Evlilik için en uygun yaş, herkes için farklılık gösterse de, genellikle toplumsal normlar insanların yanlış kararlar vermesine sebep olabiliyor. Kimi insanlar genç yaşta evliliğe adım atmayı tercih ederken, kimileri ise daha olgun bir yaşta bu adımı atmayı uygun görür. Bu durum, kişinin kişisel tercihlerinin yanı sıra, yaşadığı toplumun kültürel ve sosyal normlarına da bağlıdır. Genel olarak büyükler, evlilik ileri yaşlara kalınca çok daha zor olduğunu düşündüğünden çocuklarını erken yaşta evlenmesi için teşvik etmeye çalışır. Peki bu neden zor?
Beyin gelişimini 25 yaşında tamamlıyor. Beyni gelişimini tamamlamadan evlenen dalyapraklar var hala ülkede. Benim annem bile ta 30 sene 28 yaşında evlenmiş. Türkiye'deki kızlar ö lüyor koca koca diye. Geçen 23 yaşındaki erkek kardeşimden sevgilisi ayrılmış kardeşim evlilik düşünmüyor diye. 23 yaşındaki erkekle evlenilir mi o kendi yetişkin olmamış ki sana bir şey versin. Allahtan herkese akıl fikir
Tüm hayatı birlikte geçireceğin, köle gibi çalışarak kazandığın birikimi emanet ettiğin, beğenmediği arkadaşlarından uzak kalarak ve özel hayatı yok ederek hayatına birini sokmak, ciddi bir karar. Bu insanın hata yapma lüksü, bu imtiyazlardan sonra yok ötesi. Ve her insan hata yapar. Ancak bunca girilmiş kontrat, evliliğin ayaklarına pranga oluyor. Ve çekip gitmek o kadar da kolay olmuyor. 25 öncesi ise kendi hayatını kurma içgüdüsü en büyük hedef. Evliliğin sağlayacağı yeni hayat tüm zorlukları ve yanlışları görmezden geldiriyor.
Yani diyor ki aklınız başınıza gelmeden evlenin ahahah