan'a şarkı ithaf etmek terörse, ben teröristim' dedi.

Alpay, müzik kariyerinin 50. yılını 22 Mart'ta verdiği konserle kutladı.

O gün konseri izleyen bir şahıs, polis merkezine giderek Alpay hakkında "terör örgütü üyelerini övdüğü ve devleti aşağıladığı" iddiasıyla şikâyetçi oldu.

Aktarılan bilgiye göre seyircinin ihbarı sonrası, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

"Deniz Gezmiş'e, Berkin Elvan'a şarkı ithaf etmek terörse ben teröristim"

Konuyla ilgili olarak Gazete Duvar’dan Anıl Mert Özsoy'a konuşan Alpay, “Türkiye Cumhuriyeti hükümetleri tarafından katledilen Deniz Gezmiş ve arkadaşlarıyla, Gezi direnişinde hayatını kaybeden Berkin Elvan’a şarkı ithaf etmenin neyi terör? Ben şarkıyı ithaf ettiğimde salondakiler ayakta alkışladılar. Eğer Gezmiş ve arkadaşlarına, Berkin Elvan’a şarkı ithaf etmek, Gezi direnişini savunmak terörse ben teröristim. Bunu her yerde söylerim” dedi.

Sanatçı Alpay, hukuki yollara başvuracağını belirtti.

Popüler İçerikler

Babalık Davasıyla Uğraşan Uğur Dündar'ın Yıllar Önce Verdiği Bir Röportajda Söyledikleri Şoke Etti
Cem Yılmaz'dan Küfürlü Gönderme Gelmişti: Hasan Can Kaya'dan Ünlü Komedyene Cevap Geldi!
Sonunda Bu da Oldu: Antalya'daki Bir Otelde Türk Müşteriden 120 Euro "Milliyet Farkı Ücreti" Alındı
YORUMLAR
04.06.2019

(= bu durum böyledir hısız iyi çalamadığı için hapiste ülkedeki yalaklarında iyi yaladıkları için koyun olduğu bir ülkede bir sanatsının gerçeği söylemesi kadar güzel birşeyi hemen susturmakla çözemezler devletimize bağlılıklarımız güzel ama fikirlerimizi söyledğimizde terörist oluyorsak burası bizim ülkemiz değil o yukardakilerin ülkesidir böyle adalet olmaz ! Fetöyü sevip sonra terörist demeniz kadar komik aslında olan beyefendiye olmuş ki bu ülkede düşünce fikir özgürlüğü yok derler ya vatanını savun ülkeni savun o ülkede seni savunsun hiç alakası yok ülkemiz bize düşman olmuş ! bizler birer korkak !

04.06.2019

Ben Fero'nun Biladerim İçi parçasında "Abilerim İçin" falan diyor. Ne ayak? Onu da şikayet etmek lâzım.

05.06.2019

akape ile aynı dusunmuyorsan teröristsin. bu durumda ben de terörist oluyorum sanırım. vay halime

TÜM YORUMLARI OKU (4)